Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek
2020.12.15 16:41
2020.10.09 9:03

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Hírlevél
Blog - érdekességek, információk, hírek
2019.01.19 19:33

Górcső alatt az elektromos kerékpár árak

Elektromos kerékpár árak

 

Az elektromos kerékpárok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban, kiváltképp a városi közlekedés terén. Környezettudatos, gyors és kényelmes közlekedést tesznek lehetővé, anélkül, hogy a célhoz érve elfáradnál, megizzadnál. De hogy mégis mennyibe is kerül egy ilyen csodabringa? Cikkünkből kiderül.

Kattints a képre a folyatatásért!

pedelec kerékpár árak

Mára már szinte mindenki hallott az elektromos kerékpárok létéről, azt azonban már kevesebben tudják, hogy az elektromos bicikliken belül két különböző típust is megkülönböztethetünk egymástól: az e-bike és a pedelec bicikliket. A két típus közötti különbség a biciklik hajtásában rejlik.

Az e-bike-ok pedál-tekerés nélkül működnek, indításukhoz nincs szükség manuális erőbefektetésre, elegendő elfordítani a gázkart és máris száguldozhatunk a bringával. Lényegében működésüket tekintve meglehetősen hasonlítanak a kisebb motorokhoz, ám ezek a biciklik akkumulátorokkal működnek, melyeket használat után kell újratölteni.

Az e-bikeokkal szemben a pedelec kerékpárok nem teljesen elektromos, pusztán elektromos rásegítésű kerékpárok. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a bennük rejlő motor működéséhez elengedhetetlen a pedál tekerése. Így mérsékelt energiaráfordítással haladhatsz a kívánt tempóban. (Kiélvezheted az elektromos rásegítés erejét, miközben a hagyományos kerékpározás élménye sem marad el teljesen.)

 

 

Jó-jó, de mennyi az annyi?

 

Egy már jó minőségűnek mondható elektromos kerékpár ára (legyen szó e-bikeról vagy pedelecről) nagyjából 200 000 Ft-nál kezdődik és meg sem áll 400 000 Ft-ig. Ebben az árkategóriában már olyan biciklire tehetsz szert, amely városban és akár hobbi célú túrázások során is megállja a helyét. Ezek a biciklik egy akkumulátor töltéssel nagyjából 70-100 km hatótávolsággal rendelkeznek. A bennük rejlő motor pedig 250 w-os teljesítményt produkál. Természetesen 200 000 Ft alatt is találhatsz megfelelően szolgáló elektromos bringát, 1-1 akció keretében, viszont az ennél az összegnél gyanúsan olcsóbb elektromos biciklik vásárlásától óvva intünk. Egyre több ugyanis a távolkeleti, név nélküli motorral ellátott bringa, melyek hatalmas csalódást okozhatnak, nem beszélve arról, hogy a bennük lévő motor megfelelő alkatrész híján gyakran nem, vagy csak nagyon körülményesen szervizelhető.

A 200 000 Ft körüli és feletti e-bike-ok és pedelec kerékpárok a legtöbbször már olyan népszerű és megbízható gyártók motorjaival működnek, mint például a bosch, yamaha és társaik, melyekhez az alkatrészutánpótlás megfelelően biztosítva van.

 

Egy tökéletes darabja ennek az árkategóriának a Koliken Pedelec City 8000 - pedelec kerékpár.

elektromos kerékpár árak

 

És ha csúcsteljesítményre vágysz... 

Ha a fent említett paramétereknél erősebb elektromos járgányra lenne szükséged, a 400 000 Ft feletti modellek között már 250 w-nál nagyobb teljesítményű motorral felszerelt bringát is találsz.  Az elektromos bringák felsőbb kategóriájú darabjaival már egyetlen akumulátortöltéssel akár 150 km-t is megtehetsz.

 Ilyen bringa például a Romet ERM 201 elektromos kerékpár, ami (amellett, hogy fantasztikusan néz ki) minden szempontból kiemelkedő teljesítményt ígér tulajdonosa számára. 

 elektromos bringa

 

 

Szumma-szummárum...

Az elektromos biciklik kétségkívül nem a legolcsóbb kerékpár típusok közé tartoznak. Ám előnyeik vitathatatlanok:  - kényelmesebb kerékpározást tesznek lehetővé - nem izzadsz meg munkába menet - kevesebb fáradsággal, gyorsabban tudsz haladni 

- hosszútávon megspórolod a benzin árát (egy motorkerékpárral összevetve például) 

- környezetbarát módon közlekedhetsz, a forgalmas útvonalakon sokszor a kocsikat megszégyenítő tempóban