Használja a TEKERJVELUNK kuponkódot, mellyel díjmentes kiszállítást biztosítunk vásárlására a hónapban!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Szobakerékpárok

Szobabicikli - Otthon is nyeregbe pattanhat!

A szobabicikli az egyik legnépszerűbb otthoni fitness gép. Népszerűségének oka, hogy nem csak hatékony segítője az egészség, a fittség megőrzésének, hanem egyben szuper kikapcsolódást is biztosít.

Ha Ön is a biciklizés megszállottja, akkor nagyon jó helyen jár! Fogadni mernénk, hogy otthon is szívesen taposná a pedált, ha tehetné. Most itt a lehetőség, vásároljon egyet szobakerékpárjaink közül! Amellett, hogy ezek a berendezések nagyon is hasonlítanak a mozgó kerékpárokra, segítenek testének állapotát karbantartani. Eddzen otthon kényelmesen és könnyedén!

Egy szobabiciklivel a lakásában többet nem lesz kifogás az edzés, a mozgás elhanyagolására, hiszen jöhet szél, szakadhat az eső, kényelmesen, akár kedvenc sorozatát nézve tud tenni egészségéért. Így tehát minden feltétel és muníció adott lehet, hogy fitt és egészségesebb legyen és maradjon.

Nem beszélve arról, hogy a kerékpárt nem csak egy személy, hanem a család bármely tagja használhatja. Így válhat fittebbé egyetlen eszköz által az egész család! 

Kerékpár részletre – boltjainkban hitelre is vásárolhat!


3termék 13
28
Nincs raktáron
Edzésmódok:
Manuális
Felhasználás:
Családi otthoni felhasználás
Kijelző:
LCD kijelző: sebesség távolság idő kalória scan
Izomcsoport:
Láb
33 990 Ft
46 900 Ft 
21
Nincs raktáron
Elérhető; Kiskunlacházi raktár
Edzésmódok:
Manuális
Felhasználás:
Családi otthoni felhasználás
Kijelző:
LCD kijelző : idő sebesség távolság kalória pulzus
Izomcsoport:
Láb
86 900 Ft
109 900 Ft 
3termék 13

Szobakerékpár, szobabicikli az év bármely napján!

 

Imád biciklizni, éppen ezért a téli hónapokat valóságos kínszenvedésként éli meg? A szobakerékpároknak hála a tekerés élményéről télen sem kell lemondania. Lakása kényelméből, télen-nyáron, napsütésben, viharban, szélben, az év bármely napján tekerhet!

Ha nem szeret a szabadban biciklizni, vagy pusztán csak edzettebbé szeretne válni, akkor is hasznos lehet egy ilyen edzőgép. Nem beszélve arról, hogy ha ülő munkát végez különösen fontos lehet a rendszeres testmozgás.

A szobabicikli rendkívül kényelmes, ám egyben hatékony edzést tud nyújtani, nem mellesleg mindezt otthon. Nem kell az esetleg zsúfolt edzőterembe lemennie, nem kell kimozdulnia otthonról csak azért, hogy fitt és edzett lehessen. Ugyanazt a hatást akár saját nappalija kényelméből is elérheti.szobabicikli

Nem mellesleg a mai szoba bicikli már egészen apró helyen is elférhet és rendkívül mobilis lehet így nem kell attól tartania, hogy majd a hétköznapok során kerülgetniük kell a kisebb lakásban a biciklit. Egyes darabok összehajtogatva, akár az ágy alatt is tárolhatók és elegendő lehet őket használat előtt előkapni.

