2024.07.12-13-ig Soroksári üzletünk ZÁRVA tart!!

Megértésüket köszönjük!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek

Melyik a legjobb női városi kerékpár?

Melyik a legjobb női városi kerékpár?

Melyik a legjobb női városi kerékpár?


A válasz egyszerű: amelyik Neked a legjobb.
De ne aggódj, nem egyszerűsítjük le ennyire a választ, különben cikkünk ezzel a mondattal akár véget is érhetne. 

Olvass tovább és segítünk kicsit kibontani a kérdéskört, segítünk választ találni arra, hogy számodra, egyedi igényeidhez igazodva melyik a legjobb női városi kerékpár.

Ahhoz, hogy választ találj rá, melyik a legjobb női városi kerékpár számodra, a legfontosabb, nulladik kérdés, hogy mire szeretnéd használni. Miután erre megtaláltad a választ, válaszd a stílusodnak és a pénztárcádnak megfelelő útitársat és garantáltan nem lőhetsz mellé!


Ha főként a városban szeretnél karikázni, a napi teendőidet intézni, vagy akár a munkába járáshoz keresel egy megbízható társat, akkor egy kényelmes női városi kerékpár, azaz egy citybike lesz a legideálisabb számodra. 

Ezeknél a fő szempont az egyszerűség, megbízhatóság, mindezek mellett pedig a kényelem és a praktikum számítanak leginkább. Az egyéniséged kifejezése magától értetődő – ha például a csajos, természetközeli motívumok állnak Hozzád közelebb, akkor a női városi kerékpár vonalon a virágmintás Visitor Warm tökéletes választás a városi kalandozásaidra, napi teendőid intézésére.

Visitor Warm női városi kerékpár

Ha inkább a modernebb, graffitis motívumok jönnek be, akkor a Visitor Fashion mintái lehetnek vonzóak számodra, mely felépítésében a Worm modellel megegyező női városi kerékpár.

Visitor Fashion

Ami lényeges, hogy ezek a bringák tartós acél vázzal, egyszerű, de megbízható hajtáslánccal rendelkeznek. Az üléspozíció fejedelmi, a nyereg egy kanapé kényelmével bír, a stílus pedig végigfut a színben passzolóra festett rattan kosártól a mintás szoknyavédőn át a szintén színazonos csomagtartóig. Ha stílusos megjelenésű biciklit keresel, a Visitor kerékpár márka modellei között érdemes körülnézned!

A city bringák igencsak közeli rokonai a női cruiser kerékpárok, amelyek főbb paramétereiben nagyon hasonlatosak, mégis mások. A komfort és a városi használhatóság itt is elsődleges szempont, de jelentős stílusbeli eltérés, hogy a külleme a tengerparti életérzésre lett hangolva: ballonosabb gumik, alacsony átlépési magasságú „csónakváz”, hihetetlenül kényelmes „springer” nyereg. Nyilván kevesen fogják a homokos tengerparton használni ezeket a bringákat, de ennél stílusosabban már nem is lehetne legurulni a Duna, a Tisza, vagy a Balaton parti korzóra. Vagy igazából bárhova…

Egy cruiser kerékpár nyergében a helyváltoztatás már nem csupán közlekedés, hanem egy életérzés. Elég, ha egy pillantást vetsz az Explorer White Flower modelljére, és egyből letisztul a kép. Azonnal bevillanhat, ahogy a 70’-80’-as években Miami tengerpartján ilyenekkel gurultak a bikinis lányok.

Explorer white cruiser kerékpár

Ha valaki hosszabb távokra is kimozdulna, annak a hétköznapi városi bringák helyett ideálisabb lehet egy jól felszerelt női trekking kerékpár.
Ebben a kategóriában is fontos tényező a kényelem és a praktikum, de itt már nagyobb hangsúlyt kap a túrajelleg, azaz a legyőzhető távolság is, illetve célszerű alumínium vázas modellt választani.
A Visitor Terra Lady sportos, kényelmes, ízlésesen dekoratív, mindezt maximális praktikummal ötvözve.

Visitor Terra Lady női túra kerékpár

Kényelmes nyereg, széles tartományban állítható üléspozíció, komfort markolatok, megbízható Shimano váltórendszer. A magas felszereltsége kiváló útitárssá teszi a mindennapi használat során, ráadásul akár egy hosszabb, tempósabb kirándulásra is alkalmas. Bizony, nem csak dísz, vagy egyszerű közlekedési eszköz, hanem egy társ a bevásárlásban, ha a stabil csomagtartóra kosár kerül.
Ez a könnyű, de erős „gyári” csomagtartó a gyermekülésnek is stabil alapot biztosít. Eső után sem vagy szobafogságra kárhoztatva, mivel teljes értékű, igényes kiállású sárvédővel van felszerelve. A gyárilag felszerelt világítással pedig a napnyugtával sincs vége a napnak.

Amennyiben a kényelmes, de sportos használat a cél, akkor a női crosstrekking irányba célszerű mozdulni, mely alapvetően egy női trekking kerékpár, melyről a sportosabb használat érdekében lecsupaszították a hétköznapi közlekedési, és használati eszközként hasznos kiegészítőket (pl. csomagtartó, kosár, sárvédő, világítás), ellenben a sportos jellege miatt jó szolgálatot tehet rajta például egy kulacstartó, amibe mehet is a kulacs a kedvenc izotóniás italoddal.

Ha inkább a sportosságot helyeznéd előtérbe, akkor a Corelli Lifestyle 3.0 Téged vár!

Corelli

Természetesen a sportosság itt sem megy azért a komfort rovására: a kényelmes nyeregnek és az élhető üléspozíciónak köszönhetően a Corelli Lifestyle 3.0 akár egy hosszabb túrán is kényelmes útitársad lesz. A tárcsafékek már a sportos tempóról is biztonságosan megfognak, a 21 sebességes Shimano váltórendszerrel pedig a lejtőkön és emelkedőkön is szépen haladhatsz.


Alapvetően az aszfalt a fő csapásirány, de ha egy földút kerül az utadba, a Corelli Lifestyle 3.0-val azon is magabiztos átsuhanhatsz.


Természetesen ezek csak a női városi kerékpárok legfőbb kategóriái, amik iránymutatóul szolgálhatnak a jövőbeni paripád kiválasztásához. Ennél persze jóval szélesebb palettából választhatsz, hiszen akár egy női MTB kerékpár is tökéletesen alkalmas a mindennapos városi közlekedésre, viszont ebben az esetben – nyilván felszereltség függvényében – a paripád hegyi terepen is megállja a helyét. Ez a témakör ellenben megér egy újabb gondolatsort, melyet a Milyen női MTB kerékpár való nekem címmel tanulmányozhatsz át.