Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

14" (3-5 éves korig)

Gyerek bicikli 14 colos

Ebben a kategóriában a 3-5 éves gyermekeknek ajánlott kerékpárokat gyűjtöttük össze. A kategóriában található valamennyi gyerek bicikli 14 colos, 3 éves kortól biztonságosan és kényelmesen használható a legapróbb kerékpárosok számára. A gyerek bicikli 14 colos kerékméretű modelleink egytől egyig fel vannak szerelve mindazokkal a kiegészítőkkel, melyek a gyermekek számára biztonságossá teszik a kerékpározást. Tapasztalataink szerint egy jó gyerek bicikli 3 éves kortól rendelkezik zárt láncvédővel és pótkerekekkel egyaránt, így kategóriánk termékei mind fel vannak szerelve ezekkel (melyek igény szerint bármikor eltávolíthatók).

A gyártók egyéb biztonsági óvintézkedéseket is tettek annak érdekében, hogy megvédjék az ifjú tekerőket. A stabil vázgeometriával rendelkező gyerek kerékpárjainkat itt megtekintheti!

Ha Ön is tekerne gyermekével, szerezzen be egyet trekking kerékpár kínálatunkból!

Gyerek bicikli 3 éves kortól

3 éves gyereknek mekkora bicikli kell? 

A gyerek biciklik kiválasztása során elsődleges szempont a megfelelő méret kiválasztása. Csak a megfelelő méretű kerékpár lesz maximálisan kényelmes és biztonságos a gyermek számára.

Egy gyerek bicikli 3 éves kortól jellemzően 14”-os, ami nagyjából egy 95-110 cm magasságú gyermek számára lesz a legkényelmesebb. 

Mivel a gyermekek ebben a korosztályban gyorsan nőnek, így sok szülő gazdaságosságra törekedve nagyobb kerékpárt vásárol gyermeke számára. Ha a bicikli csak egy kicsit nagyobb, mint amekkora a gyermek számára ideális lenne, az még jó eséllyel biztonságosan használható. Ha azonban sokkal nagyobb a kerékpár, mint amekkora a gyermek adottságaihoz, elsősorban magasságához ideális, a kerékpározás nehéz lehet számára, a fel- és leszállás pedig megrémisztheti a gyermeket.

Ebben az életkorban kiemelten fontos, hogy a kerékpározás élményt és ne szorongást okozzon a gyereknek, hiszen nagyban meghatározhatja ez a sporthoz való viszonyát. Ezért érdemes mindig arra törekedni, hogy a gyermek életkori sajátosságainak és legfőképpen magasságának megfelelő gyerek kerékpár kerüljön megvásárlásra.