 

A szobakerékpárok ára

A szobabicikli ára általában rövid időn belül megtérül, hiszen általa mentesül az edzőtermi útiköltségtől és a bérlet árától egyaránt. Ahhoz, hogy az edzésnek bármiféle hatása legyen minimum heti 3x kell edzenie, ez azt jelenti, hogy hetente 3x kellene időt szentelnie arra, hogy elinduljon otthonról az edzőterembe. Sokaknál ezen a ponton dől meg a hatékony edzés, munka után ugyanis az ember nehezen veszi rá magát (ha egyáltalán van ideje rá), hogy elutazzon még az edzőteremig. Ha viszont a szobakerékpár otthon várja, sokkal könnyebben ráveheti magát az edzésre, hiszen csak bekapcsolja a zenét, benyomja a televíziót, felpattan a biciklire és már kezdődhet is a kemény munka. Így a szobakerékpár vásárlásával nem csak pénzen, hanem időn és kellemetlenségeken is spórolhat

Kellemetlenségen... ugyanis sokan nem szívesen mennek edzőterembe, mert feszélyezi őket a gondolat, hogy a tapasztaltabb edzőterembe járók méregetik az új tagokat. Vannak, akik nem szeretnek nyilvánosan megizzadni, sok ember előtt edzeni, úgy gondolják, hogy testük, kondíciójuk fejlesztése intim, privát dolog. Az otthoni edzőgép számukra rendkívül ideális alternatívát nyújt. Otthon, saját maga teremtheti meg az Ön számára legideálisabb körülményeket az edzéshez! Legyen sötét? Szóljon hangosan, vagy épp halkan a zene? Legyen csend? Menjen vagy épp ne menjen a klíma? Otthoni edzés során mindenről kizárólag Ön dönt.

 

Egészségesebb életmód a család minden tagjának

A szobabiciklizéssel karcsúbb alakra tehet szert. A kerékpározás kitűnő zsírégető. Emellett javulhat erőnléte és állóképessége, valamint szívritmusára is jótékony hatással lehet a tekerés.

A kerékpár ráadásul nem csak Ön számára, hanem egész családjának lehetőséget adhat az otthoni mozgásra. A szobabicikli ülése és kormánymagassága sokszínűen variálható, ennek köszönhetően az egész család számára kényelmes használatot biztosít. A legkisebbtől, a legnagyobbig, a legfiatalabbtól, a legidősebbig, mindenki megtalálhatja benne az egészségéhez szükséges mozgás lehetőségét.

Nehéz kirobbantani a gyerekeket a számítógép, televízió elől? Szeretné, ha partnere kicsit edzettebb lenne, de nem tudja rávenni az edzőtermi edzésre? Esetleg családja valamely tagja túlsúllyal küzd és jót tenne neki a testmozgás? Ön az, aki szeretne újra formába jönni? Jó lenne leadni néhány felesleges kilót? Javítani szeretne állóképességén? Megannyi terület, megannyi cél, melynek elérésében az otthoni edzőgépek könnyedén segíthetnek.szobabicikli ár

A szobabiciklivel könnyedén személyre szabhatja edzését. A tekerés intenzitásának növelésével akár a hegyi, felfelé tekerést is imitálhatja, így ha a nyáron biciklitúrát tervez, kényelmesen felkészítheti magát a megpróbáltatásra, amin így majd biztosan nem vall kudarcot.

 

 

Az ideális szobabicikli kiválasztása

Nem mindig egyszerű megtalálni az ideális szobabiciklit, hiszen amint láthatja webáruházunkban is hatalmas és állandóan változó a felhozatal. Hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolgát, összegyűjtöttük azokaz a legfontosabb szempontokat, amit a megvásárolandó szobakerékpár kiválasztása során érdemes figyelembe vennie.

 

 

Az ár

Mint minden kicsit nagyobb összegű termék megvásárlása előtt, most is azt kell először végiggondolnia, hogy mi az az összeg, amit a szobabiciklire rá szeretne szánni. Ha tervei szerint csak néha-néha, lazább tempóban szeretne tekerni vele, mondjuk az esti sorozat nézése közben, elegendő lehet egy olcsóbb, egyszerűbb eszköz. Ha azonban már most is elszánt tekerő és szeretné a lehető legtöbbet kihozni az otthoni edzésekből, akkor érdemesebb lehet egy drágább darabra beruháznia. A drágább készülékek már különféle olyan extrákkal és funkciókkal rendelkeznek, melyet a kezdők nem, a gyakori használók viszont minden bizonnyal értékelni fognak.

