Használja a TEKERJVELUNK kuponkódot, mellyel díjmentes kiszállítást biztosítunk vásárlására a hónapban!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2018.01.17 14:14

Hallgasson az eladóra!

Hallgasson az eladóra!

A kerékpárboltban az eladóra nem úgy kell tekinteni, mint egy "szükségtelen rosszra" A kerékpárbolti eladó, sok más területtel ellentétben megfelelő szakértelemmel bír a kerékpárok, alkatrészek és kiegészítők terén. Az eladó felméri az igényeket és aszerint ajánl a vásárlónak kerékpárt vagy a  kerékpárhoz szükséges tartozékokat. 

 

Kerékpárbolti eladó

 

Hogy milyen igényei lehetnek egy vásárlónak kerékpár vásárlásnál, amiket az eladó felmér?

Kinek vásárolja a kerékpárt?

Saját célra vásárolt kerékpár esetén az eladó látja a későbbi felhasználót, ezért a magasság alapján tud ajánlani. De mivel nem mindenki saját célra vásárol kerékpárt ezért fontos azt is figyelembe venni, hogy ha meglepetés lesz a bringa, akkor tisztában legyen a vevő a későbbi felhasználó igényeivel, szokásaival és csúnyán mondva "paramétereivel".

Jöjjön egy rövid példa a rossz vásárlásra:

A férj vásárol a feleségének karácsonyra egy kerékpárt. Az ajándékozásnál a feleség kibontja és meglepetten tapasztalja, hogy egy babakék országúti bringát kapott, pedig a kedvec színe a piros és csak az oviba jár érte a gyerekekért.

 

Ezért fontos tisztában lenni a dolgokkal, hogy később ne kelljen újabb köröket futni, visszavinni, kicseréltetni a kerékpárt stbstb..

 

Nem megfelelő méretű kerékpár

 

Mi lesz a felhasználási terület?

Nem mindegy, hogy milyen célra szeretne az ember kerékpárt vásárolni. Aszfalt, terep, vegyes utak, boltba járás, sportolás, kirándulás stb... Mivel falmászáshoz sem hajókötelet veszünk, ezért nem feltétlenül jó választás egy városi kerékpár túrázásra, vagy egy crosstrekking boltba járásra. Túrázáshoz trekking kerékpárt, városi közlekedéshez city kerékpárt, országúti versenyzéshez országúti kerékpárt kell vásárolni!

Mekkora a magasság?

Szvsz. a Legfontosabb dolog! Ahogy a lenti kép is illusztrálja, próbálja meg elfelejteni a "majd belenő" hozzáállást, mert a gyereknek egy rossz méretű kerékpár egy életre elveheti a kedvét a biciklizéstől. Cipőből sem veszi meg a 31-es lábra a 36-os méretet. A gyerek kerékpárok kb. 2 évig tudják megfelelően szolgálni a kislányt vagy a kisfiút, a nyereg és a kormány időszakos emelésével. Az életkor nem minden esetben releváns információ a vásárlásnál, amit több helyen is fel szoktak tüntetni, mert az egy, a gyermek korához tartozó átlag testmagasság. A felnőtteknél szintén bosszúságot tud okozni a túl kicsi vagy a túl nagy méret. Mérettáblázatunkért kattintson ide.

 

Majd belenő

 

Mit bír el a pénztárca?

A magasság után a második legfontosabb dolog, hogy kinek milyen értékű bringa fér bele a költségvetésbe. Az árak nem minden esetben takarják a kerékpár minőségét, mivel viszonylag olcsón is lehet már jó, strapabíró kerékpárt vásárolni. Az árakat sok esetben meg tudja dobni a márkanév is, de nem minden esetben szabad megfizetni a plusz költséget, mivel egy kevésbé ismert márka is tudhatja/tudja ugyanazt, mint a márkás "társa".

Konklúzió

Tehát röviden, ha azt szeretné, hogy minden flottul menjen hagyja, hogy segítsen Önnek az eladó! Látogasson el kerékpár üzleteink egyikébe és bizonyosodjon meg szakértelmünkről!

Csepeli üzletünk elérhetősége

Soroksári üzletünk elérhetősége

Kellemes vásárlást :)