Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2019.01.27 18:29

Csepel kerékpár vélemény – Ti mondtátok

Csepel kerékpár vélemény – Ti mondtátok

Csepel kerékpár vélemények – Vásárlói tapasztalatok

 

A Schwinn Csepel a hazai kerékpár piac egyik legnépszerűbb, legkeresettebb márkája. Nem is csoda, hiszen a mögötte álló hosszú történelem, minőséget szavatol.

Ha Csepel bicikli vásárlásán gondolkodsz, de még nem igazán érzed magad elkötelezettnek a márka mellett, olvasd el cikkünket, melyben értékeljük a legnépszerűbb Csepel járgányokat, összegezzük előnyeiket és hátrányaikat, vásárlói vélemények, tapasztalatok alapján. 

csepel kerékpár vélemények


Górcső alatt a Csepel Camping, a Torpedo és a Royal


Csepel Camping vélemények


Csepel Camping vélemények


Gyakran hallani legendákat a Csepel biciklikről, hogy azok 20-30 év használat után is, gyakorlatilag nulla szervizeléssel is tökéletesen működnek. Ezeknek a történeteknek a főszereplője általában a Csepel Camping kerékpár. (Tudod, ez az a bicikli amivel szüleid az iskolába fuvaroztak, vagy amivel a rokon bácsik gyakran beállítottak hozzátok.) A Csepel Campingek szerencsére még ma is beszerezhetők, elsősorban rövidebb utak megtételére, hétköznapi használatra ajánljuk őket.


Íme ezeknek a legendás bringáknak az előnyeik és hátrányaik.


Előnyök:  Szuper ár-érték arányt képviselnek, emellett olcsón szervizelhetők és fenntarthatók, könnyen szét- és összeszerelhetők, akár otthon is. Rendkívül sok az alkatrész, így ha szervizelésre lenne igény nem kell hosszú heteket várni 1-1 elem beszerzésére. Ez a bicikli szinte a kerékpárok trabantja, masszív, igénytelen, olcsón fenntartható. Összecsukható és merev vázzal rendelkező változat is elérhető belőle. Az összecsukható modellek előnye, hogy vonaton, villamoson, buszon ingyen szállíthatók, plusz költség (kerékpárjegy) nélkül. Emellett az autó csomagtartójában is elférnek, így a nyaralásokra könnyű magunkkal vinni őket. Az ülés és a markolat is egyaránt rendkívül kényelmes. Retro stílusa napjainkban kifejezetten divatos. 


Hátrányok:   Méretéhez képest nehéznek mondható, így bár egyes modellek összehajthatók, mégsem olyan könnyűek, mint amilyennek azt az ember elsőre gondolná. Ezek a kerékpárok jellemzően nem rendelkeznek váltóval, ennek következtében emelkedőn kissé meggyűlhet vele a bajunk. A kézi fék nem a Camping erőssége, de kárpótol ezért a kontra fék.


Schwinn Csepel Torpedo vélemények


Csepel Torpedo vélemények

A Csepel bringák közül az egyik legnépszerűbb a Csepel Torpedo. A tapasztalatok szerint ez a bringa országúton, városban, túrázás során, és akár edzésre is kiválóan megállja a helyét. Felhasználási területe rendkívül sokszínű. Ezt a biciklit elsősorban sík terepre ajánljuk.


Előnyök: Aszfalton rendkívül dinamikusan lehet hajtani vele, jelentősebb erőkifejtés nélkül is úgy megy, akár egy igazi torpedó. ;) Mivel egy viszonylag könnyű bicikliről beszélhetünk, nagyon jól lehet vele manőverezni. Nem utolsó szempont, hogy ár-érték arányban is egy rendkívül páratlan járgányról beszélhetünk. Megjelenésével a kerékpár a régebbi típusokat idézi, ami egyfajta egészen különleges retro stílust kölcsönöz a járgányoknak.  Emellett hozza a már megszokott Csepel strapabíróságot.


Hátrányok: A váz meglehetősen merev, ezért a rossz minőségű utakon ráz, pattog a canga, így a gyári ülés hosszabb úton kényelmetlenné válhat. Idővel talán javasolt lehet a gyárinál puhább, esetleg zselés ülésre váltani. Többek szerint túl keskeny a Torpedo kormánya, ezért kicsit logisztikázni kell, hogy milyen ltípusú lámpa/óra/csengő fér fel rá.


Csepel Royal vélemények


Csepel Royal vélemények

ELőnyök: A Csepel Royal bringák kitűnően teljesítenek a városi közlekedésben. A felni kialakításának, valamint a rugalmas váznak köszönhetően remekül bírják a városi kiképzést, az úthibákat, alacsonyabb padkákat könnyen veszik, jól elnyelik az út egyenletlenségeit. Ennek köszönhetően a városi közlekedés kifejezetten kényelmes alternatíváját nyújtják. A Royal bringák kiemelkedően jól irányíthatók,  könnyen, gyorsan és kényelmesen lehet velük manőverezni.


Ár-érték arányuk a Torpedo-hoz hasonlóan kiemelkedő, amihez ráadásul rendkívül jó és olcsó szervizelhetőség társul. Így összességében egy pénztárcabarát bringára lelhetünk benne. A Csepel kerékpár vélemények alapján egy szuper modellt sikerült összeraknija ezekben a kerékpárokban a gyárnak, ezek a bringák, ahogyan a legtöbb Csepel járgány, rendkívül jól bírják a gyűrődést, megbízhatóak és strapabíróak. 


Hátrányok: Sajnos semmi sem tökéletes, így a Royal-nak is megvannak a maga hátrányai, melyekről azonban úgy gondoljuk, hogy az előnyök mellett szerencsére eltörpülnek. De hogy mik is ezek? Ezeknek a kerékpároknak az egyik hátránya a vásárlók tapasztalatai szerint, hogy a festék ütődések esetén könnyen lepattan. Egyesek igényeihez mérten a gyári fékkar nem a legerősebb, ezt lehet a későbbiekben tuningolni, cserélni. Abban az esetben pedig, ha sárvédőt szeretnél felszerelni a járgányra, az bár megvalósítható, a kivitelezése a tapasztalatok alapján otthoni környezetben nem a legegyszerűbb. 


Reméljük, rövid összefoglalónk segítettek, hogy egy kicsit jobban megismerd a fenti modelleket. Minden terméknek, legyen az egy kerékpár, egy mobiltelefon, vagy egy autó, megvannak a maga előnyei és hátrányai. A Csepel bringák esetében azonban elmondhatjuk azt, hogy egy nagyon erős márkáról van szó, aki minden esetben arra törekszik, hogy igényes, minőségi darabokat dobjon a piacra. Az egyes modellek hátrányai eltörpülnek azok előnyei mellett. 


És a márka Cruiser bringáit már ismered? Itt olvashatsz többet róluk!