Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Kerékpár

Gyermek, női, férfi kerékpár hatalmas választékban

Az általunk forgalmazott összes bicikli kategorizálásra került, segítve ezzel Önnek a keresést. Bringáinkat itt a lehető legjobb áron beszerezheti! Garanciális termékeink összeszerelését személyes átvételnél vállaljuk! Illetve üzembe helyezés nélkül, futárszolgálattal házhoz is visszük Önnek! Nézze meg kínálatunkat, rendeljen tőlünk még ma!  

Várja Önt is a kerékpár webáruház!

Válasszon bicikli kínálatunkból

 

Kerékpár webáruházunk temérdek kerékpárt és kerékpár felszerelést forgalmaz. Éppen ezért megeshet, hogy első pillantásra a vásárló kétségbe esik, hogy a megannyi kerékpár közül melyiket is válassza.

A leggyakrabban egyszerűen szimpátia alapján választunk biciklit, ugyanúgy, ahogy az élet számos egyéb területén, itt is döntő szerepet játszik az első benyomás, a szerelem első látásra. Nincs is ezzel semmi gond, hiszen fontos, hogy szeressük járművünket, hogy szívesen szálljunk a nyeregbe. Érdemes azonban ismernünk az egyes kerékpár típusok előnyeit és hátrányait is, mielőtt meghozzuk a végleges döntést, választást. Hiszen mindegyik bicikli típus más-más sajátosságokkal bír, más terepen, más-más módokon hozhatjuk ki belőlük a legtöbbet.


Városi kerékpárok:

 kényelmesek

 divatosak

 remekül bírják a rosszabb útminőséget is

 tökéletesek hétköznapokra és rövidebb kirándulásokra

 rengeteg kiegészítővel felszerelhetők

városi kerékpár

A városi, másként city kerékpárok a városi közlekedésre lettek tervezve. Vázuk speciálisan úgy lett kialakítva, hogy a lehető legkényelmesebb és legtermészetesebb ülést tegyék lehetővé. Ennek megfelelően a kormány ezeken a bicikliken az üléshez képest viszonylag magasan helyezkedik el, valamint a kormányuk kialakítása is széles, kényelmes. A sportos kerékpárokhoz képest a városi bringákon a nyereg és a kerekek is szélesek. Ennek köszönhetően az olykor esetleg kicsit rosszabb minőségű városi utakat is remekül bírják.
A zömökebb formából eredően ezek a bringák a súlyosabb típusúak közé tartoznak. Száguldozni nem a legideálisabbak, de nem is erre a célra lettek kialakítva. Tökéletesek a mindennapi városi közlekedésre: kisebb bevásárlásra, elugrani a barátokhoz, rövid kirándulásra a parkba.

A városi kerékpárok között megtalálhatók női és férfi vázas modellek. Ezek a biciklik kiemelkedő népszerűségnek örvendenek a hölgyek körében, köszönhető ez a női modellek rendkívül nőies, divatos megjelenésének. Napjainkban az egyik legnépszerűbb bicikli típust képviselik, retro, mégis elegáns megjelenésükkel.


A városi bringák tipikus kiegészítői:

Ezek a kerékpárok megannyi praktikus kiegészítővel felszerelhetők, úgy mint:

  • apró kosárka: A városi kerékpárok egyik leggyakoribb kiegészítője, mely hasznos segítséget nyújthat a kisebb bevásárlások során. A kosarat a kerékpár kormányára, de akár a csomagtartóra is felszerelhetünk. Egy ügyesen megválasztott darabbal még egyedibbé szabható az egyébként is stílusos formavilágú bringa. Ha szeretné, hogy a bicikli funkcionalitásában is sokoldalú legyen, a kosarat mindenképp ajánljuk ezekre a kerékpárokra.

  • csomagtartó: A csomagtartó szintén rendkívül praktikus kiegészítője ezeknek a bicikliknek, hiszen a hétköznapok során számos olyan szituáció adódhat, mikor hasznát tudjuk venni. A csomagtartóra rögzíthetünk apróbb csomagokat, kosarat, de akár gyerekülést is.

