024. június 14-én Kiskunlacházi üzletünk zárva tart és telefonos ügyfélszolgálatunk sem elérhető! Kérdéseiket emailben tudják feltenni, amire a lehető leghamarabb válaszolunk!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Országúti kerékpár

Országúti kerékpár – versenyre tervezve

Az országúti kerékpár minden egyes alkatrésze és felszerelése a sebességre van tervezve: nagy átmérőjű kerekek, vékony, nagynyomású gumikkal, speciális, légellenállást minimálisra szorító testtartást támogató kormány és vázrendszer. Ezek a legkönnyebb és leggyorsabb kerékpárok. A tekerésbe fektetett energiánkat leginkább az országúti kerékpár képes leadni az aszfaltra. Nem hiába, hogy többségük kifejezetten versenyzésre, sportszerű használatra lett kifejlesztve.

A kényelmes acéltól kezdve az alumíniumon keresztül a versenyzők igényeit kielégítő karbonig, minden vázanyagot megtalál kínálatunkban. Így legyen a cél: hobbi, sport, vagy verseny, webáruházunkat böngészve, biztosan rátalál az igényeihez leginkább igazodó biciklire.

A kitűnő márkák darabjainak köszönhetően pedig nem kell kompromisszumot kötnie dizájn, kényelem és sebesség terén sem.

Az újabban divatba jövő gravel kategória képviselőit is itt keresse!

 

 


62termék 124
62termék 124

Országúti kerékpárok kezdőknek és profiknak


Ahány gyártó, annyi versenybringa. Az országúti kerékpár folyamatos kihívást jelent a kivitelezők számára. Érthető, hiszen mindegyik arra törekszik, hogy az ő országúti modellje legyen a legkönnyebb és leghatékonyabb a piacon. Minél kisebb a kerékpár tömege, minél hatékonyabb az erőátvitel, minél kisebb hajtás közben a légellenállás, annál gyorsabb száguldást tesznek lehetővé ezek a kerékpárok.

A férfi és női országúti versenybringák jellemzőhe a nagy átmérőjű kerék, a vékony külső gumi és kos kormány, melynek köszönhetően kiváló légellenállók. Az országúti biciklik súlya és kialakítása lehetővé teszi, hogy tulajdonosa száguldó sebességgel, mégis kényelmesen szelje vele az utakat.

Azok, akik már gyerekkorukban is gyakran és szívesen bicikliztek, hamar kitapasztalhatták, hogy ahhoz, hogy minél gyorsabban tudjanak száguldani a biciklivel, érdemes minél lejjebb, mélyebben ráhajolniuk a kormányra. Az országúti kerékpár esetén a nyereg magasabban helyezkedik el a kormánynál, tehát ezek a biciklik úgy lettek kialakítva, hogy használatuk során olyan testhelyzet felvételére "kényszerítik" használójukat, amivel nagy sebesség mellett csökken a légellenállás. Így ezekkel a biciklikkel eszméletelen sebességek érhetők el.

 

Hihetetlen távolságok és eszméletlen sebesség, jól hangzik, ugye?

országúti kerékpár

 

Bár az országutaknak nehéz megfelelni, mi mégis megpróbáltuk!

Termékkategóriánkban kezdők, haladók és az egészen profik egyaránt találnak számukra megfelelő országúti kerékpár modellt.

 

A férfi és női országúti kerékpár vázának anyaga lehet: acél, alumínium, vagy karbon.

Ha a kerékpárral a célja a versenyzés lesz, akkor érdemes egy karbonvázas darabra beruházni. Ha azonban nem versenyzésre szeretné használni, elegendő egy acél, vagy aluvázas kerékpárt vásárolni. Ha esetleg csomagtartó, sárvédő felszerelését tervezi, akkor szintén az alumínium vázas modellek között kell körbenéznie.

Országúti bicikli vásárlása során nem érdemes a termék árán spórolni. Természetesen itt is cél a jó ár-érték arány, de miután meghatározta, mennyit bír el pénztárcája, azt az összeget érdemes okosan, de a kerékpárra rááldozni. Az a pluszkomfort a vázon, vagy a váltószettben, amit egy minőségi kerékpár nyújt, garantáltan örömtelivé teszi a bringázást!

A minőségi kerékpárok hosszú éveken át hű társai tulajdonosuknak. Ehhez azonban arra van szükség, hogy rendeltetésszerűen, megfelelő körülmények mellett legyenek használva. Ezek a speciális kialakítású biciklik nem csak, hogy rosszul teljesítenek a városi biciklizések során, de a vékony kerekek könnyen sérülhetnek padkához érve. Emellett a göcsörtös, kátyús utak, az apró kövek is könnyen kárt tehetnek a kerekekben. Használtuk során tehát nem szabad megfeledkezni arról, hogy ahogyan nevük is mutatja, országúti útviszonyokra lettek tervezve, ahol viszont nincs párjuk a többi biciklitípus között.

