Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Bringa

Bringa kínálatunk - Férfi, női és gyermek bicikli modellek

 

Régi vágya egy csúcsszuper bringa, amivel kitekerhet akár a világból is?

A legjobb helyen jár, webáruházunk maga a valóságos bringa kánaán várja.

Hogy megkönnyítsük biciklijeink között a választást, különböző kategóriákba szedtük népszerű kerékpárjainkat. Kategóriáink mentén egyszerűen böngészhet férfi, női vagy gyermek biciklik között, különböző kerékpár típusok között, vagy keresgélhet akár bicikli márkák mentén is.

Ha megtalálta az ideális kerékpárt rendszerünkön keresztül egyszerűen, néhány kattintással megvásárolhatja azt. Garanciális kerékpárjainkat össze is szereljük, így Önnek ezzel már nem lesz gondja. Az általunk forgalmazott bringák egy részét megtekintheti, illetve át is veheti budapesti üzleteink egyikében.

Böngésszen kínálatunkban és tegyen szert álmai biciklijére még ma!

 

 

 

Bringa kínálatunk egészen biztosan leveszi majd a lábáról. Bármi is legyen a biciklizés célja: túrázás, városi közlekedés, országúti versenyzés, kisebb kirándulások, extrémtrükközések, ugratások, hegyek, erdők meghódítása: garantáltan megtalálja az ön számára legideálisabb biciklit!

 

Szempontok, amiket bicikli vásárlás során érdemes figyelembe venni:

 

1. Felhasználási terület

Ma már nem olyan egyszerű az ideális bringa kiválasztása, mint néhány évtizede, hiszen a bicikli típusok palettája egyre csak nő. Laikusként talán csak annyi tűnik fel ebből, hogy az egyiknek vastagabb a kereke, a másiknak furcsa alakzatú a kormánya, a harmadikon valamiért nincs fék… Mindezek az elsőre aprónak, elhanyagolhatónak tűnő tényezők alapjaiban meghatározzák azt, hogy a biciklizések során mennyire lesz élvezetes a jármű által nyújtotta élmény. Minden egyes apró kis motívumnak, eltérésnek bizony jelentősége van és meghatározza azt, hogy az adott kerékpár milyen felhasználási célra és terepre ideális.

Egy átlagos bringa használónak, akinek nincs különösebben határozott elképzelése a bicikli majdani használati céljáról, olyan biciklire lesz szüksége, ami:

  • képes minden probléma nélkül eljuttatni A-ból B-be
  • ne menjen tönkre attól, ha olykor-olykor letér vele az aszfaltról
  • használata legyen kényelmes és egyszerű
  • legyen egy kicsit igénytelen, ne kelljen folyamatosan karbantartani, gondozgatni

Ha a felsoroltak alapján magára ismer, és úgy gondolja, hogy igen, Önnek pontosan egy ilyen bringára van szüksége, akkor a cross, trekking, vagy crosstrekking kerékpárokat keresi! Ezeket a biciklik tökéletesek a hétköznapi közlekedéshez, emellett rengeteg féle kiegészítő is vásárolható hozzájuk, tehát igényeihez igazodva, maximálisan személyre tudja szabni őket.

 

Ha tudja, hogy a biciklit a városban fogja használni és gyakran és szívesen menne vele vásárolni, városi bringaakkor egy olyan biciklire lesz szüksége, ami kényelmes, csomagtartóval, sárvédővel és megfelelő világítással van felszerelve. Ilyenek a városi, vagy másként city bringák. Ezek a biciklik most a fiatalok körében is nagyon népszerűek. Ha olyan biciklit lát a városban, melyet egy hölgy teker, és a bicikli kormányára kosár van felszerelve, az valószínűleg ilyen típusú kerékpár.

 

Ha erdei utakon és aszfalton egyaránt szeretne tekerni az új bringával, akkor Cross kerékpárra lesz szüksége. Ezek a bringák egyaránt használhatók hétköznapi közlekedésre és túrázásra egyaránt. Az országúti aszfaltról letérve a könnyebb erdei, földes utakon is jól teljesítenek ezek a biciklik.