  • lánc- vagy szoknyavédő: A lánc- vagy szoknyavédő felszerelésével megelőzhető, hogy a szoknya, vagy a nadrág szára becsípődjön a lánc közé. Mivel ezeket a bicikliket mindennapi közlekedésre, sokszor csak egészen rövid utakra használjuk, általában hétköznapi viseletben tesszük azt. Így például nem ritka, hogy hosszúnadrágban, esetleg bő szárú viseletben, vagy szoknyában ülünk a nyeregbe. Ilyen esetekben jól jön, ha a biciklin van láncvédő, ami megakadályozza, hogy viseletünk a lánc közé akadva koszolódjon, vagy rosszabb esetben balesetet okozzon.
  • Mindezeken túl a városi bicikli egyéb dizájnos kiegészítőkkel is felszerelhetők. Remekül passzolnak hozzá a különlegesebb csengők, vagy dudák, küllődíszek. Minden olyan kiegészítő, amellyel teret adhatsz személyiségednek.

Mivel ezekkel a biciklikkel a cél a kényelmes városi közlekedés, esetleg laza városi kirándulás, nem cél velük a gyors haladás. Ennek köszönhető, hogy ezek a biciklik igazán teret adhatnak a személyiség kibontakoztatásának, a dizájnos kiegészítők használatának. A városi biciklik egyébként jellemzően kiegészítők nélkül is robosztusabb darabok, mint sportosabb társaik.

 


Országúti kerékpárok:

 tökéletesek országútra, aszfaltra

 rendkívül könnyűek

 gyors sebességre lettek tervezve

 ideálisak nagy távolságokra

 hobbi, sport, de akár verseny célra is használhatók

országúti kerékpár

Az országúti kerékpárok, ahogyan nevük is tükrözi, kifejezetten országúti útminőségre, aszfaltra lettek

 tervezve, ahol vékony kereküknek és speciális kialakításuknak köszönhetően gondtalanul élvezhető a száguldás.
A vékony kerekek miatt ezek a biciklik egyenletlen terepen, városi utakon, vagy földúton kifejezetten rosszul teljesítenek. Nem beszélve arról, hogy a vékony kerekek az úthibákba, repedésekbe akár be is szorulhatnak, a padkák pedig pillanatok alatt tönkretehetik a bringát. Ezért fontos, hogy valóban csak országúti útminőségen használjuk ezeket a kerékpárokat, így lehetnek hosszú éveken át remekül szolgáló paripáink.

Az országúti bringák úgy lettek kialakítva, hogy használóiknak haladás során a lehető legkisebb légellenállással kelljen szembenézniük, ezt szolgálják a már említett vékony kerekek, a könnyű anyagú váz és a speciális koskormány használatával előidézett, mélyen előredőlő testtartás. Ezek a biciklik a legjobbak, ha nagy távolságok gyors tempójú megtétele a cél. Hobbi biciklisek számára, különböző sport célra is kitűnően megállják helyüket.

Az országúti bicikliket másként versenykerékpároknak is szokás nevezni. Ebből a kerékpártípusból kerülnek ki ugyanis azok a kerékpárokat, amelyeket a legnagyobb kerékpár versenyeken is használnak. Éppen ezért ár tekintetében ennél a kerékpár típusnál a legnagyobb a szórás, hiszen a modellek között hobbi, sport de akár verseny célra is találhat járgányt. Így országútit vásárolhat 100 000 Ft-ért, 300 000 Ft-ért, de a legprofibb verseny bringák esetében az értékhatár akár egy autóéval is vetekedhet. Jellemzően minél könnyebb vázszerkezettel és minél profibb váltóval bír egy országúti, annál borsosabb az ára.

️Az országúti bringák kiegészítői:

Az országúti bicikliknél, mivel a sebesség döntő jelentőségű, a súlynak rendkívül jelentős szerep jut. Éppen ezért az országútikra jellemzően nem szokás kiegészítőket szerelni.
Egy sárvédő, vagy egy csomagtartó rendkívül sokat elvehet a kerékpár dinamikájából, pláne egy verseny esetén. Ettől függetlenül, amennyiben tulajdonosa igényt tart rá, természetesen úgy alakítja biciklijét, ahogyan kedve tartja. (Tudva természetesen, hogy ezzel némileg ronthat a légellenálláson, a kerékpár teljesítményén.)