 

csúcsszuper országúti kerékpárok

 

Hogyan válasszon országúti bringát?


Az országúti bringák három alkategóriára oszthatók: hobbi, sport és verseny kategóriára. A három kategória figyelembevétele segíthet eldönteni, hogy önnek igényei szerint mely kerékpárra van szüksége, vagy legalábbis, mely kerékpárok közül célszerű választania. 


1. A hobbi kategória

Ha szeretné megtapasztalni az országúti felhőtlen száguldás, a sebesség örömét és most vásárol először országúti kerékpár modellt, ezt a kategóriát ajánljuk önnek. A hobbi kategória biciklijei kitűnőek azok számára, akik most barátkoznak az országúti bringázással, éppen ezért első körben nem is szeretnének hatalmas összegeket kerékpárvásárlásra fordítani.


A hobbi kategória jellemző felszereltsége:
Tourney A070 rendszer: 2x7-es vagy 3x7-es sebességfokozat jellemzi, amihez finom váltási mechanizmus és könnyű kezelhetőség társul. Az ezzel a felszereltséggel bíró kerékpárok kitűnően alkalmasak arra, hogy megkedveltessék tulajdonosukkal az országúti kerékpározást. 

Claris rendszer: Az ilyen rendszerrel felszerelt kerékpárokra már a 2x8-as, vagy a 3x8-as sebességfokozat jellemző. Az ilyen rendszerrel felszerelt kerékpárok rendkívül strapabíróak, váltójuk, igénytelennek mondható, hiszen az optimális működéshez minimális karbantartást, odafigyelésthobbi országúti bicikli igényel csupán.

Sora rendszer: A Sora rendszerrel felszerelt biciklik már közel állnak a sport kategóriához. Esetükben már 2x9-es, vagy 3x9-es váltórendszerről beszélhetünk.

A hobbi kategóriájú országúti járgányok a legolcsóbb termékek ebben a kerékpár típusban. 

 

2. Sport kategória

A sport kategóriás országúti bicikliket elsősorban azoknak ajánljuk, akik már elkoptattak legalább 1 hobbi kategóriás biciklit és úgy érzik, hogy ezúttal egy kicsit többre vágynak. Az ebbe a kategóriába sport országúti bringatartozó biciklik a hobbi kerékpároknál jobban gyorsulnak, gyors és finom váltást tesznek lehetővé. A két jellemző, szuper rendszer ezekben a bringákban a Tiagra és a 150-ös rendszer. Az előző 2x10, vagy 3x10-es sebességfokozattal bír, míg az utóbbi 2x10 vagy 2x11-es fokozattal. A 105-ös rendszerrel felszerelt sport országúti kerékpár már amatőrebb versenyeken is kitűnően helyt áll.
Ár tekintetében ezek a biciklit átmenetet képeznek a hobbi és a verseny kategóriájú bringák között.

 

3. Verseny kategória

Ha elfogyasztott már néhány országúti kerékpár modellt és olyannyira belehabarodott a száguldás nyújtotta élménybe, hogy elhatározta: versenyezni szeretne, akkor mindenképp verseny kategóriájú kerékpárjaink közül érdemes választania.

Egy versenyen elsődleges szempont, hogy biciklije a lehető legminőségibb elemekből és legkiválóbb módon legyen összerakva, hogy a kerékpár a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani a versenyen. Igazából a legjobb opcióban szinte észre sem veszi a kerékpárt, a verseny kimenetele pusztán a versenyző erőnlétén és edzettségén áll.

A verseny kerékpárokra felszerelt legjellemzőbb rendszerek az Ultegra és a Dura-Ace. Mindkét verseny országúti kerékpárrendszer 2x11-es fokozattal rendelkezik, ezek a váltók szuper precízek és maximálisan strapabírók, így a verseny kerékpárnak semmi sem állhatja akadályát.

Az országúti kerékpár típusok közül a kifejezetten versenyekre szánt bringák bírnak a legborsosabb árral, hiszen ezeknél a bicikliknél speciális anyagokat és technikákat alkalmaznak, hogy a bringák a lehető legkitűnőbb teljesítményt tudják nyújtani az éles helyzetben. 

 

Országúti kerékpár márkák: termékeink közöt megtalálhatja a legnépszerűbb országúti márkákat. Schwinn Csepel, Capriolo, Kellys, Romet bringák verhetetlen áron!

 

Minden általunk értékesített kerékpárra a kitűnő ár-érték arány a jellemző. Kerékpárjaink egytől-egyig kifogástalan minőségűek, a felszereltségükben mutatkozó különbségeket pedig az árkülönbségek hűen tükrözik.

 

Szeretné ön is megtapasztalni a száguldás örömét egy minőségi kerékpáron?


Válasszon kezdő, haladó és profiknak szánt országúti kerékpár modelleink közül!
Neuzer kerékpár kínálatunkat is feltétlenül nézze meg!