Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Kerékpár karbantartás

Kerékpár karbantartás

A kerékpárok meghálálják a karbantartást.

Kínálatunkban megtalálhatók a különféle csapágyzsírok, láncolajok, és az otthoni szereléshez szükséges összes szerszám.

A szerelést és karbantartást nagyban megkönnyítő állványok. Emellett műhelykötényt és tisztítókészletet is vásárolhat nálunk.

Cruiser kerékpár modelljeinkhez volt már szerencséje?

Ön megfelelően gondoskodik kerékpárja karbantartásáról?

 

Ahhoz, hogy a kerékpár hosszú éveken át megbízhatóan szolgáljon rendszeres használat esetén havonta egyszer, vagy 500 km megtétele után érdemes alaposabb ellenőrzés alá vetni. Egy használat során váratlanul beálló probléma nem csak hogy nagyon kellemetlen szituációt szülhet, de még testi épségünket is veszélyeztetheti, így az átvizsgálás, a megfelelő kerékpár karbantartás nem elhanyagolható téma.

(A fékeket és  gumik állapotát, azok nyomását és a láncot minden indulás előtt fontos leellenőrizni! Ezen felül a váltókat, a kormánycsapágyat, a kerékagycsapágyakat, a középagycsapágyakat használattól függően legalább minden negyedévben ajánlott átnézni.)

Az egyik legfontosabb karbantartási feladat a lánc tisztán tartása. A lánc minden használat során szennyeződik, így a tisztítás elhanyagolása könnyen kopáshoz, korrózióhoz vezethet. A legideálisabb az lenne, ha minden bringával megtett út után legalább nagyjából át lenne tisztítva. A lánc tisztításához speciális láncmosó tisztítószerek vásárolhatók. Ezek a tisztítók leggyakrabban spray formájában léteznek, elegendő egy keveset permetezni a láncra, majd arra ráfogni egy ronggyal és hátrafelé forgatva a hajtókart végigsimítani vele a láncon. kerékpár karbantartás

A lánc tisztítása után rögtön érdemes bekenni a láncot speciális láncolajjal, ami majd védi a láncot az időjárási viszontagságoktól, a por felvételétől és a kiszáradástól. Különösen ajánlott az olajozás, ha a lánc forgás közben nyikorgó hangot ad. (A zsír helyett jobb az olaj az előbbi ugyanis jobban gyűjti a port.)

Kerékpározás előtt mindig ellenőrizze a fékek működését, a gumik nyomását és a lánc feszességét!

Webáruházunk kínálatában különböző eszközök közül válogathat, melyek segítik az otthoni karbantartási munkálatokat. Ilyen eszközök például a különböző kenőanyagok, olajok és zsírok, a legkülönfélébb szerelést segítő állványok, a különféle szerszámok és a tisztítást segítő eszközök. 

Ezekkel a kellékekkel az otthoni szervizelés kényelmesen és kellő hozzáértéssel biztonságosan elvégezhető. Fontos azonban, hogy ha úgy érzi, hogy nem maximálisan biztos a dolgában, ne kockáztasson. Hozza el kerékpárját szervizünkbe, ahol alaposan megvizsgáljuk és elvégezzük rajta a szükséges szervizelést.