Ahogyan a legtöbb termék esetében, úgy a szobakerékpárok esetében is igaz, hogy a drágább gépek jellemzően jobban bírják a strapát, hosszabb életet élnek meg, mint olcsóbb társaik. Emellett a drágább darabok masszívabbak, így nagyobb testsúly esetén biztonságosabb használatot tesznek lehetővé.

 

 

 A súlyösszecsukható szobakerékpár

Ha online rendel szobabiciklit, nem tudja kipróbálni így más adatokra kell támaszkodnia, hogy megállapítsa, mennyire masszív a szerkezet. Az egyik legjobb támpont ebben a készülék súlya. Minél nehezebb egy szobabicikli, általában annál masszívabb, annál könnyebben áll meg a saját talpán és annál nagyobb igénybevételt tud elviselni. Választás előtt azonban érdemes figyelembe venni, hogy mennyire fontos ön számára, hogy a kerékpár mobilis legyen. A súlyosabb eszközök nem csak masszívabbak, de mozgatni is nehezebb őket, így ha tudja, hogy a szobában útban lenne, ezért jobbra-balra tologatná, javasoljuk, hogy válasszon egy könnyebb darabot.

 

 

Irányítás és kijelző

Egy jó fitness eszköznél fontos az egyszerű irányítás. Olyan eszközt válasszon, aminek áttekinthető az irányítópultja és vélhetően nem okoz majd gondot a kezelése. Az eszköz által mért néhány fontosabb tényező: a megtett távolság (ami azt mutatja, hogy valódi bringával milyen távolságot tett volna meg), az aktuális sebesség, az elégetett kalória, a pulzusszám mérése. Ezekkel a mérőszámokkal válik majd lehetővé, hogy optimalizálni tudja az edzést, illetve az edzéstervet.

 

 

Extrák

A drágább szobakerékpárok megannyi különböző extrával lehetnek felszerelve. Az, hogy ezek mennyire fontosak a használó számára, mindenki maga dönti el. Az egyik legkülönlegesebb extra talán a beépített ventilátor, aminek segítségével még a legforróbb napon sem esik majd rosszul a bicajozás. Emellett kitűnően imitálja a menetszél érzetét, ami által a szobabiciklizés realisztikusabb élménnyé válik majd.

Egyszerűbb, ám annál népszerűbb extrának számítanak a különböző tartóállványok (italtartók, könyvtámasz), a beépített zenelejátszó, az előre programozott edzéstervek stb.

 

Termékkínálatunkat gondosan válogattuk össze annak érdekében, hogy a legkülönfélébb igényekkel szobakerékpárvásárlók is megtalálják a számukra legideálisabb eszközt. Ennek értelmében webáruházunkban megtalálhatja a legegyszerűbb, összecsukható szobabicikliket, melyek ideálisak kezdők számára, de találhat akár egészen profi konditermi gépeket is arra az esetre, ha igazán komolyan szeretné venni az otthoni tekerést.

Válogasson kínálatunkban és kezdje el az egészségesebb életmódot, váljon edzettebbé, fittebbé otthona kényelméből!

 

 

 

Elliptikus tréner vagy szobabicikli? Melyiket válasszam?

szobabicikli vs ellipszis tréner

 

Nem mindig könnyű a választás, hiszen esetenként nem egészen világos számunkra, hogy az egyes gépekkel való testmozgás milyen eredményt biztosít. Feltevődik tehát a kérdés: az elliptikus tréner vagy a szobabicikli hatékonyabb, ha fogyni szeretnénk? Melyik gépen érdemesebb gyakorolni és formában maradni? No és mi a helyzet, amennyiben célunk izmaink tonizálása? 

Az ősz beköszöntével elérkezik a lakásba a bekuckózás időszaka is. De mit tehetünk, hogy jövő nyárra is megmaradjon bikini alakunk, netán elkerüljük a sörhas kialakulását? Nehéz választás, hiszen a jeges, fagyos utak miatt valljuk be, a sport iránt igazán elkötelezetteken kívül mindenki hanyagolja a szabadban folytatott testmozgást. Érdemes tehát alternatívák után néznünk.