 

Ha az országutakat szelve, nagyobb távolságok megtétele lesz a cél és szeretne a bringával rövid időn belül hosszabb utakat megtenni, akkor az országúti bringa lesz a jó választás. Ezeken a bicikliken országúti bringaminden úgy van kialakítva, hogy a maximális sebességet tegye elérhetővé, éppen ezért nem a legkényelmesebbek, de eszméletlen sebességeket lehet velük elérni. Nem hiába, hogy ezekkel a biciklikkel szervezik a a legnagyobb kerékpáros, országúti versenyeket. (Választás előtt érdemes azonban figyelembe venni, hogy ezek a biciklik földúton, vagy városban, macskaköves, repedezett útminőségen kifejezetten rosszul teljesítenek, sőt ezek az utak könnyen kárt tehetnek a kerékpárban is.) Ha pusztán hobbi célra, de akár ha versenyre keres bicajt, egészen biztosan talál megfelelőt kínálatunkban.

 

A fitness bringák az országútiakhoz hasonlók, az egyetlen szembetűnő és jól megtapasztalható különbség a kormány kialakításán rejlik. Ezekre már nem jellemző a hajlított kos kormány, így nyergükben ülve jóval kényelmesebb üléspozíció válik lehetővé.

De ha igazán látványos trükköket szeretne begyakorolni, ahhoz egy BMX bicajra lesz szüksége. A bmx bringákBMX kifejezetten trükközésre, különböző forgások és ugrások végrehajtására lettek kifejlesztve. Elsősorban a fiatalabbak körében népszerű ez a típus, de aki fiatalon belekóstol a BMX-ezésbe, az felnőtt korában sem tud majd leállni vele, hiszen BMX-esnek lenni életstílus.

A mountain bike kerékpárok talán a legismertebbek hazánkban. Ezek a bringák változatos, természetes terepre lettek tervezve. A városban, a dimbes-dombos földúton egyaránt kitűnően helyt állnak, aszfalton azonban viszonylag lassabban lehet csak velük haladni, a széles kerekek ugyanis nem tesznek jót a légellenállásnak. Ha trükközni szeretne leendő kerékpárjával, az MTB-k ebben is jól funkcionáló partnerek lesznek.

 

Az említettek mellett elérhetőek egyéb típusú kerékpárok is, úgy mint például a többszemélyes tandem bringák, a szuper kompakt összecsukható, camping kerékpárok, az izzadásmentes elektromos bicikli modellek, vagy az extrém, mindent megmászó fatbikeok stb.

 

2. Használat tervezett gyakorisága - árkategória

Azt, hogy milyen gyakran fogja használni a biciklit, kizárólag ön tudhatja. Ha azonban előreláthatóan napi használatot, illetve rendszeres, erős igénybevételt tervez, nem érdemes a jármű árán spórolni. Az ár a legtöbb esetben arányos a minőséggel. Minél drágább egy bringa, annál minőségibb anyaghasználattal készült, jobb, erősebb váltórendszerrel és kiegészítőkkel van felszerelve, tehát várhatóan élettartama is hosszabb lesz, mint egy hasonló, ám jelentősen olcsóbb kétkerekűjé. 

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenáron a legdrágább bicajhoz kell ragaszkodni, pusztán annyit tesz, hogy bringa vásárlás előtt érdemes a fentiek alapján mérlegelni. Ha a bicikli csak alkalmi bringahasználatra lesz, ha nem vár el tőle extrémebb, kiemelkedő teljesítményt, úgy egy olcsóbb járművel is tökéletesen elégedett lesz és megfelelő karbantartás mellett, az is hosszú éveken át fogja szolgálni. 

Böngésszen bringa webshop oldalunkon és válassza ki új csúcssuper biciklijét! 

 

 

Ismerje meg csúcsszuper Csepel kerékpárjainkat!