Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Kerékpár szállítás

Kerékpár szállítás kényelmesen, biztonságosan

Ha szeretné autójával szállítani kerépárját akkor nézzen körül kerékpárszállítóink között!

A kerékpárszállítók 4 féle rögzítéssel elérhetők:

  • Hátsó ajtóra szerelhetők (ellenőrizze a kompatibilitást)
  • Tetőtartók (keresztrudak szükségesek)
  • Vonóhorogra szerelhetők (1-4 kerékpárt is kénylemesen lehet velük szállítani)
  • Pótkerékre szerelhető modellek (Terepjáróknál jellemző)

A megfelelő tartó kiválasztását kifinomult szűrőink segítik.

A hátsó ajtóra szerelhető termékeinknél letölthető egy kompatibilitási lista, amely megkönnyíti a megfelelő szállító kiválasztását.

Számos olyan alkalom van, mikor szállításra szorul a kerékpár, különösen igaz ez a nyár folyamán, hiszen legtöbbször a nyaralások helyszínén is jól jön az, ha van nálunk egy bicikli. Ha visszük magunkkal a biciklinket, azzal otthonról távol is megspórolhatjuk a dugóban ücsörgést, a tömegközlekedés, vagy benzin költséget, nem mellesleg pedig megannyi olyan helyre is elmehetünk, ahová tömegközlekedéssel, vagy autóval nem lehetne.
Minőségi kerékpár szállítót két helyről szerezhet be: egy jó autóalkatrész webáruház, vagy kerékpár webshopunk kínálatából!

 

A Bicikli szállítás ideális módjai

Az, hogy melyik a kerékpár szállítás legideálisabb módja egyén-, kerékpár- és autófüggő. Vannak ugyanis kerékpárok, amelyek nem szállíthatók bármilyen tartóval. Igaz ez például a karbonvázas kerékpárokra, ugyanis ezeket a bicikliket nem lehet terhelni a váznál, nem lehet kellőképp megszorítani, ebből adódóan a karbonvázas biciklik csak tetőre szerelve, első kerekeiket kiszedve, a villát rögzítve lehet csak szállítani. Ez persze csak egy meglehetősen speciális helyzet, hiszen a legtöbb háztartásban hagyományosabb igényű kerékpárok találhatók, melyek szállítása rugalmasabb lehetőséget enged. Bárhogyan is, kerékpár szállítás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen tartóra is lesz szüksége, melyik lesz ön számára a legoptimálisabb.

 

Termékkínálatunkban megannyi kerékpár tartót találhat, különböző árkategóriákban annak érdekében, hogy garantáltan megtalálja az igényeinek megfelelő eszközt.

 

Tetőtartók

Ha előre tudja, hogy a biciklit csak ritkán, alkalmanként fogja szállítani és rendelkezik tetőcsomagtartóval, elegendő lehet egy olcsóbb tetőtartó is. A bicikli szállítás legolcsóbb alternatíváját a tetőtartók nyújtják. Némi felárral azonban már olyan tartót vásárolhat, ami zárható is, így megkímélheti magát az aggodalomtól, míg a biciklit a kocsin hagyva vásárol.

A tetőtartó azonban nem minden esetben nyújt megoldást. Ha az autó magasabb (legyen mondjuk az egy egyterű), már problémásabb lehet a kerékpár felemelése a tartóhoz. Nem beszélve arról, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem minden mélygarázsba, parkolóba tud majd beállni a kerékpárral a tetőn. Továbbá az autó tetején lévő bicikli növeli a légellenállást, így az autó fogyasztásában ezzel a szállítási móddal többlet keletkezhet.  

 

Hátsó kerékpártartó

A tetős megoldásnál egyel elegánsabb és praktikusabb alternatívát nyújt a hátsó kerékpártartó, különösem akkor, ha az autón van vonóhorog. Ha igazán eltökélt kerékpáros és tudja, hogy biciklijét gyakran és sokfelé viszi majd magával, már csak a kerékpár szállítás miatt is érdemes lehet vonóhorgot szereltetnie autójára. A vonóhorogra szerelhető ajtó drágább, mint a szimpla csomagtérajtóra függeszthető tartó, azonban az utóbbi felszerelése mellett a csomagtérajtó nem nyitható, ami bizonyos szituációkban kellemetlenséget okozhat. (Például ha már fel vannak függesztve a biciklik és útközben meg kell ejtenünk egy nagyobb bevásárlást. )

 

A legjobb megoldást tehát a bringák szállításra a vonóhorgos opció nyújtja. De ettől függetlenül természetesen érdemes mérlegelni. Ha autóján már van tetőcsomagtartó, vagy tudja, hogy télen szüksége lesz rá, mert síboxot szeretne rajta szállítani, nem biztos, hogy érdemes külön vonóhorogra költeni.  De ha autóján már van vonóhorog érdemes megfontolni a vonóhorgos opciót. Igaz ez akkor is, ha bár nincs vonóhorog, de nincs tetőcsomagtartó sem, síboxra sem lesz szüksége, de a biciklit előreláthatóan gyakran szeretné majd szállítani.kerékpár szállítás

 

Ha tanácsra lenne szüksége, vegye igénybe munkatársaink segítségét. Kerékpár üzletünk tapasztalt szakemberei maximálisan elfogulatlanul tudnak ön számára megoldást és terméket ajánlani annak érdekében, hogy a bicikli szállítás minél gondtalanabb legyen.