 


Túra bicikli (Trekking/Cross kerékpárok):

 aszfalton, földes, murvás utakon is használhatók

 kényelmesek

 vastag gumikkal rendelkeznek

 első teleszkóposak, jól veszik az úthibákat

 jól bírják az emelkedőket

 tökéletesek kirándulásra, túrázásra

túra kerékpár

Ezek a biciklik is alapvetően aszfaltra valók, de sokak által jobban preferált, kényelmesebb, egyenesebb ülést tesznek lehetővé. Ezeket a kerékpárokat általában vastagabb gumival szerelik fel, mint az országúti kerékpár modelljeit, így túrázásra is kitűnően alkalmasak. A legtöbb túra, vagy trekking bicikli első teleszkóppal is fel van szerelve, melynek köszönhetően remekül megállják a helyüket földes, esetleg murvás úton is. A kirándulások során az emelkedőket is remekük veszik. A teleszkóp kiegyenlíti az úthibákat, így nem kell szükségszerűen sajgó tagokkal leszállnunk a bringáról.

Mivel a túrázások alkalmával a kerékpáros jellemzően hosszabb időn át, sok esetben órákon át ül a nyeregben, így ezeknél a bicikliknél nagyobb figyelem jut a kényelemre is: a komfortosabb kormánykialakításra, az országútinál esetleg valamivel nehezebb, de kényelmesebb nyeregre.
A Trekking kerékpárok remek túra biciklik, a nagyobb súlyú kerékpárok közé tartoznak. Ha szimpatikusak Önnek ezek a modellek, kényelmes kerékpárt szeretne, amit túrázásra nem, sokkal inkább hétköznapi használatra szánna, a trekking kerékpárok egy filigránabb változatát, a Cross Trekking kerékpárokat ajánljuk. A Cross Trekking kerékpárok a trekking, túra bringáknál könnyebbek és valamivel sportosabbak. Gyári kiegészítőket jellemzően nem tartalmaznak.

A Trekking és a Cross trekking kerékpár egyaránt remek választás lehet, ha olyan biciklit keres, amit szélesebb körben tud felhasználni. Ha gyakran jár kerékpárral a városban, de szeretne rövidebb túrákon is részt venni kerékpárjával, a túra biciklik sokoldalú használhatóságuknak köszönhetően, remek választásként szolgálhatnak.

️A túra, trekking kerékpárok kiegészítői:

  • Csomagtartó: a túrák, hosszabb kirándulások során elkerülhetetlen, hogy az ember csomagot vigyen magával. Ezért ezekre a bringákra a legtöbbször csomagtartót szerelnek fel.

  • Sárvédő: mivel ezeknél a bicikliknél nem cél a féktelen tempó elérése, a biciklik súlyával nem, vagy csak minimálisan kell foglalkozni. Ezért nyugodtan felszerelhető rá sárvédő, amelyért legyen szó hétköznapi használatról, vagy túrázásról, még egészen biztosan hálás lesz.

  • Kitámasztó: A sárvédőhöz hasonlóan nem kötelező, de remek kényelmi elem lehet a kitámasztó, amely lehetővé teszi, hogy bárhol is pihenjünk meg, stabilan és biztonságosan támasszuk ki a kerékpárt. A kitámasztó nem csak azért remek, mert sokszor nehéz olyan függőleges felületet találni, aminek nekidönthetnénk a bringát, hanem azért is, mert segít megelőzni, hogy a földre fektetés, vagy falnak támasztás következtében a váz, a kormány, vagy ezek bármely eleme is sérüljön: karcolódjon, kopjon.

  • Kulacstartó: ha célul tűzte ki a túrázást egy kulacstartót is érdemes felszerelnie a kerékpárra. A kulacstartó lehetővé teszi, hogy lassabb tempó esetén, akár megállás nélkül is felfrissítse magát az út alatt.


A fenti kiegészítők egy részével sok esetben már gyárilag is fel vannak szerelve a túra kerékpárok.


MTB kerékpár:

 

 egyenletlen, extrém terepre tökéletesek

 teleszkóppal rendelkeznek

 vastag kerekekkel vannak felszerelve

 rendkívül masszívak

 elsőosztályú sporteszközök

 mindennapi városi használatra is remek választás

 

