Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

MTB kerékpárok

MTB kerékpár / Mountain Bike - mindenki kerékpárja


Az MTB kerékpár (vagy másként mountain bike) strapabíró, sportos bringa. Kiránduláshoz, hegyi ösvények meghódításához a legideálisabb választás.

Az MTB főbb jellemzői közé tartozik az alimíniumból vagy acélból készült robosztus váz, amely stabilitást és tartósságot biztosít. Továbbá, a széles, profilozott gumik, a remek tapadásért a különböző tereptípusokhoz. Ezekhez társul még a fokozott lengéscsillapítás (első és/vagy hátsó teleszkóppal), valamint a több fokozatú sebességváltók


Ha egy igazán elnyűhetetlen kerékpárra vágyik, ajánljuk figyelmébe a szuper, és megbízható MTB -ket!

A hegyjáró - MTB kerékpár

MTB kerékpár hegyi terepre

Szeret ismeretlen utakat, terepeket felfedezni? Bringával járni az erdőket, meghódítani az úttalan utakat és kerékpárján ülve új, izgalmas élményekre szert tenni? Ezekre a felhasználási célokra egy masszív, strapabíró bringára lesz szüksége, olyanra, mint egy mountain bike bicikli.


A MTB bicikli modelleket azoknak ajánljuk, akik rendszeresen hegyvidéki vagy dimbes-dombos terepeken járnak. Ezek a biciklik „két lábbal állnak” a földön; csúszós és száraz talajon egyaránt remek szolgálatot tesznek!

Ezt a tulajdonságot masszív vázszerkezetük és széles kerekeik erősítik. Az MTB kerékpár teleszkópja tökéletes lengéscsillapítóként dolgozik, így kényelmesen teheti meg a hepehupás utakat is. Bár kifejezetten terepre tervezték őket, egyre többször találkozunk velük a városban is. Országúti útminőségre viszont kevésbé alkalmasak.

A mountain bike kerékpárok legtipikusabb jellemzője, hogy rendkívül masszívak, már-már elnyűhetetlenek. Kerekük általában 26”-os, ami lehetővé teszi, hogy a többi biciklihez képest könnyebben lehessen az MTB bringával felfelé tekerni.

Mivel ezeket a bicikliket extrémebb terepeken használják, így a gumik felszínének fokozott szerepe lehet. 

MTB kerékpár modelljeink között megtalálhatja a legnépszerűbb márkákat, melyekkel saját tempójában, kényelmesen juthat fel a hegyre és biztonságosan gurulhat le onnan.

MTB kiegészítők, felszereltség

Az MTB kerékpárok felszereltségének kiválasztása személyre szabott és helyzettől függő döntés. Például, sárvédő nélkül indulni különösen esős időben kockázatos lehet. Más kiegészítők, mint például a vázra szerelhető táskák, nagyon hasznosak lehetnek, de néha akadályozhatják a mozgást. Ezért fontos, hogy az MTB kerékpár kiegészítőket az egyéni igényeknek megfelelően válasszuk ki.

A mountain bike-ok jellemzően legalább 21 sebességi fokozattal rendelkeznek. Többségük első teleszkóppal van felszerelve, de a belépő szintű modelleknél ez gyakran csak egy egyszerű rugós villa, amely kevesebb állíthatóságot kínál. A magasabb árkategóriájú modelleknél már találkozhatunk összteleszkópos változatokkal is, amelyek mind az első, mind a hátsó felfüggesztéssel rendelkeznek, így még stabilabb és kényelmesebb kerékpározást tesznek lehetővé nehéz terepen.

A kezdő hobbikerékpárok gyakran V-fékekkel vannak felszerelve, míg a komolyabb mountain bike-oknál már tárcsafékek a sztenderd, amelyek lehetnek bowdenes (mechanikus) vagy hidraulikus rendszerűek. 

Kerékpárjaink tekintetében nem kell kompromusszimumot kötnie a minőség és az ár tekintetében. A legminőségibb darabokhoz is kedvezményes áron juthat hozzá.Önnek is jár egy MTB kerékpár, szerezzen be egyet még ma!
Nézze meg Csepel bicikli választékunkat is!