2023.06.06-án Kiskunlacházi üzletünk áramszünet miatt zárva tart!

Használja a TEKERJVELUNK kuponkódot, mellyel díjmentes kiszállítást biztosítunk vásárlására a hónapban!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2018.05.21 13:08

Régi és örök kedvencünk: A Schwinn Csepel kerékpár

Régi és örök kedvencünk: A Schwinn Csepel kerékpár

A Kádár-korszakban szinte minden udvarban parkolt egy Csepel bicikli. Ezek a járgányok a korszak legnépszerűbb közlekedési eszközei voltak. Hű társakként kísérték az embert a közértbe, villám gyorsan szállítottak el bárkit a barátokhoz, vagy épp a munkába és temérdek kellemes családi túraélmény köszönhető nekik.

schwinn csepel bicikli

Talán kevesen tudják, de az első Csepel kerékpárok nem itthon, hanem Grazban készültek. Az akkori gyárat Weiss Manfréd alapította, még 1928-ban. Ekkor a Csepel kerékpárok mellett egyéb izgalmas fantázianevet viselő kerékpárokat is készítettek, mint például a Gazda, Diadal, Galamb, Csoda stb. Ennek már nagyjából 90 éve.

1950-ben létre jött a Csepel Művekbe olvadva, az immáron önálló Csepel Bicikligyár és ezt követően folyamatosan jelentek meg a különböző elnevezésű kerékpárok, a legnépszerűbbek ezek közül: a Luxus, a Leány, a Mátra, a Túra, a Tihany és az Úttörő típus.

 

schwinn csepel

A rendszerváltás során aztán a biciklik gyártója nem kevés megpróbáltatáson esett át. A gyár szűnni nem akaró tulajdonosváltásai, az iparosodás nem volt könnyű időszak, de szerencsére végezetül a stabil anyagi háttérnek köszöhetően magyar kézbe került a gyárt. Megújulva, immáron Schwinn Csepelként, de a régi forgatókönyvet követve folytatták a bicikligyártást.

 

A csepel kerékpárok legnépszerűbbikéből, a Camping kerékpárból a '60-as évektől kezdődően 2000-ig nagyjából 1 millió darab került eladásra. A magyar gyártmányú kerékpárok közül messze ez volt a legnépszerűbb.

csepel camping

A népszerű Csepel Camping

A Schwinn Csepel kerékpár már csaknem hungarikumnak számítanak. Ezek a biciklik jó hírüket és népszerűségüket kiváló minőségi színvonaluknak köszönhetik, melyet a napjainkban gyártott Csepel biciklik változatlanul szavatolnak.

A retro dizájn mellett a gyár ma a változó igényeknek és ízlésnek megfelelően rendkívül modern kerékpárokat is készít, így küllem terén semmiben sem marad el a versenytársaktól.