2023.06.06-án Kiskunlacházi üzletünk áramszünet miatt zárva tart!

Használja a TEKERJVELUNK kuponkódot, mellyel díjmentes kiszállítást biztosítunk vásárlására a hónapban!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2020.11.18 16:58

Országúti kerékpár márkák

Országúti kerékpár márkák

Az országúti kerékpárok rövidebb-hosszabb kerékpáros túrákra, hobbi sportolásra, de akár versenyzésre is alkalmasak. Ezek a biciklik a sebességre lettek tervezve és mi sem tükrözi jobban népszerűségüket, minthogy egyre szélesedik az országúti bringát gyártók köre.  Összeálíltottuk nektek a hazai áruházakból is beszerezhető top országúti kerékpár márkák listáját!

Először is... mi is jellemzi az országúti bringákat?

Az országúti biciklikkel jellemzően nagy távot teszünk meg, nagy sebességgel. Ezt a célt, a minél gyorsabb haladást szolgálja mondhatni az országúti modellek minden egyes alkatrésze.
Az országúti kerékpárok a legkönnyebb kerékpár típusok közé tartoznak, vékony, de keményre fújt gumik és általában hajlított, úgynevezett koskormány jellemzi megjelenésüket.
Ezek azok az ismertető jegyek, amikben általában megegyeznek a különböző márkák termékei, persze van eltérés és mindig van pár kivétel.

Az általunk összegyűjtött országúti kerékpár márkák között találsz magyar és külföldi gyártókat egyaránt. A lenti márkák termékei esetén a bringák minőségét tekintve nincs jelentős különbség. Mégis míg valaki az egyik, addig a más bringás a másik márkára esküszik. 

Ha országúti kerékpár vásárlása előtt állsz, hasznos lehet, ha ismered, mely márkák közül tudsz, avagy érdemes választanod. Ugyanakkor természetesen mindig vedd figyelembe az adott kerékpár paramétereit is, különös tekintettel a megfelelő vázméretet és a számodra szükséges felszereltséget. 

 

Íme a hazai áruházakban is beszerezhető legnépszerűbb országúti kerékpár márkák

 

Neuzer

neuzer országúti kerékpár márka

A Neuzer egy magyar cég (korábban ALTRIX néven működtek), akik több évtizede gyártanak kerékpárokat, nem csak belföldre, de külföldre is. Az árakat tekintve a Neuzer biciklik egészen barátiak, amiért cserébe korrekt felszereltséggel, minőségi aluminium vázazzal és Shimano váltóval rendelkező országúti biciklit kaphatsz. Természetesen a Neuzer kínálatában is megtalálhatók drágább modellek is, de a márka képviseletében már akár alig több, mint 100 000 Ft-ért egy egészen klassz biciklire tehetsz szert.

 

 

CUBE

cube kerékpár

A CUBE egy német gyártó, akik prémium minőségű kerékpárokat és felszerelést gyártanak, nem csak országúti kategóriában. A Cube drágább árkategóriát képvisel, mint a Neuzer, negyed millió forint alatt nem nagyon találsz Cube kerékpárt, a felső kategória darabjai pedig több millió forintra is rúghatnak. Aki versenyszerűen űzi a kerékpározást, annak valószínűleg nem kell bemutatni a márkát, hiszen rengeteg hivatásos versenyző esküszik a CUBE-ra. A németek mindig is híresek voltak a minőségi és precíz tervezésükről és ez itt is beigazolódik. Innovatívak és a technológiai újításban is úttörők. Kínálatukban többek közt találhatók szénszálas és speciálisan hőkezelt aluminium vázak is, továbbá az e-bike és egyéb hibrid rendszerek által hajtott kerékpárok is fellelhetők.

 

 

Kellys

kellys bicikli

A Kellys egy szlovák kezdeményezésű márka, akik a 90-es évek óta gyártanak kerékpárokat több kategóriában is. A Kellys országúti biciklik között 2 típust találhatsz a Kellys Racing és a Gravel szériát.

Ahogyan nevük is utal rá, a Racing széria modellei kifejezetten versenyre lettek tervezve: ennek megfelelően szuper könnyű karbon és alumínium vázas modellek közül is válogathatsz a kategóriában. 

A Racinggel szemben a Gravel széria modellei amellett, hogy országúti bringához hűen, természetesen ezek is nagy sebességre lettek tervezve, már inkább az élménykerékpározás vonalát követik. Ennek megfelelően ezek a kerékpárok némileg komfortosabbak, mint a kifejezetten versenyre szánt tártsaik. 

A Kellys országúti kerékpárok belépő ára nagyjából 300 000 Ft körül mozog. 

A márka modellei tökéletes választást kínálnak mindazoknak, akik sportolási, vagy verseny céllal tekernének. A Kellys ma már több mint 150 saját tervezésű modellt kínál, széles termékpaletta miatt a modellválasztás során ajánlott figyelembe venni a felhasználás célját. 

 

 

Csepel

csepel bringa

A Csepel márka sokak számára ismerősen csenghet, hiszen egy sok éves múltra visszatekintő magyar cégről van szó. A csepel kitűnő ár-érték arányt képviselő országúti kerékpár márka. 100 000 - 200 000 forint között már kifejezetten minőségi biciklit tudsz beszerezni a márkában. A barátságos árfekvés miatt a Csepel országútik kifejezetten jó választásnak bizonyulnak, ha pusztán hobbi céllal, rendsueres használatra keresel kerékpárt. 
Mivel a jó ár-érték arány a Csepel minden kerékpár típusára jellemző, így bátran ajánljuk akkor is, ha városi, MTB, vagy trekking biciklire lenne szükséged. 

A fent felsorolt országúti kerékpár márkák többségét webáruházunk országúti kerékpár kategóriájában is megtalálod. A termékválasztás során válaszd bátran a neked szimpatikus márkát, de közben ne felejtsd el minden esetben lecsekkolni a kiszemelt kerékpár méreteit és felszereltségét sem!

Bármely kérdés esetén fordulj hozzánk bátran!