Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

BMX kerékpárok

BMX kerékpár – a fiatalok kedvence


Akadnak, akik csak hobbi szinten tanulgatják a BMX-es figurákat, de vannak olyanok is, akik sportszerűen BMX-eznek.  Maga a sportág Amerikában vált felkapottá már a ’60-as években; azóta is fenntartja magát, tovább fejlődik. Nem csoda, hogy ezek a legnépszerűbb cangák a fiatalok körében, mi is csak ámulva nézzük a BMX-es figurákat!


1termék 11
1termék 11

A BMX bicikli jellemzői

BMX kerékpár

 

Mi is, de akár a BMX használók is megerősíthetik, hogy ezek a modellek a legmasszívabb bringák a világon!

 

Kifejezetten trükközésekre, ugratásokra, egyéb mutatványok ismertetésére lettek kifejlesztve, így nem is csoda! Jól tűrik az ütődéseket, koccanásokat, a rendszeres igénybevételt.

 

A BMX kerékpár súlya szerepet játszik a trükközésekben. Kezdő bringásoknak ajánljuk a kicsit nehezebb bringákat, mivel feltehetően sokat kell még gyakorolniuk, hogy majd igazán ki tudják élvezni a könnyebb súlyú bicikli előnyeit. A súly egyben minőséget is jelöl, minél könnyebb a bicikli súlya, annál minőségibb anyagokból és alkatrészekből készült. Így a nehezebb biciklik jellemzően a némileg olcsóbb árfekvést képviselnek, mint könnyebb társaik, ami a kezdő bringások számára jó hír. A könnyebb BMX előnye, hogy egyhuzamban hosszabb ideig lehet vele gyakorolni, anélkül, hogy elfáradna az ember, emellett jobban, finomabban lehet irányítani is, ami a komplexebb trükköknél nyújt segítséget.

 

A BMX bicikli választás során érdemes figyelembe venni a bicikli méretét. Az apróbb méretbeli különbségek nem tűnnek fontosnak, de a kényelmes használat feltétele a megfelelő vázméret. 

A bringaválasztás során rendszerint döntő szempont a szerelem első látásra, és ez így is van jól. Mivel vélhetően gyakran szeretné majd használni az eszközt, ezért fontos, hogy olyat válasszon, ami valóban elnyeri tetszését.

Amire még érdemes lehet odafigyelni BMX vásárlása esetén, hogy a kerékpár rendelkezik-e fékkel. Egyes kifejezetten trükközésre szánt bringákra nem szoktak féket felszerelni, ám kezdő BMX-esek számára mindenképp javasolnánk, hogy legalább egy hátsófék legyen a kerékpáron. 

 

bmx bringa gyerekeknek

Egysebességes, kis kerekekkel felszerelt darabjainkat itt most megtekintheti!


Érdemes országúti kerékpár kínálatunkra is vetnie egy pillantást!