Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Gyerekülés

Biciklis gyerekülés

 

Szeretné megismertetni kisgyermekével a kerékpározás örömeit? Jó lenne vele egy kicsit kimenni a természetbe? Akkor mindenképpen szerezzen be számára egyet gyereküléseink közül!

Bicikli gyerekülés kínálatunkban sokféle színben és többféle rögzítési móddal rendelkező gyermekülés küzül választhat.

A hátra szerelhető gyermeküléseink egy része dönthető is, így ha a kisgyermek elfáradt akkor az ülést hátradöntve gond nélkül, kényelmesen szundíthat egyet.

Fontos: Ha gyermekét gyermekülésben szállítja a gyermek viseljen sisakot!


30termék 124
30termék 124

Kerékpáron szállítani a gyerkőcöt sok esetben praktikus döntés, kiváltképp egyébként is kerékpározó szülők esetében. Felmerül azonban a kérdés, hogy milyen ülést válasszunk gyermekünk számára? Az alábbiakban a gyerekülések közötti választáshoz adunk egy kis segítséget.

A biciklis gyerekülés típusai rögzítés szerint

A biciklis gyerekülés modellei között a rögzítést illetően megkülönböztethetünk előre- és hátra szerelhető gyereküléseket. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az előre szerelhető gyerekülés előnye, hogy a gyermek vizuálisan is hibátlanul élvezheti a biciklizést, hiszen nem csak oldalra lát ki, hanem előre is. További nagy előnye, hogy a szülő mindvégig jól rálát a gyermekre, így tekerés közben nem kell azon izgulnia, hogy vajon minden rendben van-e hátul. Az előnyök mellett azonban egy nem is apró hátránya is van annak, ha a gyermek elől foglal helyet a biciklin, ez pedig az, hogy menet közben nincs, ami felfogja előtte a menetszelet. (Erre egyébként alternatív megoldást kínálnak a szélfogók.)

Talán ez is az oka annak, hogy az elülső verziónál gyakoribb a hátra szerelt kerékpár gyerekülés. A hátsó ülések nagyjából 6-éves korig, 22kg-ig használhatók kényelmesen és biztonságosan. (Az első ülések ezzel szemben maximum 12-15 kg-ig terhelhetők.) Ezeknek az üléseknek az előnyük, hogy a gyermek bizonyos mértékig védve van a menetszéltől. Kényelmi szempontból előnyös lehet, hogy ezek között az ülések között található olyan is, amelyet meg lehet dönteni, így a gyermek gond nélkül tud szundítani, míg a szülő hajtja a kerékpárt. (Van olyan gyerekülés, melyeknek csak a háttámlája dönthető és vannak, melyeknél az egész ülés dönthető.) Említést érdemel továbbá az is, hogy mivel az előző autós számára az első perctől fogva jól látható a gyermekülés, így feltehetően óvatosabban közelíti és előzi majd meg a kerékpárost. Hátránya az, ami az első gyerekülésnek az előnye volt, hogy sajnos tekerés közben abszolút nem lát rá a gyermekre. (Hacsak fel nem szerel egy visszapillantót.)

A hátsó ülésből létezik olyan, melyet a csomagtartóra, és olyan is, amit a vázra lehet felszerelni. A vázra történő felszerelés általában adapteres megoldással történik oly módon, hogy egy adaptert helyeznek fel a vázra és gyakorlatilag ebbe lesz majd belecsatlakoztatva az ülés. Ez a megoldás azért előnyös, mert így a kerékpározás során a kátyúk, úthibák okozta döccenéseket elnyeli a rugalmas rögzítés és az ülés, így a gyermek gerince védve van.

Gyermekülést általában csak egyszer vesz az ember, ezért érdemes megfontoltan választani az árkategóriákból.

 

 

Kerékpár gyerekülés kiegészítők

piros-fekete kerékpár gyerekülés