 

 

Van különbség, vagy bármelyiket választhatom?

Mind az elliptikus tréner (úgynevezett crosstrainer), mind a szobabicikli kardió edzőgépnek számít, amelyek a következő előnyöket kínálják:

 

Megdolgoztatják a kardiovaszkuláris rendszert a testedben (alapvetően a szívet és a vérereket, amelyek a vérkeringésért felelősek), ennek köszönhetően csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint segítenek a magas vérnyomás és a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében;

 

 Mindkettő javítja az állóképességet, amelynek köszönhetően nagyobb és időben hosszabb erőfeszítésre is képesek leszünk (ez pedig Szokrátész három fő erényének egyike);

 

 Mind az elliptikus trénerrel, mind pedig a szobabiciklivel való edzés biztonságos az ízületek számára, ennek megfelelően sokkal inkább ajánlott és javallott testmozgás, mint a futás, amely csípő, térd vagy boka fájdalmat, esetenként ezen testrészek sérülését is okozhatja. Ennek oka, hogy futás közben a lábakra minden lépésnél testtömegünk 2-3-szorosa nehezedik ránk.

 

Fontos kiemelnünk, hogy mindkét kardiógép megfelelő az edzéshez, nem jobb egyik a másiknál. Viszont megfontolandó, hogy az elliptikus tréner bizonyos szempontból igényesebb eredményt tud hozni, mivel az egész testet megmozgatja, míg a szobabicikli többnyire a test alsó részének edzésére alkalmas.

 

A testmozgásra hajlamos idősek számára jobb választás lehet a szobakerékpár, továbbá bizonyos esetekben a térd-rehabilitációhoz nem is ajánlott az elliptikus gép (persze ilyen esetekben mindig konzultáljunk kezelőorvosunkkal). Más esetekben pedig javallott átgondolni, mi is a cél? Testsúlycsökkenés, netán az izmok jobb kidolgozása? Alább ezen kérdésköröket járjuk körbe.

 

 

Kardiógépek gyakorlatban

Jó észben tartani: az elliptikus tréneren legalább 10 percig kell gyakorolnunk, míg a benti kerékpáron az ideális edzési idő 30-45 perc. Ezek ugyanakkor kardio gépek, nem erőgépek! Segítenek a lábak és a fenék tónusának kidolgozásán, de nem segítenek megduplázni az izomtömeget. A kardio gépek nem testépítésre készültek!

 

- A kerékpár leginkább a combokat és a vádlit formálja. A karok, különösen a bicepszek és a tricepszek is edzésben vannak, mivel segítenek az egyenes testtartáson. Figyelem: ez nélkülözhetetlen a hátfájás elkerülése érdekében!

 

- Az elliptikus tréner az alsó és a felső testet is megmozgatja, ennek értelmében a testizmok 80 százalékát. Ami a felsőtestet illeti: a hátsó izmok, a karok (bicepszek és tricepszek egyaránt), a mellkas, és a hasizmok dolgoznak . Az alsó izmokat tekintve: a fenék, a combizmok és a vádli. Van azonban egy másik használati mód is. Amennyiben a rögzített fogantyúkat lebiztosítjuk, és a karok mozgását megszüntetjék, jobban megdolgoztathatjuk a combizmokat, valamint a vádlit, mivel teljesen leáll a felsőtest edzése.

 

Összefoglalva tehét, ha a cél az, hogy a combizmokat és vádlit erősítsük, nagyszerű választás a szobakerékpár, amennyiben viszont a felsőtestünket is megdolgoztatnánk, célszerűbb az elliptikus tréner mellett dönteni. Természetesen mindkét esetben igaz, hogyha feltekerjük a fokozatot, azaz az ellenállást, sokkal jobb eredményt érhetünk el. A túl alacsony fokozaton történő edzés hatásfoka pedig igen alacsony, így ne féljünk a kicsit keményebb munkától.

 

szobabicikli és elliptikus tréner használata

 

Mennyi az annyi kalóriában?

