Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2019.03.25 17:21

Rollerrel a suliba

Rollerrel a suliba

Reggelente nehéz rávenni a gyerkőcöt, hogy végre elinduljatok a suliba? Minden reggel kész kínszenvedés számotokra? Tegyétek izgalmassá a reggeleket és menjetek rollerrel az iskolába! Ugyan minek? Cikkünkben remek indokokat sorakoztatunk fel a rolleres iskolábamenet mellett! Kíváncsi vagy rá, hogyan könnyítheti meg az életeteket egy gyermek roller?

roller

Miért ne kezdődhetne minden hétköznap vidáman? Egy vagány roller megalapozza a reggeli jókedvet és ha dinamikusan indul a reggel az az egész napotokra pozitív hatással lesz. Jobb ez mint, a reggeli C-vitamin! 
 

Egy roller a gyermeknek: 

Remek motiváció a reggeli készülődéshez. 

A gyermekek imádnak rolleren suhanni. Ha tudja a gyerkőc, hogy a reggel egy ekkora mókával fog indulni (rollerrel mentek, vagy mehet majd a suliba), egészen biztosan nem okoz majd gondot számára a reggeli készülődés. Meglásd, épp hogy kipattan az álomból a szeme, máris indulásra készen áll majd a bejárati ajtó előtt. 
 

Ő is boldog, te is boldog, mindenki boldog. 

 
A  napindítás hatással van egész napi energiaszintetekre, hangulatotokra. Egy rossz, nyomott reggel, egy hajnali harc a gyerkőccel, melyben huszadjára kéred, hogy ne az otthoni nadrágban induljon el otthonról, nem csak neki, de neked is nagyon kimerítő. Ragadjátok meg a lehetőséget, hogy mindkettőtök számára vidámabban induljon a nap. Csak annyi kell hozzá, hogy szerethetőbbé tegyétek a reggeli indulást.
 
rollerek

Meg is van a reggeli mozgás. 

 
Egyre több gyermek számára okoz nehézséget a koncentráció. Hiába a plusz óraszámú testnevelés, a legtöbb iskolában nincs megfelelően biztosítva, hogy a gyermek kellően kimozogja magát. Ha reggel rollerrel indultok, vagy indul a gyermek a suliba, még a tanulás előtt átmozgathatja tagjait és kielégítheti a túlbuzgó reggeli mozgásigényét. Nem beszélve arról, hogy rövidebb idő alatt beér az iskolába, mint gyalog, így még marad ideje beszélgetni az osztálytársakkal, nem kell a fontos témákat óra közben megvitatniuk. ;) 
 

A roller vagány, ez tény.

Gyerekként ki ne szeretne menő lenni? Menő lehetsz attól, hogy van egy profi mobiltelefonod, amit nyomkodhatsz órán, míg el nem veszi tőled a tanár. Vagy menő lehetsz attól, hogy egy csúcsszuper járgánnyal jársz iskolába, tanítás végén elsuhanva az osztálytársak mellett. 
A roller még akkor is ad némi önállóságot a gyermek számára, ha szülői kísérettel megy az iskolába, hiszen míg a felnőtt bringa gyermekülésében a szülő vezet, a rollert egyedül hajtja, az övé a kontroll (érzésre legalábbis mindenképp). Egy rolleres gyerkőc ha szülői kísérettel van, ha anélkül, kétség kívül szuper vagány!
rollerező család

 

Biztonságosan tárolható. 

 
A roller kompaktabb mint egy kerékpár, így nem szükséges a többi járgány közé az iskola udvarába, vagy parkolójába kilakatolni. Összecsukva az apró jármű gond nélkül elfér a szekrényben, vagy az osztályterem végében is. Így biztonságban lesz az irigy kezek elől. 
 
A roller szinte korhatár nélküli. Már óvodás kortól használhatjátok. Beszerezhettek hozzá mindenféle biztonsági felszerelést: sisakot, térd-és könyökvédőt, hogy maximálisan biztonságossá tegyétek a rolleres közlekedést. 
 
És mit csinál a felnőtt, míg a gyermek rollerezik? Ha gyermeked még nem elég nagy ahhoz, hogy bátran elengedd egyedül rollerrel a suliba, kitűnő alternatíva lehet, ha te is beszerzel hozzá egy felnőtt rollert. Ketten fitten és vidáman vethetitek bele magatokat a hétköznapokba. És hidd el, ez az élmény remek emlékként marad majd meg a gyerkőcben is. Felnőttkorában boldogan idézi majd fel azt az időszakot, mikor szüleivel együtt rollereztek az iskolába.