Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

City / városi kerékpárok

Városi kerékpár, a legjobb útitárs!

 

Sokat jár biciklivel a városban? Akkor bizony tudja, hogy a jó városi kerékpár alapkritériuma, hogy bírja az utak viszontagságait, akár hosszabb - rövidebb szakaszokon is. Ezeket a bicikkiket kifejezetten a minél komfortosabb és praktikusabb városi közlekedéshez alakították ki. A mindennapok során, a napi teendők intézéséhez, iskola-, munkába járáshoz, bevásárláshoz, ezek a legjobb kerékpárok. Kényelmesek, jól bírják a városi kerekpárutak esetleges hiányosságait, vastag kerekeik jól veszik a kátyúkat, úthibákat, útpadkákat.

Egy minőségi városi kerékpár természetesen a tipikus városi használattól eltérő funkcióban, így például kirándulásokra, valamivel hosszabb utak megtételére is alkalmas, amennyiben nem cél a nagy sebességű haladás. Az ugyanis a city kerékpár egyetlen gyenge pontja.

Ha Önnek is szüksége van egy olyan városi kerékpárra, amit nem csak a bevásárláshoz tud használni, akkor tekintse meg itt látható modelljeinket!

Városi bicikli – tudni érdemes

piros városi kerékpár (city)
A városi bicikli elsősorban városi közlekedésre, jellemzően rövidebb utakra, kis távolságok megtételére lett kitalálva. Ezeket a kerékpárokat szokás "bevásárló kerékpároknak" is becézni,
ezt a funkciót tükrözi többek között az is, hogy nem ritkán a kormányra gyárilag egy kis csomagtartó-kosár van felszerelve. 

Nyergük és kormányszerkezetük komfortossá teszi használatukat, amire szükség is van, hiszen gyakori, akár mindennapi használatra vannak kialakítva.

A legtöbb modellt kontrás fékkel és több sebességes váltórendszerrel látják el. Számos „extrával” felszerelhetők még: tükör, kosár, csengő, csomagtartó, köpeny, stb.


A városi kerékpár nem a sebességre lett tervezve, ezért kialakítása során nagyobb tér juthat a kényelemnek. Ennek megfelelően a városi bringák általában mélyebb vázzal rendelkeznek, és szélesebb, valamint magasabb kormánnyal, és komfortos, szintén széles üléssel. Miért jön jól a mély váz? A városi bringákat a napi teendők intézése során használva, megannyiszor rákényszerülünk a megállásra. Zebrák, kereszteződések, utunkat keresztező, kanyarodó autók… Mivel ezen a biciklin egy út során sűrűn kell megállni, ráadásul nem ritkán megpakolt szatyrokkal, kosárral, vagy gyereküléssel, így a mély (könnyen átléphető) váz a legpraktikusabb és legkényelmesebb opció.

Mivel a városi kerékpár nem túrázásra és nem is száguldásra lett tervezve, így a láncváltós biciklike általában 6 vagy 7 sebességesek, míg az agyváltós modelleken 3 vagy 7 sebességi fokozat van.

Természetesen ennek ellenére a city kerékpár nyergében ülve is megtehetők kisebb túrák, kirándulások, amennyiben azok során nem szempont a sebesség. A városi biciklik ugyanis a többi kerékpár típushoz képest (már csak gazdag felszereltségük miatt is) meglehetősen nehezek.

Webáruházunkban több száz városi kerékpár közül válogathat! Bőséges termékkínálatunk lehetővé teszi, hogy megtalálja az önhöz leginkább illő, igényeit maximálisan kielégítő városi bicikli modellt.

Kedve támadt városi kerékpárra pattanni? Akkor ne várjon tovább!
Vegye szemügyre Koliken bicikli kínálatunkat is!