Mind az elliptikus tréner, mind a szobabicikli esetében igaz, hogy hatékony testmozgás a fogyáshoz! Az elégetett kalóriák mennyisége alapvetően a gyakorlatok intenzitásától és az edzés időtartamától függenek.

Szobabicikli: 400-750 kcal

Elliptikus tréner: 455-830 kcal

Az elliptikus tréner alapvetően 15% -kal több kalóriát éget, mint a kerékpár. Míg egyik esetben az egész testünk dolgozik, másikban csupán alsótestünk, valamint végig ülve végezzük a gyakorlatot. Azonban itt is az intenzitás és az idő különbözteti meg a fenti értékeket. Sokkal több kalóriát égethetünk el ugyanis, ha kemény edzést tartunk egy kerékpáron, mintha egy elliptikus tréneren ütemesen gyakorolnánk.

 

Mire figyeljek vásárlásnál?szobakerékpár akció

Elliptikus trénert szeretne? Mindenképp úgy válasszon méretet, hogy azt a legmagasabb használóhoz igazítsa. Alacsonyabbak ugyanis használhatják a nagyobb gépeket, ám ez sajnos fordítva nem igaz. Az úgynevezett Q faktort is figyelembe kell vennünk. Ez azt méri, hogy milyen távolságban vannak lábaink egymástól. Mert ugye nem mindegy, hogy terpeszállásban futunk, vagy a normális testtartásban, amely által nem kopnak feleslegesen porcaink, ízületeink. Eldöntötte, hogy mégis szobabicikli mellett teszi le a voksát? Mi az első szempont, amit figyelembe kell vennie? Válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy milyen célra szeretné használni a kardió gépet. Van, aki rehabilitációs időszakban használja, van, aki nagyobb súlytömeget szeretne ledolgozni.

 

Ha ezek a választás okai, akkor fokozottan figyeljünk az ülés és a háttámla kényelmére, már-már háttérbe szorul a teljesítmény mértéke, hiszen nem ez a lefontosabb szempont. A hátgerinc kényelme most előtérbe kerül, ennek köszönhetően ugyanis csökkenthetjük az edzés közbeni hátfájást. Leginkább a háttámlás szobakerékpár ajánlott, ezzel tudjuk tehermentesíteni a térdízületeket és a combot. Fontos tehát a kényelem. Nem is kicsit!

 

Amennyiben hosszabb időtartamú edzésekhez választunk gépet, ajánlott az ülő változatot hazavinni. Ez kimondottan a fenék, valamint combizmokat formálja, továbbá igen javallott állóképesség javítására is. Az ülő szobakerékpáron jobban ki tudjuk használni a különböző nehézségi fokokat, ez is pluszpont emellett a modell mellett.

Az ülőkerékpároknál főleg a nyereg kialakítására kell hangsúlyt fektetnünk, a kényelmi faktort azonban elég nehéz megállapítani a vásárlás időpontjában. Mégis van néhány fő jellemző, amely megkönnyítheti dolgunkat. Az öntöttgél változatú gépet válasszuk, ez ugyanis olyan anyag, amely nem szorítja el a hajszálereket. Így fenékizmainkban nem fogunk zsibbadást érezni, napi használat mellett is kényelmesen tekerhetünk.

 

Nem árt figyelembe venni a gép méretét is. A szobakerékpár elég nagy helyet igényel, így nagyobb térben alkalmas az elhelyezése.  Árban mindenképp nagyobb összeggel kalkulájunk. Hogy miért? Különbség van egy professzionális, vagy egy alacsonyabb kategóriája szobakerékpár között. Mérlegeljünk tehát: az olcsóbb hamar tönkremehet, ellentétben egy strapabíróbb darabbal, amely ergonómikusabb kialakítással érkezik, valamint különböző gyakorlatsorral kapható, kijelzős is lehet és hosszú távon társunk marad a napi edzéseink során.

 

Akár edzőterembe, akár kis otthonunkba, ideális választás lehet egy szobabicikli, amely a hűvös estéken igénybe vehető. Felfrissít és kondiban tart, amíg újra megérkezik a strand-szezon.