Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Köpeny, kerékpár gumi

Kerékpár gumi és köpenyek minden méretben

 

A kerékpárok köpenyén többféle jelölés található.

Mi a Kerékpárcitynél az európai szabványt használjuk (ETRTO), ahol mm-ben adjuk meg a kerékpár gumi meghatározó paramétereit 

Például ezen a trekking köpenyen 3 féle jelölés is található.

  • 37-622 (ETRTO)
  • 28x1 5/8x 1 3/8
  • 700x35C

Mindegyik számsor ugyanazt a méretet jelöli!

Ebben a példában a 37 a szélességet, a 622 a peremátmérőt jelenti mm-ben.

Ha gumiköpenyt szeretne a kerékpárjára, akkor ezt háromjegyű (a példában 622)  ETRTO jelölést keresse meg a gumiköpeny oldalfalán.

Ha leolvasta a gumiköpenyről ezt a számot akkor keresse ki a lenti kategóriaképeken (pl.: 622)

A kategórián belül pedig kiválaszthatja az önnek megfelelő szélességet.

A belső gumiknál (tömlő) szintén az ETRTO szám segít kiválasztani a megfelelő méretet:

Pl.: a fenti gumiköpenyhez ezt a méretjelzésű belsőt válassza: 32/47-609/642

 

Tipp: Ha bizonytalan abban, hogy kerékpárjára milyen gumiköpeny való keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.

Szívesen segítünk!

 

 

 

A kerékpár gumi

színes kerékpár gumi
Az optimális kerékpár gumi kiválasztása előtt mérje fel saját igényeit, és azt, hogy milyen terepeken fog a legtöbbet közlekedni járgányával! Számít ugyanis, hogy milyen köpenyt választ! Számos variáció létezik: hegyvidéki utakra, aszfaltos utakra tervezett köpenyek, stb.

A bicikli gumi kiválasztása során nem csak a méret de a felhasználási terület, így pedig a mintázat is fontos szempont. A megfelelő mintázat kiválasztásához érdemes meghatározni azt, hogy elsősorban, illetve leggyakrabban milyen terepen tervez biciklizni.

  • Az aszfalton történő tekeréshez a sima felületű külső gumi a legpraktikusabb
  • Földhöz leginkább a ritka, lehetőleg magas mintázatú gumi a megfelelő, ez biztosítja a megfelelő „kapaszkodást” a földes, homokos felületen
  • Murvás terephez sűrű, lehetőleg félmagas mintázatú gumi az ideális. A sűrű mintának köszönhetően tud majd megkapaszkodni a kerékpár az apró kövekben.
  • Sziklák közötti biciklizéshez olyan köpenyre lesz szükség, melynek oldalfala speciálisan meg van erősítve, így kiküszöbölhető, hogy a sziklák megsértsék a gumikat
  • Ha vegyes terepre tervezi a gumivásárlást, a gumi közepe legyen sima felületű, oldalsó szélei pedig legyenek rücskösek, így gondtalanul élvezheti majd a kerékpározást változatos, nem extrém terepeken.

Ha vegyes terepeken használja kétkerekűjét, mindenképpen kérje ki szakemberek tanácsát a lehetőségekről!

A megfelelő kerékpár gumi sokat adhat hozzá a biciklizés élményéhez.

 

Hagyományos vs prémium minőségű köpenyek

Ahogyan minden terméknél, úgy a kerékpár gumik esetében is minőségi különbséget jelent az árkülönbség. Egy prémium minőségű köpennyel élvezetesebb és gondtalanabb lehet a kerékpározás.

Kerékpár gumi vásárlása esetén sem kell feltétlen a legdrágább típust megvásárolni, tény azonban, hogy a magasabb ár nagyobb szintű tartósságot, biztonságot és jobb defektállósságot szavatol.

A minőségibb bicikli köpenyek általában kétkomponensűek, ami a gyakorlatban annyit takar, hogy a gumi középső sávja keményebb anyagú, hogy ellenállóbb legyen a kopással szemben, míg az oldalsó sávok lágyabbak annak érdekében, hogy a kanyarokban jobb tapadást tegyenek lehetővé. Emellett a drágább árfekvésű gumikra jellemző, hogy szövetük sűrűbben szőtt, emellett gyakran kaucsuk vagy kevlár réteg húzódik meg a futófelület alatt azért, hogy masszívabban ellen tudjanak állni a szórásoknak, a defekteknek.kerékpár gumik eltérő minőségben és árfekvésben

Termékkínálatunkban óriási választékot talál olcsóbb és drágább kerékpár gumikból egyaránt.  


Amennyiben további kérdések merülnének fel a kerékpárköpenyt illetően, forduljon hozzánk bizalommal! Szívesen segítünk! További bicikli alkatrészek ügyében  is támogatására lehetünk!