MTB kerékpár

Ha már előre tudja, hogy a kerékpárt egyenletlen terepen, esetleg extrémebb körülmények között szeretné használni, a Mountainbike bicikli lesz ön számára az ideális választás. Ezek a kerékpárok képesek igazi sportélményt nyújtani, miközben városi közlekedésre is kitűnően alkalmasak. Nem hiába, a mai napig a legnépszerűbb kerékpár típusok közé tartoznak. Kialakításuknak, teleszkópos szerkezetüknek és vastag kerekeiknek hála, még azokon a repedezett, vagy épp kátyús utakon is remekül megállják a helyüket, ahol más biciklik csődöt mondanak. Nem is csoda, hiszen ezeket a bringákat (ahogyan angol elnevezésük eredete is mutatja) hegyes utakra, ösvényekre tervezték. Szinte nem létezhet olyan akadály, amelyen ezekkel a kerékpárokkal és egy kis tapasztalattal át ne lehetne jutni.
A klasszikus MTB kerékpár 26" kerekű, mára azonban már egyre kevesebb ilyet látni a gyártók kínálatában. A 26"-os kerékméret helyett gyakrabban találkozni manapság 27,5" és 29" kerék méretekkel. 
A hatóművek 3, 2, vagy 1 tányérosak lehetnek, eközben a fogaskoszorú hátul 7,8,9,10,11-es rendszert rejthet. Ennek köszönhetően az áttétel lehetővé teszi, hogy jó tempóban haladhassunk a biciklivel, miközben akár a meredek emelkedőket is meg tudjuk mászni vele.

Igazán masszív, elnyűhetetlen kerékpárok ezek, melyek hosszú éveken át elkísérik majd gazdájukat az új kalandokba.


Fitness kerékpár:

 

 városi közlekedésre és sportolásra tökéletesek

 hasonlóak az országúti bringákhoz, de kényelmesebbek

 gumijuk vastagabb, mint az országúti kerékpároké

 nem csak aszfalton használhatók

 

fitness kerékpár

A Fitness kerékpárok rendkívül népszerűek napjainkban. Kialakításuk terén a kiindulási alapot az országúti kerékpárok nyújtják. Amiben eltérnek az országúti kerékpároktól: gumijuk némileg masszívabb és szélesebb, kormányuk pedig egyenes. Jellemzőjük a könnyű alu váz, aminek köszönhetően bárhová villám gyorsan oda lehet érni, ugyanakkor mindennapi sportolási célokra is kitűnőek.

A magasabb kategóriájú fitness kerékpárok felszereltségükben megegyeznek az országúti kerékpárokkal, így azok számára is tökéletesek, akik szeretik az országúti száguldást, de a tipikus országúti kerékpár helyett kényelmesebb alternatívát keresnek.

A szélesebb kerekek révén a Fitness kerékpár szélesebb felhasználási lehetőségnek enged teret, mint országúti társai: az országutak mellett biztonságosan használható a legtöbb szilárd talajtípuson. A koskormányt helyettesítő egyenes kormányszerkezet miatt a tekeréshez nem szükséges olyan nagy mértékű, mélyen előrehajolás, mint az országutáknál, ezért azonban nem is tudja ugyanazt a sebességet biztonsítani, mint azok a biciklik.

Mikor érdemes tehát a fitness kerékpár modelleket választani? Akkor, ha szeretne kerékpárral, sportosan közlekedni a mindennapokban. Ha a biciklit nem csak városi közlekedési eszköz, hanem sporteszköz funkciójában is ki szeretné használni. A Fitness biciklik remekül alkalmasak arra, hogy dinamikusan közlekedve, akár a futást helyettesítő sportalternatívaként kellemesen átmozgassa testét, fitten tartsa magát. Ha a télen használatos szobabiciklije mellé szerezne be egy szabadban használható alternatívát, a fitness kerékpárban megtalálhatja számításait.


BMX kerékpárok:

 biciklis trükkökre a legjobb

 jól bírja a földes, buckás utakat is

 széles, ballonos gumikkal rendelkezik

 kicsi és zömök

 rendkívül strapabíró

A BMX kerékpárokat bizonyára nem kell bemutatnunk. Ezek a mindenki számára sokszor látott és jól ismert, speciálisan trükközésre kialakított kerékpárok. Zárt területen, speciális akadályok közt trükközve, ugratva, ez a legjobb teljesítményű bicikli. Megkülönböztethetünk közöttük Dirt és Freestyle irányzatokat, modelleket.

A Dirt stílusú biciklis földes, buckás pályákon történő versenyzésre, ugratásokra lettek tervezve, míg a Freestyle modellek a trükközésben remekelnek.

