Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2022.02.24 18:01

Melyik a legjobb női városi kerékpár?

Melyik a legjobb női városi kerékpár?

Melyik a legjobb női városi kerékpár? A kérdés nem egyszerű, ahogyan a termékválasztás sem az. Cikkünkben megpróbálunk némi támpontot adni, hogy megtaláld a számodra tökéletes modellt, hisz ez a legfontosabb!

Örülünk, hogy az oldalunkra találtál.

Ha megfogalmazódott benned a fenti kérdés, jobb helyen nem is járhatnál, cikkünk igyekszik a lehető legtöbb oldalról körül járni ezt a témát. Mi is tudjuk, hogy nincs annál jobb dolog, mint a városban szabadon furikázni egy bringával.

Nem kell dugókkal foglalkoznod, BKV jegyet váltanod, friss levegőt szívsz, sportolsz, kikapcsolódsz.

A városi bringázásnak a fent felsoroltakon túl is még további számos előnye van, melyekkel valószínűleg már tisztában vagy, hiszen jelenleg az után érdeklődsz, hogy mégis melyik a legjobb női városi kerékpár.

Fontos kiemelni, hogy ebben a kérdésben Te vagy a főszerepben, a Te egyéni preferenciáid fognak számítani a választás során. Hiszen nem mindegy, hogy napi szinten szeretnéd-e használni a bringád, a városi utakon túl esetleg túrákon is bevetnéd, milyen magas vagy, milyen gyakran tervezed emelgetni a bicajod, milyen ruhában pattannál a nyeregre… és még sorolhatnánk.

Azt tanácsoljuk, hogy nézzük meg közösen, milyen szempontok segíthetnek Téged, hogy kiválaszd a tökéletesen rád szabott városi kerékpárodat!

 

 

Mitől lesz igazán jó egy városi kerékpár?


Természetesen attól, ha minden preferenciádat maradéktalanul teljesíti. Elcsépelt gondolat, de esetünkben is igaz… akkor a legkönnyebb a különböző igényeket teljesíteni, ha van miből. Szerencsére a városi kerékpárok választéka óriási, tényleg rengeteg bringa közül lehet választani. Az alábbiakban felsoroljuk, hogy milyen alternatívák vannak, mire érdemes figyelni, hogy eredményesen ki tudd választani, számodra melyik a legjobb női városi kerékpár.


Felszereltség

1. Váltók

A városi kerékpárok esetén az egyik kardinális kérdés a váltók kapcsán merül fel az emberben. Mondhatni felesleges a váltó, ha egy bejáratott útvonalon használod bringádat, melyen nincs semmilyen szintkülönbség, erre tökéletesek a váltó nélküli bicajok. Ellenben, ha fennáll a lehetőség, hogy letérj erről az útról, vagy igazán dimbes-dombos környéken kalandoznál, esetleg naponta 5 kilométernél többet tekersz, nem árt a váltóra is külön gondot fordítani. Lehet 3 sebességes vagy akár 7-8 sebességes váltókat is találni a piacon. Ha szeretnéd bringádat több kilométeres túrákon is bevetni, akkor érdemes a több sebességes váltót választani. Ráadásul arról is dönthetsz, hogy milyen váltórendszerre van szükséged, például, hogy leendő bicajodon láncváltó vagy agyváltó legyen. Ha agyváltós váltót használsz, akkor számolhatsz azzal, hogy egy egészen zárt rendszerű és könnyen kezelhető váltód lesz. Hatalmas előnye, hogy akár álló helyzetben is használhatod, például a piros lámpa előtt állva nem szükséges hozzá tekerni.

 


2. Ideális váz- és kerékméret

A városi bringák vázára jellemző, hogy a kormány magasabban helyezkedik el, mint a nyereg, így egyenes háttal tudsz vele közlekedni. Természetesen lehet olyan városi kerékpárt is találni, ahol a nyereg és a kormány egy magasságban van, így előre dőlve tekerheted, mely sportosabb használatot biztosít. Fontos azt is figyelembe venned, hogy milyen magas vagy. 155-165 cm között érdemes a 26”-os kerékméretet választani, afölött pedig a 28”-ast. A váz átlépési magasságát is sok helyen feltüntetik, itt érdemes figyelembe venned, milyen gyakran fogsz le-fel szállni a bicajodra, illetve milyen ruhában. Ha szoknyában is tervezel bringázni, nyilván az alacsony átlépési magasságot érdemes belőni, ami akár 20 cm-től is kezdődhet.

 


3. Kiegészítők

A legegyszerűbb kiegészítők is igazán jelentősek tudnak lenni, így nem szabad őket félvállról venni. Ezek közül a sárvédő, a kormányra szerelt kosár és a csomagtartó szinte elengedhetetlen egy városi kerékpárhoz. A csengő és a fények szintén fontos kiegészítők, a KRESZ szempontjából is lényeges, hogy kerékpárodra fel legyenek szerelve. A jobb minőségű városi kerékpárok nyerge kényelmesen párnázott, ha teheted, érdemes kipróbálni vásárlás előtt. Egy reggeli jó kis tekerés után ki szeretne egész nap a munkahelyén a nyereg miatt feltört fenekén ülni? A bicikli dizájnja sem másodlagos, számos szín közül válogathatsz, eldöntheted, melyik passzol a leginkább az egyéniségedhez.

 

Az a női városi kerékpár lesz számodra a legjobb tehát, amely megjelenésében passzol ízlésedhez, méretében illeszkedik magasságodhoz, felszereltségében pedig tökéletesen ki tudja szolgálni az igényeidet. 

 

Ha azonban ennél konkrétabb javaslatra vársz, íme... 


A legjobb női városi kerékpárok


Az alábbiakban webshopunk három legkeresettebb női városi kerékpárját mutatjuk be. Ezeket látva a fentebb említett, illetve egyéb szempontok is remekül megfigyelhetőek, illetve az áruk is támpontot adhat a választáshoz. Nézzük meg a bicajokat közelebbről!


Koliken ocean 26 agyváltós városi kerékpár rózsaszín

Koliken Ocean kerekpar

Egy remek kontrás/v-fékes kerékpár, 12 hónap garanciával. 40 cm-es átlépési magassággal rendelkezik, így a szoknya se jelenthet akadályt a használatához. Csúszásgátlós pedállal van felszerelve, 3 sebességbe válthatsz vele.

Kerekei 26”-os méretűek. Igazán kényelmes, akár 100 kg-os terheltséggel is remekül működik, így bátran pakolhatsz a kosarába. 

 Csepel Velence 28 kontrás városi kerékpár türkiz

Csepel Velence 28 női városi kerékpár


Ez a bicikli egy nagyobb kerekű, szintén kontrával/v-fékkel rendelkező kerékpár. 1 sebességfokozata van. Tenyértámaszos markolata, illetve a rugós nyerge extra kényelemet biztosít használójának.

 

 


Csepel Velence 28 agyváltós városi kerékpár

Csepel Velence női városi kerékpár - Fehér


Szintén egy magasabb, nagyobb kerékkel rendelkező bicaj, mely 3 sebességfokozattal rendelkezik. A sárvédő, a csomagtartó, az első és a hátsó lámpa szerves részét képezi a kerékpárnak, így teljes biztonságot és kényelmet nyújtva a használatakor.


Nézz szét kínálatunkban, találd meg az igazán hozzád illó kerékpárt! Kérdés esetén hívd ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk!