Kategóriák
Szűrés
Termék státusza
Ár
11 290 Ft - 35 400 Ft
Szín
(7)
(2)
(6)
(2)
(2)
(2)
(1)
(2)
(1)
(3)
(9)
(2)
(3)
(10)
Helyzete
(7)
(56)
Rögzítés
(18)
(4)
(2)
(27)
Gyártó
(36)
(10)
(17)
Dönthető
(8)
(55)
Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek
2020.12.15 16:41
2020.10.09 9:03

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Hírlevél

Gyerekülés


Kerékpár gyerekülés – a legkisebbeknek

 

Szeretné megismertetni kisgyermekével a kerékpározás örömeit? Jó lenne vele egy kicsit kimenni a természetbe? Akkor mindenképpen szerezzen be számára egyet gyereküléseink közül!

Bicikli gyerekülés kínálatunkban sokféle színben és többféle rögzítési móddal rendelkező gyermekülés küzül választhat.

A hátra szerelhető gyermeküléseink egy része dönthető is, így ha a kisgyermek elfáradt akkor az ülést hátradöntve gond nélkül, kényelmesen szundíthat egyet.

Fontos: Ha gyermekét gyermekülésben szállítja a gyermek viseljen sisakot!


Sorrend:

A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.
A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.
A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.
A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.
A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.
A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.
A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.
A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.
A KerékpárCity munkatársainak ajánlása.

Sorrend:

Kerékpáron szállítani a gyerkőcöt sok esetben praktikus döntés, kiváltképp egyébként is kerékpározó szülők esetében. Felmerül azonban a kérdés, hogy milyen ülést válasszunk gyermekünk számára? Az alábbiakban a gyerekülések közötti választáshoz adunk egy kis segítséget.

A biciklis gyerekülés típusai rögzítés szerint

A biciklis gyerekülés modellei között a rögzítést illetően megkülönböztethetünk előre- és hátra szerelhető gyereküléseket. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az előre szerelhető gyerekülés előnye, hogy a gyermek vizuálisan is hibátlanul élvezheti a biciklizést, hiszen nem csak oldalra lát ki, hanem előre is. További nagy előnye, hogy a szülő mindvégig jól rálát a gyermekre, így tekerés közben nem kell azon izgulnia, hogy vajon minden rendben van-e hátul. Az előnyök mellett azonban egy nem is apró hátránya is van annak, ha a gyermek elől foglal helyet a biciklin, ez pedig az, hogy menet közben nincs, ami felfogja előtte a menetszelet. (Erre egyébként alternatív megoldást kínálnak a szélfogók.)

Talán ez is az oka annak, hogy az elülső verziónál gyakoribb a hátra szerelt kerékpár gyerekülés. A hátsó ülések nagyjából 6-éves korig, 22kg-ig használhatók kényelmesen és biztonságosan. (Az első ülések ezzel szemben maximum 12-15 kg-ig terhelhetők.) Ezeknek az üléseknek az előnyük, hogy a gyermek bizonyos mértékig védve van a menetszéltől. Kényelmi szempontból előnyös lehet, hogy ezek között az ülések között található olyan is, amelyet meg lehet dönteni, így a gyermek gond nélkül tud szundítani, míg a szülő hajtja a kerékpárt. (Van olyan gyerekülés, melyeknek csak a háttámlája dönthető és vannak, melyeknél az egész ülés dönthető.) Említést érdemel továbbá az is, hogy mivel az előző autós számára az első perctől fogva jól látható a gyermekülés, így feltehetően óvatosabban közelíti és előzi majd meg a kerékpárost. Hátránya az, ami az első gyerekülésnek az előnye volt, hogy sajnos tekerés közben abszolút nem lát rá a gyermekre. (Hacsak fel nem szerel egy visszapillantót.)

A hátsó ülésből létezik olyan, melyet a csomagtartóra, és olyan is, amit a vázra lehet felszerelni. A vázra történő felszerelés általában adapteres megoldással történik oly módon, hogy egy adaptert helyeznek fel a vázra és gyakorlatilag ebbe lesz majd belecsatlakoztatva az ülés. Ez a megoldás azért előnyös, mert így a kerékpározás során a kátyúk, úthibák okozta döccenéseket elnyeli a rugalmas rögzítés és az ülés, így a gyermek gerince védve van.

Gyermekülést általában csak egyszer vesz az ember, ezért érdemes megfontoltan választani az árkategóriákból.

 

 

Kerékpár gyerekülés kiegészítők

piros-fekete kerékpár gyerekülés