A Freestyle BMX kerékpárok azok, amelyekkel gyakorlatilag bármilyen utcai elemen, kreatívan trükközhetünk: lehet szó padokról, padkákró, rámpákról. De egy tágas parkoló, egy sima felületű placc is tökéletes, lehetőségekkel teli helyszínül szolgálhat a bámulatosabbnál bámulatosabb trükkök begyakorlásához.

A Dirt BMX-ekkel földes, sokszor erdei terepeken, utakon vágtathatunk végig, hatalmasakat ugratva a természetes adottságok nyújtotta, vagy olykor mesterséges földes buckákon.

Bármilyen típusú BMX-ről legyen is szó, emögött a kerékpár mögött egyben életstílus is van. Aki egyszer rákap az ízére, az biztosan nem tud leállni vele.

A BMX kerékpárok megjelenésükben kis méretű, zömök, vastag vázas biciklik, széles, ballonos gumikkal.


Fatbike bicikli:

 tökéletes a legextrémebb terepeken is

 mindent képes megmászni

 rendkívül széles gumikkal rendelkezik

 havas, sáros utakon is tökéletesen helyt áll

Ezek az első ránézésre mókásan festő bicikli modellek extrém terepre messze a legjobbak. Bár a tempó szerelmeseit ez a kerékpártípus nem képes kiszolgálni, de cserébe nincs számára lehetetlen, nincs olyan felület, amit segítségével meg ne lehetne mászni.  A széles gumiknak köszönhetően a gumi kevésbé süpped be a laza talajon, ezáltal homokos, sáros, havas terepen is könnyű velük a haladás.

 


Elektromos rásegítésű bicikli:

 minimális hajtással, különösebb erőfeszítés nélkül hajtható

 megóv az elfáradástól 

 hosszabb utakra, munkábajáráshoz is tökéletes

 25 km/h-s sebességig működik az elektromos rásegítés

 nincs szükség hozzá jogosítványra, vagy speciális engedélyre

 a KRESZ kerékpárokra vonatkozó szabályai érvényesek rá

 

Munkába járáshoz, kifáradás nélküli kerékpározáshoz ezek a legjobb bringák. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően semmilyen emelkedő, vagy táv nem okoz majd kifulladást, sőt még csak izzadást sem. Emellett, ha olykor-olykor mégis kedvet kapna a hagyományos tekeréshez, az elektronikát kikapcsolva tekerhet úgy, ahogyan azt a normál kerékpárokon megszokta. Az elektromos rásegítésű, vagy másként pedelec kerékpár ugyanis nem tisztán elektronikusan, hanem, ahogyan neve is mutatja, elektromos rásegítéssel működik. A rásegítés ezeken a kerékpár modelleken csak úgy üzemeltethető, ha a biciklin ülő tekeri a kerekeket. Az enyhe hajtás mellé bekapcsol az elektromos rásegítés és így minimális energiabefektetéssel, fáradság nélkül lehet megtenni a hosszú kilométereket. Mivel az elektromos rásegítésű kerékpáron az ember nem fárad el, nem izzad meg, ezért ezek a biciklik kifejezetten ideálisak munkába, vagy iskolába járáshoz is.

A pedelec kerékpárokkal 25 km/h-s sebességig tud az elektromos rásegítéssel közlekedni. A biciklikkel ennél nagyobb sebességet is el lehet érni, ám ehhez már emberi erőre lesz szükség, az elektromos rásegítés ugyanis eddig terjed.

A pedelec bringákban egy maximum 250 W-os motor üzemel, amellyel a legtöbb modell esetén 3 sebességben lehet haladni: sport, boost vagy eco. A nagyobb sebességi fokozat ideális dombokra, felfelémenetben, az eco, azaz gazdaságos fokozat pedid tökéletes hosszabb utakra. Ezzel ugyanis akár 180 km-es útnak is elindulhatunk anélkül, hogy menet közben tölteni kellene a kerékpárt.

A pedelec kerékpár nem csak az idősebb korosztály bringája. Előszeretettel vásárolják fiatalok is. Ezek a biciklik kortól függetlenül ideálisak mindenki számára, aki szeretne kifáradás, izzadás nélkül kerékpározni. Aki a hétköznapok során környezettudatosabb eszközre cserélné autóját, vagy szeretne úgy túrára indulni, hogy a tekerés közben kifáradás nélkül, gondtalanul csodálhassa meg a tájat.


Dirt kerékpár:

 rendkívül masszív

 tökéletes sportolásra, trükközésre