Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2019.01.19 19:33

Górcső alatt az elektromos kerékpár árak

Górcső alatt az elektromos kerékpár árak

Elektromos kerékpár árak

 

Az elektromos kerékpárok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban, kiváltképp a városi közlekedés terén. Környezettudatos, gyors és kényelmes közlekedést tesznek lehetővé, anélkül, hogy a célhoz érve elfáradnál, megizzadnál. De hogy mégis mennyibe is kerül egy ilyen csodabringa? Cikkünkből kiderül.

pedelec kerékpár árak

Mára már szinte mindenki hallott az elektromos kerékpárok létéről, azt azonban már kevesebben tudják, hogy az elektromos bicikliken belül két különböző típust is megkülönböztethetünk egymástól: az e-bike és a pedelec bicikliket. A két típus közötti különbség a biciklik hajtásában rejlik.

Az e-bike-ok pedál-tekerés nélkül működnek, indításukhoz nincs szükség manuális erőbefektetésre, elegendő elfordítani a gázkart és máris száguldozhatunk a bringával. Lényegében működésüket tekintve meglehetősen hasonlítanak a kisebb motorokhoz, ám ezek a biciklik akkumulátorokkal működnek, melyeket használat után kell újratölteni.

Az e-bikeokkal szemben a pedelec kerékpárok nem teljesen elektromos, pusztán elektromos rásegítésű kerékpárok. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a bennük rejlő motor működéséhez elengedhetetlen a pedál tekerése. Így mérsékelt energiaráfordítással haladhatsz a kívánt tempóban. (Kiélvezheted az elektromos rásegítés erejét, miközben a hagyományos kerékpározás élménye sem marad el teljesen.)

 

 

Jó-jó, de mennyi az annyi?

 

Egy már jó minőségűnek mondható elektromos kerékpár ára (legyen szó e-bikeról vagy pedelecről) nagyjából 200 000 Ft-nál kezdődik és meg sem áll 400 000 Ft-ig. Ebben az árkategóriában már olyan biciklire tehetsz szert, amely városban és akár hobbi célú túrázások során is megállja a helyét. Ezek a biciklik egy akkumulátor töltéssel nagyjából 70-100 km hatótávolsággal rendelkeznek. A bennük rejlő motor pedig 250 w-os teljesítményt produkál.

Természetesen 200 000 Ft alatt is találhatsz megfelelően szolgáló elektromos bringát, 1-1 akció keretében, viszont az ennél az összegnél gyanúsan olcsóbb elektromos biciklik vásárlásától óvva intünk. Egyre több ugyanis a távolkeleti, név nélküli motorral ellátott bringa, melyek hatalmas csalódást okozhatnak, nem beszélve arról, hogy a bennük lévő motor megfelelő alkatrész híján gyakran nem, vagy csak nagyon körülményesen szervizelhető.

A 200 000 Ft körüli és feletti e-bike-ok és pedelec kerékpárok a legtöbbször már olyan népszerű és megbízható gyártók motorjaival működnek, mint például a bosch, yamaha és társaik, melyekhez az alkatrészutánpótlás megfelelően biztosítva van.

 

Egy tökéletes darabja ennek az árkategóriának a Koliken Pedelec City 8000 - pedelec kerékpár.

elektromos kerékpár árak

 

És ha csúcsteljesítményre vágysz... 

Ha a fent említett paramétereknél erősebb elektromos járgányra lenne szükséged, a 400 000 Ft feletti modellek között már 250 w-nál nagyobb teljesítményű motorral felszerelt bringát is találsz.  Az elektromos bringák felsőbb kategóriájú darabjaival már egyetlen akumulátortöltéssel akár 150 km-t is megtehetsz.

 Ilyen bringa például a Romet ERM 201 elektromos kerékpár, ami (amellett, hogy fantasztikusan néz ki) minden szempontból kiemelkedő teljesítményt ígér tulajdonosa számára. 

 elektromos bringa

 

 

Szumma-szummárum...

Az elektromos biciklik kétségkívül nem a legolcsóbb kerékpár típusok közé tartoznak. Ám előnyeik vitathatatlanok: 
- kényelmesebb kerékpározást tesznek lehetővé
- nem izzadsz meg munkába menet
- kevesebb fáradsággal, gyorsabban tudsz haladni 

- hosszútávon megspórolod a benzin árát (egy motorkerékpárral összevetve például) 

- környezetbarát módon közlekedhetsz, a forgalmas útvonalakon sokszor a kocsikat megszégyenítő tempóban