Használja a TEKERJVELUNK kuponkódot, mellyel díjmentes kiszállítást biztosítunk vásárlására a hónapban!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2020.08.27 17:25

5 környezettudatos alternatíva kocsi helyett

5 környezettudatos alternatíva kocsi helyett

A technológia folyamatosan fejlődik. Szinte napról napra születnek az új találmányok vagy kütyük, amik vagy kényelmesebbé vagy gyorsabbá teszik mindennapi életünket, munkánkat. Így van ez a közlekedéssel is. Egyre tágabb közlekedési eszköz kínálat áll rendelkezésre azok számára, akik nem tudnak (vagy nem szeretnének) megbarátkozni a tömegközlekedés kínálta lehetőségekkel.

 

Ezekből hoztunk most egy csokorral nektek!

 

alternatív közlekedési eszközök

 

 

A csúcsszuper kisebb-nagyobb, elektromos, benzines, ilyen-olyan autók mellett ma már számos környezetkímélő közlekedési alternatíva is rendelkezésre áll. 


Nem beszélve arról, hogy az emberek többsége a mai napig egyedül utazik az autójában nap-mint nap, ennek a következtében tapasztalhatjuk meg aztán a mindennapi dugókat. 

 

Természetesen vannak helyzetek, mikor egy alternatív közlekedési eszköz, legyen az bármennyire is klassz, nem helyettesítheti az autót. Ilyen lehet egy nagyobb bevásárlás, egy nagy csaldi utazás, a nagymama szállítása.

Sok esetben, különösen igaz ez a mindennapokra, a rövidebb távolságok gyors megtételére tökéletes alternatívát kínálhatnak az egyéb környezettudatos közlekedési eszközök. Ezekkel ráadásul nem csak saját és környezetünk egészségéért tehetünk sokat, hanem nem ritkán akár még gyorsabban el is juthatunk a-ból b-be. 

 

Jöjjön hát az az öt alternatív közlekedési eszköz, melyek használata nem csak egészséges és zórakoztató, de rövidebb távakra akár az autók használatát is kiválthatják.

 

 

Alternatív közlekedési eszközök 

 

1.) Kerékpár

kerékpár kocsi helyett

 

Mi mással is kezdhetnénk a sort? ;) Ha a kocsit kiváltó alternatívákról beszélünk az első, ami mindenkinek az eszébe jut az a kerékpár. Nem csoda, hiszen ki ne bringázott volna már? Sokan nem csak kirándulásra vagy túrázásra, de a napi szintű munkába járásra is előszeretettel használják a kerékpárjukat. Ennek több előnye is van. Amellett, hogy környezetkímélő, a szervezetünkre is jótékony hatással van. A rendszeres testmozgás pozitív hatásairól senkit sem kell meggyőzni és szerencsére a bicikliút hálózat is egyre jobban kiépülni látszik. A kerékpár tehát rövid- és középtávon abszolút alkalmas, hogy kiváltsa a személyautót.

 

 

2.) Roller

roller kocsi helyett

 

A roller használat az elmúlt egy-két évben elsöprő erővel robbant be a köztudatba és jött újra divatba. A fent említett bicikliút hálózat kiépülése is közre játszott ebben, ám fő szempont mégis a roller könnyű, gyors és mobilis használatának köszönhető. Bármikor felpattanhatunk rá és ha nagyobb távra indulnánk összehajtva a tömegközlekedésen is gond nélkül szállíthatjuk. A belvárosi közlekedés sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé tehető így, mint gyalogszerrel.


Hatalmas népszerűségnek örvend manapság az elektromos roller használata is. Ez esetben lábbal történő meghajtásra sincs szükség. Továbbra is környezetkímélő, emellett gyorsabb és nagyobb táv is megtehető vele, töltéséhez pedig egy egyszerű mezei konnektor kell csupán. Nagyobb sebessége és halk mozgása viszont fokozott figyelmet és elővigyázatosságot követel.

Míg az előző két eszköz szinte korosztálytól függetlenül használható, az alábbi három inkább a fiatalabb korosztályt célozza.


 

3.) Gördeszka

gördeszka

 

A gördeszka már évtizedek óta népszerű a fiatalok egyes köreiben, mondhatni nem pusztán egy eszköz, hanem már-már egy életstílus is. Használata inspirált divatirányzatokat és öltözködési stílust is. 
Bár a gördeszkával nagyon menő trükköket hajthatunk végre, közlekedési eszköz gyanánt (akár rövidebb autó utak kiváltására) sem utolsó. Habár elsajátítása nem túl egyszerű és sok gyakorlás kell hozzá, az élmény mégis kifizetőtő és rendkívül praktikus lehet, akár iskolába járáshoz is.

 

 

4.) Hoverboard

hoverboard

 

A hoverboard szintén egy érdekes alternatíva lehet autóhasználat, vagy tömegközlekedés helyett, ám kizárólag rövid távra. Irányításához ügyesség és jó egyensúlyérzék is kell, ám ha elsajátítottuk, használata kifejezetten szórakoztató.

 

5.) Waveboard

waveboard

 

A waveboard sokak számára még ismeretlen lehet, hiszen kevésbé elterjedt, mint társai. Leginkább a gördeszkára hasonlít, hiszen egy deszkán állva kerekeken kell egyensúlyozni. A különbség csak az, hogy itt csupán két kerék áll rendelkezésünkre. A kerekek a deszka elején és hátulján középen helyezkednek el és hajtani egyhullámos mozgást generálva lehet. Közlekedésre talán kevésbé praktikus, mint a gördeszka, de trükközniés a játékosságát élvezni ugyan olyan jól lehet.

 

Összességében minden felsorolt eszközre jellemző, hogy alternatívája lehet az autóhasználatnak, vagy a tömegközlekedésnek. Továbbá nincs szükség parkolóhely keresésre, sokkal kevesebb helyet foglal és akár a lakásba vagy irodába is magunkkal vihetjük. További pozitívum, hogy egy környezetbarátabb, egészségesebb és zöldebb jövőnek adhat teret.