Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek

2021.11.22 13:07
Már most készül a karácsonyra? Olcsón venne hasznos és értékes ajándékot? Otthona kényelméből, sorban állas nélkül vásárolna?
Akkor jó helyen jár: Black Week a https://www.kerekparcity.hu/ oldalon. Most egy héten át kedvezményes árainkon vásárolhat kerékpárokat és fitness eszközöket. 
Miért éri meg minket választani: Hatalmas kedvezmények ✅ Több fizetési mód közül választhat, akár SZÉP-kártyával is fizethet ✅ Rövid szállítási idő✅ több ezer kerékpár azonnal raktárról ✅ házhozszállítás vagy személyes átvétel is lehetséges✅
2021.03.25 14:08

Kedves Vásárlóink!

 

04.02-04.05 között csepeli üzleteink zárva tartanak!

 

04.02, 04.04, 04.05 kiskunlacházi üzletünk zárva tart!

04.03. szombaton kiskunlacházi üzletünk nyitva tart 11 és 19 óra között!

 

Webáruházunk zavartalanul üzemel, húsvét alatt is lehetséges rendelni.

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2021.03.05 16:47

Kedves Vásárlóink!

A legfrissebb rendelet szerint a kerékpár szervizek továbbra is üzemelhetnek, üzletünk zavartalanul üzemel a megfelelő védőtávolság és maszk használata mellett.

Várunk továbbra is mindenkit sok szeretettel.

Vélemények

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Kedves Vásárlóink!

1213 Budapest, Erdősor utca 128. szám alatt található üzletünk koronavírus okozta megbetegedés miatt zárva tart.

Várható nyitás: 01.25.

Céges kerékpár vásárlás

Adómentes céges kerékpár 2022-től

Végre megérkezett: a kerékpáros munkába járás támogatása, ingyen biciklit kaphatnak a magyar dolgozók!


2022. január 1-jétől személyijövedelemadó (szja) és társaságiadó (tao) kedvezményeket kapnak azok a vállalatok, melyek kerékpárt vásárolnak az alkalmazottaknak, akár magáncélra is!

A cégek ráadásul nem csak a vásárolt céges kerékpárok árát, hanem azok fenntartási költségeit is leírhatják a társasági adóból. Gyakorlatilag úgy kezelhetik a kerékpárokat, mint a céges autókat.

A környezetkímélő, kerékpáros közlekedés Magyarországon egyre népszerűbb. A Magyar Kerékpárosklub 2020-as kutatása szerint a magyarországi felnőttek hetven százaléka szokott kerékpározni. Ennek közel 33%-a munkábajáráshoz is használja a kerékpárt. A koronavírus pedig tovább javította az arányt, nagyban befolyásolva az emberek biciklizéshez való hozzáállását. Az alkalmi kerékpárosokból egyre többen váltak rendszeres bringázókká, leváltva ezzel a tömegközlekedés alternatíváját.

Azoknak, akik eddig is kerékpárral jártak dolgozni és azoknak is, akik valamilyen okból még nem vezették be hétköznapjaikba ezt a közlekedési formát, egyaránt remek lehetőségekkel kecsegtet a 2022-es év.

Hatalmas lehetőség nyílt a zöldülni vágyó, fenntarthatóságot támogató, környezetükre és munkavállalóik jólétére adó vállalatok számára, hogy megkönnyítsék és hatékonyabbá tegyék a kerékpáros munkába járást, kiépítsék és fenntartsák saját kerékpáros flottájukat, vagy egyszerűen csak kerékpárhoz juttassák munkavállalóikat.

2022 januártól a kormány a Magyar Kerékpárosklub javaslatára olyan módosításokat eszközölt az szja-ban és a tao-ban, melyek lehetővé teszik, hogy a cégek, vállalkozások adómentesen adhassanak kerékpárt dolgozóiknak céges használatra, vagy akár juttatásként, ráadásul ezzel a cég társasági adóalapja is csökken!

Használja ki ezt a remek lehetőséget és vásároljon céges kerékpárt önmaga, vagy munkatársai számára!

Tekintse meg kerékpár kínálatunkat >>

céges kerékpár


Céges kerékpár 2022-től - A leggyakoribb kérdések

A korábbiakhoz képest milyen újításokat jelentenek a fentiek?

A cég tulajdonában álló kerékpárokkal a tao-alap eddig csak akkor vont csökkenthető, ha a vállalat tulajdonában álló, vagy bérelt kerékpárokat a cég úgy adta ki a dolgozóknak, hogy azt kizárólag a cég saját vállalkozási tevékenységéhez használhatták. (Munkába járásra tehát nem voltak alkalmazhatók.)
Az újítások értelmében azonban a cég által vásárolt, vagy bérelt, a munkavállalónak kiadott kerékpárok magáncélú használata esetén is csökkenthető a tao-alap.


Bár a cég korábban is levonhatta költségeiből a munkavállalónak személyi jellegű, egyéb kifizetésként vagy vállalati juttatásként ingyenesen adott kerékpárt, de a kedvezményezett, azaz a munkavállaló szja-t volt köteles fizetni a kerékpár után, amennyiben annak értéke meghaladta a minimálbér 10%-át. Ez azt jelenti, hogy korábban a cégtől kapott kerékpár után a munkavállaló 18,5% SZJA-t és 18,5% TB járulékot fizetett. Ez 2022. januárjától megszűnik.

 


Milyen kerékpárokra érvényes az adómentesség?
Emberi erővel, vagy legfeljebb 300 W-os teljesítményű elektromos motorral segített kerékpárokra.

Akkor tehát elektromos kerékpárra is él a a pályázat?
Igen, amennyiben az nem haladja meg a 300 W-os teljesítményt. Lehet szó elektromos, vagy pedelec, azaz elektromos rásegítésű kerékpárról.

Mekkora a támogatás összege?
Nincs összegbeli korlátozás.

Egy cég hány kerékpárt vásárolhat?
Nincs mennyiségi korlátozás. A cégek maguk dönthetik el, hogy mennyi kerékpárt szereznek be és mennyit adnak ki használatra a munkavállalóiknak.

A munkavállalónak milyen kötelezettségei vannak?
Semmilyenek. A cég által vásárolt kerékpárra akkor is érvényesek a kedvezmények, ha a munkavállaló kizárólag magáncélra használja azt, lehet szó a hétköznapi teendők intézéséről, vagy akár családi kirándulásokról.

A kerékpárt tehát a cég a munkavállalónak vásárolja?
Papírforma szerint nem. Bár szabadon használhatja, a céges kerékpár nem kerül a munkavállaló tulajdonába. Úgy működik ez, mint a céges autók esetében.

Milyen típusú cégeknek jár az adókedvezmény?
A vállalatok tevékenységtípustól függetlenül élhetnek a kedvezménnyel.

Mikortól él a lehetőség?
2022. január 1-jétől.

 


Használja ki ezt a remek lehetőséget és vásároljon céges kerékpárt önmaga, vagy munkatársai számára!

Termékeink között több száz bicikli közül válogathat! Mindezek mellett a szervizelésben is szakértői segítséget tudunk kínálni, így nem csak a vásárlásban, de a karbantartásban is számíthat ránk!

Tekintse meg kerékpár kínálatunkat >>