Szűrés

Termék státusza
Ár
11 290 Ft - 35 400 Ft
Szín
Helyzete
Rögzítés
Gyártó
Dönthető

Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek

2020.12.15 16:41

Tisztelt Vásárlók!

 

2020.12.19-01.11 között webáruházunk és üzletünk zárva tart.

Utolsó csomagfeladás: 2020.12.18. péntek.

Zárva tartásunk ideje alatt ügyfélszolgálatunk sem üzemel.

 

Megértésüket előre is köszönjük!

Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

 

Üdvözlettel: KerékpárCity csapata

2020.10.09 9:03

Kedves Vásárlóink!

2020. október 10-én szombaton a Csepeli üzletünk zárva tart.

2020.07.31 12:22

Kedves Vásárlóink!

A webáruházunk kollégái szabadságukat töltik 08.07-08.23 között.
Ez idő alatt webáruházunk rendeléseket fogad,
de feldolgozásuk csak 08.24-től kezdődik, telefon és e-mail megkeresésekere is csak 08.24-től áll módunkban reagálni.

Csomagfeladás utolsó napja 08.07. péntek, első napja 08.24. hétfő.

Csepeli üzletünk 08.08-08.23 között zárva tart.

 

Megértésüket előre is köszönjük!

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Gyerekülés

Kerékpár gyerekülés – a legkisebbeknek

 

Szeretné megismertetni kisgyermekével a kerékpározás örömeit? Jó lenne vele egy kicsit kimenni a természetbe? Akkor mindenképpen szerezzen be számára egyet gyereküléseink közül!

Bicikli gyerekülés kínálatunkban sokféle színben és többféle rögzítési móddal rendelkező gyermekülés küzül választhat.

A hátra szerelhető gyermeküléseink egy része dönthető is, így ha a kisgyermek elfáradt akkor az ülést hátradöntve gond nélkül, kényelmesen szundíthat egyet.

Fontos: Ha gyermekét gyermekülésben szállítja a gyermek viseljen sisakot!

Tovább

Kerékpáron szállítani a gyerkőcöt sok esetben praktikus döntés, kiváltképp egyébként is kerékpározó szülők esetében. Felmerül azonban a kérdés, hogy milyen ülést válasszunk gyermekünk számára? Az alábbiakban a gyerekülések közötti választáshoz adunk egy kis segítséget.

A biciklis gyerekülés típusai rögzítés szerint

A biciklis gyerekülés modellei között a rögzítést illetően megkülönböztethetünk előre- és hátra szerelhető gyereküléseket. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az előre szerelhető gyerekülés előnye, hogy a gyermek vizuálisan is hibátlanul élvezheti a biciklizést, hiszen nem csak oldalra lát ki, hanem előre is. További nagy előnye, hogy a szülő mindvégig jól rálát a gyermekre, így tekerés közben nem kell azon izgulnia, hogy vajon minden rendben van-e hátul. Az előnyök mellett azonban egy nem is apró hátránya is van annak, ha a gyermek elől foglal helyet a biciklin, ez pedig az, hogy menet közben nincs, ami felfogja előtte a menetszelet. (Erre egyébként alternatív megoldást kínálnak a szélfogók.)

Talán ez is az oka annak, hogy az elülső verziónál gyakoribb a hátra szerelt kerékpár gyerekülés. A hátsó ülések nagyjából 6-éves korig, 22kg-ig használhatók kényelmesen és biztonságosan. (Az első ülések ezzel szemben maximum 12-15 kg-ig terhelhetők.) Ezeknek az üléseknek az előnyük, hogy a gyermek bizonyos mértékig védve van a menetszéltől. Kényelmi szempontból előnyös lehet, hogy ezek között az ülések között található olyan is, amelyet meg lehet dönteni, így a gyermek gond nélkül tud szundítani, míg a szülő hajtja a kerékpárt. (Van olyan gyerekülés, melyeknek csak a háttámlája dönthető és vannak, melyeknél az egész ülés dönthető.) Említést érdemel továbbá az is, hogy mivel az előző autós számára az első perctől fogva jól látható a gyermekülés, így feltehetően óvatosabban közelíti és előzi majd meg a kerékpárost. Hátránya az, ami az első gyerekülésnek az előnye volt, hogy sajnos tekerés közben abszolút nem lát rá a gyermekre. (Hacsak fel nem szerel egy visszapillantót.)

A hátsó ülésből létezik olyan, melyet a csomagtartóra, és olyan is, amit a vázra lehet felszerelni. A vázra történő felszerelés általában adapteres megoldással történik oly módon, hogy egy adaptert helyeznek fel a vázra és gyakorlatilag ebbe lesz majd belecsatlakoztatva az ülés. Ez a megoldás azért előnyös, mert így a kerékpározás során a kátyúk, úthibák okozta döccenéseket elnyeli a rugalmas rögzítés és az ülés, így a gyermek gerince védve van.

Gyermekülést általában csak egyszer vesz az ember, ezért érdemes megfontoltan választani az árkategóriákból.

 

 

Kerékpár gyerekülés kiegészítők

piros-fekete kerékpár gyerekülés

Tovább