Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek

2021.11.22 13:07
Már most készül a karácsonyra? Olcsón venne hasznos és értékes ajándékot? Otthona kényelméből, sorban állas nélkül vásárolna?
Akkor jó helyen jár: Black Week a https://www.kerekparcity.hu/ oldalon. Most egy héten át kedvezményes árainkon vásárolhat kerékpárokat és fitness eszközöket. 
Miért éri meg minket választani: Hatalmas kedvezmények ✅ Több fizetési mód közül választhat, akár SZÉP-kártyával is fizethet ✅ Rövid szállítási idő✅ több ezer kerékpár azonnal raktárról ✅ házhozszállítás vagy személyes átvétel is lehetséges✅
2021.03.25 14:08

Kedves Vásárlóink!

 

04.02-04.05 között csepeli üzleteink zárva tartanak!

 

04.02, 04.04, 04.05 kiskunlacházi üzletünk zárva tart!

04.03. szombaton kiskunlacházi üzletünk nyitva tart 11 és 19 óra között!

 

Webáruházunk zavartalanul üzemel, húsvét alatt is lehetséges rendelni.

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2021.03.05 16:47

Kedves Vásárlóink!

A legfrissebb rendelet szerint a kerékpár szervizek továbbra is üzemelhetnek, üzletünk zavartalanul üzemel a megfelelő védőtávolság és maszk használata mellett.

Várunk továbbra is mindenkit sok szeretettel.

Vélemények

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fixi/Single Speed kerékpárok

Fixi kerékpár - az örökhajtós és a Single Speed

A letisztultság, egyszerűség és a kicsi karbantartásigény miatt igen népszerűek ezek a kerékpárok.

A fixi kerékpár egy külön életstílussá vált a kerékpárosok között. Némi megszokás után az ember szinte eggyé válik a kerékpárjával.

A Single Speed kerékpárokon racsni található. Olyan állandó áttételezést használnak ami a legtöbb esetben megfelelő.

Tovább

Fixi bicikli, a kedvelt városi bringa

örökhajtós fixi kerékpár
A futárok és a rendszeres biciklihasználók előszeretettel felülnek rájuk nagyvárosokban, vegyes terepeken is.

Bár használatuk fárasztóbb, mint az általános kerékpároké, dinamikájuknak senki nem tud ellenállni!

Akik jártasak már a fixi használatban, tudhatják, hogy trükkök bemutatására is alkalmasak.

Emellett hátrafelé is lehet velük haladni, ami valljuk be, nem mindennapos!

Bővebben a fixie kerékpár típusról

Aki egy fixi kerékpár nyergében teker, az a lejtőket is ugyanazzal az áttéttel teszi meg, mint amivel a síkon halad, nincs tehát sebességváltás. Ezeken a bicikliken nincs lazulás, megszűnik az a lehetőség, hogy csak lazán gurulgat a kerékpáron, ezek a bringák csak akkor mennek, ha hajtva vannak. Bizony, még lejtőn lefelé is.

Bár először furcsának tűnhet, és arra gondolhat az ember, hogy ugyan kinek kell egy ilyen bicikli. Mégis, ezek a kerékpárok egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert hazánkban is. Ez a régi, mégis sokak számára újfajta izgalmakat rejtő kerékpározás hamarosan hatalmas divatőrület lehet.

A fixi szó, a kerékpárok neve a fixed gear kifejezésből származik, ami annyit tesz, hogy örökhajtós kerékpár. A fixi bicikli többnyire egyetlen áttétellel rendelkezik, ez pedig egy hátsó lánckerék. A pedálok ezeken a bicikliken mindig egyszerre mozognak a kerekekkel, azokkal megegyező irányban. Így tehát ha épp a lejtőről gurul lefele is pörög a lába.

Mivel a pedál a kerékhez hasonlóan forog előre vagy hátra, így a hajtás irányával, irányváltoztatásával, annak visszafeszítésével lehet fékezni, lassítani a tempón, vagy akár hátrafele haladni is.

Ennek a különlegességnek hála a fixi kerékpárokat nagy szeretettel alkalmazzák különféle trükkökre, manőverekre.

Az örökhajtós bringák gyakorlatilag a kerékpárok legrégebbi típusai. A mindennapi használatban azonban nem túl sokáig voltak elterjedtek, hamar leváltották őket a szabadonfutós kerékpárok, aminek után sokáig csak versenyeken, vagy cirkuszi attrakciók során találkozhattunk velük.

Mivel azonban a fixi bicikli modellekről hiányoznak a komplexebb alkatrészek, úgy mint a fékek, a váltók, így gyakorlatilag ezeken alig van olyan, ami elromolhat. Ezt az amerikai nagyvárosokban működő kerékpáros futárokat alkalmazó cégek hamar felfedezték és elkezdték visszahozni a forgalomba. Az olcsó fenntarthatóság, a kevés törődést igénylés a cégek kedvenc kerékpárjává avatta a fixiket. Nem beszélve arról, hogy igénytelenségük miatt a tolvajoktól sem kellett félteni őket.

 

Fixivel féktelenül

Mivel a fixiket pedállal is lehet fékezni, ezért sokan fék nélkól használják őket forgalomban is. A fixiket tekerve a kerékpáros eggyé válik a biciklivel, hiszen az maximálisan idomul a kerékpáros mozgásához. A fixi kerékpár szerelmesei sokszor úgy nyilatkoznak erről, hogy ezekkel a biciklikkel valahogy kifejlődik az ember „mentális kerékpározás” képessége. Megtanul 360 fokban figyelni a forgalomra és előre gondolkodni közlekedés közben.női fixi bringa, örökhajtós kerékpár

 

A fixik veszélye, hogy ha egyszer kipróbál egy ilyen típusú kerékpárt, garantáltan beleszeret abba a különleges érzésbe, amit ennek tekerése nyújt. 

 

A fixi kerékpárjaink mellett nézze meg praktikus összecsukható kerékpár modelljeinket is!

Tovább