2024.07.16-20-ig az CSEPEL ERDŐSOR utcai üzletünk ZÁRVA tart!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Elektromos/Pedelec kerékpárok

Elektromos kerékpár / Pedelec biciklik

 

A Pedelec szó a Pedal-Electric kifejezés mozaikszava, magyarul elektromos rásegítésű kerékpár. Négy fő elemből épül fel, ami nem más, mint az akkumulátor, a vezérlő egység, a pedálfordulat érzékelő vagy nyomaték és az egésznek a lelke, a motor. Lényeges különbség a Pedelec és az elektromos kerékpár között, hogy a Pedelec kerékpár esetén hajtanunk kell, hogy kiváltsuk a rásegítést, a motor pedig a vezérlőn beállított mértékben segíti majd a tekerést. Ezzel szemben az elektromos kerékpároknál a „gázkar” tekerésével (mint a motorkerékpároknál) tudjuk mozgásba hozni a bringát.

A Pedelec bicikli használata során a rásegítés mértéke tetszőlegesen állítható, vagy igény esetén ki is kapcsolható, így ezek a bringák egyúttal hagyományos kerékpárként is használhatók, így akár sportolási célra is.

Böngésszen minőségi elektromos kerékpár kínálatunkban és válassza ki közülük kedvencét!

FIGYELEM: JELENLEG A LENTI KERÉKPÁROK MINDEGYIKÉRE IGÉNYELHETŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS AZ AKTUÁLISAN FUTÓ KERÉKPÁR PÁLYÁZAT ÉRTELMÉBEN!


225termék 124
225termék 124

Pedelec kerékpár / elektromos bicikli

A Pedelec rendszerrel működő elektromos kerékpár kiegészítő elektromos hajtással rendelkezik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a rendszert bekapcsolva a kerékbe szerelt motor beindul és rásegít a pedálozásra, így segítve (de nem helyettesítve) a biciklizőt a haladásban. A kerékpározás élménye ezeknél a bicikliknél abszolút megmarad, hiszen a rendszer csak akkor működik, ha a bicikliző maga is tekeri a pedált. Nagy előnye azonban a hagyományos kerékpárokkal szemben, hogy segítségükkel akár hosszabb távolságok, emelkedők is kényelmesen, sőt izzadás nélkül megtehetők. Ennek köszönhetően különösen ajánlottak idősebbeknek, kevésbé edzetteknek, vagy akár azoknak is, akiket eddig csak az izzadás gátolt abban, hogy kerékpárral járjanak dolgozni.

 

A pedelec rendszerű elektromos kerékpár további előnye, hogy ha a rendszer ki van kapcsolva, a bicikli ugyanúgy működik mint egy hagyományos kerékpár. Tehát gyakorlatilag Ön döntheti el, hogy az adott helyzetben mennyire szeretné a biciklizéssel megterhelni magát. Ha szeretné egy csepp izzadság nélkül juthat el egyik pontból a másikba, de ha gondolja akár sportolhat is vele, hogy maximálisan fitten tartsa magát. Két kerékpár egy modellben.

 

elektromos bicikli

Bár ezekben a biciklikben már van elektronika, a KRESZ tekintetében az elektromos bicikli modellek szinte mindegyike kerékpárnak minősül, ami szerint vezetésük nem igényel jogosítványt, vagy biztosítást. Továbbá minden egyéb területen azok a közlekedési szabályok érvényesek használatukra, mint a hagyományos kerékpárok esetében. 

 

 

Miért ajánljuk az elektromos kerékpárok használatát?

  • az elektromos bicikli ára mára szinte mindenki számára elérhetővé tették ezt az igazán különleges kerékpározási formát
  • ezekkel a biciklikkel izzadás és elfáradás nélkül juthat el a munkahelyére, vagy bárhová. Ráadásul nem kell parkolójegyre költenie, sőt mi több a biciklik fenntartási költsége is minimális.

  • Az elektromos bicikli szervizelése egyszerű. Ha felkeresi szervizünket, mi is gyorsan tudunk majd segíteni.

  • Ezekkel a biciklikkel könnyedén elérheti a 20Km/h-s haladási sebességet is, így a városi dugók esetén egyértelműen és sokkal gyorsabban haladhat, mint egy autós, és sokkal kevésbé fárad majd bele, mint egy hagyományos kerékpárt vezető.

  • A jó minőségű pedelec kerékpár kiemelkedő módon viselik a mindennapi igénybevételt, mindezt ráadásul időjárástól függetlenül.

    pedelec elektromos kerékpár
  • A kerékpárjainkban található akkumulátorok rendkívül tartósak, élettartamuk könnyen elérheti akár a 7-8 évet is.

  • Mivel a pedelec kerékpár használata során az elektromos rásegítés kikapcsolható, opcióként van jelen, így ezeket a bicikliket sportolási célra is tudja használni. Így gyakorlatilag olyan, mintha két kerékpárja lenne: egy elektromos és egy hagyományos.

 

 

Eldöntötte már, hogy pedelec biciklit szeretne, csak még azt nem tudja, hogy melyiket?

Kerékpár vásárlás során, mint minden egyéb termék vásárlásakor döntő szerepet játszik az ár. Ez nem kétség. Azonban, ahogyan minden egyéb terméknél, az elektromos kerékpárok esetében is igaz az, hogy minél drágább, annál minőségibb az adott darab. Egy drágább, jobb elektromos bringa megvétele hosszú távú befektetés, (éppen úgy, mint egy autó, vagy egy motor) mely az évek során fokozatosan térül meg. A kicsivel drágább bicikli ára megtérül abban, hogy ritkábban kell szervizelni, hogy akár évekkel tovább bírja majd a strapát. A kerékpárok ára arányaiban hűen tükrözi azok minőségi fokát, valamint felszereltségüket. Így vásárlás során azt kell mérlegelnie, hogy milyen összeget bír el pénztárcája és milyen intenzíven szeretné majd használni a biciklit, milyen felszereltségre lesz majd szüksége. 


Termékkínálatunkban férfi és női elektromos kerékpár modelleket egyaránt találhat!

Pedelec/Elektromos kerékpárok

Ha úgy érzi, hogy az elektromos bicikli kiválasztását illetően további segítségre lenne szüksége, bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik majd mindenben készséggel állnak rendelkezésére! 

 

Kedveltesse meg a család legkisebb tagjaival is a biciklizést: gyerek kerékpár kollekciónk mutatós modelljei biztonságos tanulási lehetőséget nyújtanak!