Használja a TEKERJVELUNK kuponkódot, mellyel díjmentes kiszállítást biztosítunk vásárlására a hónapban!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2022.01.06 19:04

Miért a biciklizés a legjobb döntés egy középiskolás diáknak?

Miért a biciklizés a legjobb döntés egy középiskolás diáknak?

Nagyon sokan gondolkodnak azon középiskolás korukban, hogy mégis mi lenne a legjobb sportág, mit választhatnának. A kérdés habár érdekfeszítő, érdemes lehet több szempontot is mérlegelni, mielőtt dönteni szeretnénk – hiszen az általunk választott sport alapjaiban változtathatja meg a fiatalságunkat.


Cikkünkben össze gyűjtöttünk pár olyan tényezőt, amit mindenképp érdemes lehet középiskolás diákként átgondolni, ha sportolásra adjuk a fejünket.


Milyen lehetőségek vannak? Pár példa


A legjobban talán akkor érthetjük meg a kérdést, ha néhány olyan sportágat hozunk, melyek elmaradnak a biciklizés, mint lehetőség mellett.


Karate és box. Ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy rendkívül veszélyesek. Voltak már olyan sportolók, akik a szemüket vesztették el egy komolyabb mérkőzés során.


Kajak. Habár kétségtelenül az egyik legnépszerűbb sport, tagadhatatlan hátránya, hogy időbeli megkötöttségekkel jár, hiszen általában egy kajak edzés nagyon hosszú, és egyetlen helyen lehet a sportot űzni: a városunk mellett folyó patakban.


Röplabda. Habár nagyon sokan szeretik, abba azért gondoljunk bele, hogy ez egy olyan sport, amit kizárólag csapatban játszhatunk. Egy középiskolás diáknak ez bizony szempont – hiszen, gondoljunk csak bele, hogy egy témazáróra való tanulás közben nem feltétlenül tud az ember az időbeli kötelezettségeknek eleget tenni.


Mik azok az érvek, amik igazán a bicajozás mellett szólnak?


A biciklizés mellett rengeteg érv szól. Talán az egyik legütősebb, hogy bármikor és kötetlenül csinálható. Nem kell egy kötött edzésprogramhoz igazodni, az egyetlen dolog, ami az utunkba állhat, a jó idő.


Ráadásul ez a tevékenység teljesen ingyen van. Egy diáknak általában nincs sok pénze, így joggal jelenthetjük ki, hogy az ár is szempont – nehezebb anyagi helyzetben levő szülők nem tudnak havi tízezer forintokat fizetni egy sportedzőnek. Egy jó minőségű kerékpár általában pár tízezer forintba kerül, és akár sok éven keresztül használható.


Ez a sportág lehetőséget ad arra, hogy az ember változatos tájakat ismerjen meg – hiszen könnyű pár óra alatt akár nagyobb távolságot is megtenni.


Forrás: Profifelkészítő.NET