Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek

2021.03.25 14:08

Kedves Vásárlóink!

 

04.02-04.05 között csepeli üzleteink zárva tartanak!

 

04.02, 04.04, 04.05 kiskunlacházi üzletünk zárva tart!

04.03. szombaton kiskunlacházi üzletünk nyitva tart 11 és 19 óra között!

 

Webáruházunk zavartalanul üzemel, húsvét alatt is lehetséges rendelni.

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2021.03.05 16:47

Kedves Vásárlóink!

A legfrissebb rendelet szerint a kerékpár szervizek továbbra is üzemelhetnek, üzletünk zavartalanul üzemel a megfelelő védőtávolság és maszk használata mellett.

Várunk továbbra is mindenkit sok szeretettel.

2020.12.15 16:41

Tisztelt Vásárlók!

 

2020.12.19-01.11 között webáruházunk és üzletünk zárva tart.

Utolsó csomagfeladás: 2020.12.18. péntek.

Zárva tartásunk ideje alatt ügyfélszolgálatunk sem üzemel.

 

Megértésüket előre is köszönjük!

Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

 

Üdvözlettel: KerékpárCity csapata

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog - érdekességek, információk, hírek

Első vagy hátsó kerékpár gyerekülés?

2019.03.18 11:49
Első vagy hátsó kerékpár gyerekülés?

Itt a tavasz, kezdődhetnek a biciklis kirándulások! A kirándulás mindig fantasztikus élmény a gyermekek számára, hosszabbra tervezett utakon azonban a kicsik még nem tudnak saját kis futóbiciklijükkel részt venni, egy praktikus gyereküléssel azonban könnyedén magaddal viheted a gyerkőcöt a bringázásra! Az indulás előtt felmerülhet azonban a kérdés, hogy hová is szereld a gyerekülést. Hogy döntésedben segítsünk, összegyűjtöttük az előre és a hátra szerelt kerékpár gyerekülések előnyeit és hátrányait.

 

A kerékpár gyerekülés ideális helye

 

Míg régebben még gyakori volt, mára már szerencsére kevesen ültetik gyermeküket a bicikli csomagtartójára. Ez ugyanis, főleg kisebb gyermekek esetén rendkívül balesetveszélyes lehet (A gyermek könnyen leeshet az ülésről, lába beleakadhat a küllőbe.). A mai modern gyerekülések kényelmes és biztonságos biciklis közlekedést tesznek lehető a gyermekek számára. Speciális kialakításuk révén a gyermek nem tud kiesni, leesni a bicikliről és maximálisan védve van még abban az esetben is, ha netalán a bicikli feldőlne. Az utazás ezen módja biztonságos, élvezetes és rendkívül szórakoztató.Gyakran felmerül azonban a kérdés, hogy hova is érdemes felszerelni a gyerekülést…

 

biciklis gyerekülésElőre szerelt kerékpár gyerekülés


A kerékpár elejére felhelyezett gyermekülésbe maximum 15-kg-os súlyig ültethető a gyermek. Fontos, hogy biztonsági szempontból ezt tartsátok figyelembe. Ha úgy tervezed, hogy a gyerkőcöt kicsit nagyobb korában is fogod még gyermekülésben szállítani, érdemesebb lehet hátsó gyermekülést választanod.

A kerékpár elejére felszerelt gyerekülésnél fokozottan ügyeljetek rá, hogy a gyermekülés és a gyermek a legkevésbé se takarja a kilátást, sem pedig a világító- jelzőfelszerelések láthatóságát. Ez ugyanis nem csak balesetveszélyes, hanem a KRESZ-szel is ütközik.

 

Előnyök:

Sokan azért szeretik előre ültetni gyermeküket, mert így rálátnak, látják, hogy a gyerkőc mit csinál, hogy jól van, hogy élvezi-e az utazást és szükség esetén azonnal tudnak reagálni a gyermek reakcióira, szükségleteire. A kíváncsibb gyerkőcök rendkívül élvezik az ily módon történő utazást, hiszen rendegeteg inger éri őket.
A plusz súly nagyjából a kerékpár középpontjára esik, így stabil  marad a kerékpár.

Ezek között az ülséek között dönthető modellek is beszerelhetők, melyben a kicsik kényelmesen és biztonságosan aludhatnak utazás során.

 

bringás gyerekülés elől

 Hátrányok:

A félősebb, ijedősebb gyermekek nem szokták kedvelni ezt az opciót, ugyanis közvetlen rálátásuk van a forgalomra, az autókra, könnyen védtelennek érezhetik magukat azokkal szemben. Nincs előtte az anyuka, apuka, akinek öleléséből bátorságot tudna meríteni, és aki kitakarja előle a forgalom egy részét. A gyermek elől ülve ki van téve a menetszélnek, így ha erre érzékeny, ajánlott lehet szélvédőt felszerelni az ülésre.

 

 

Hátra szerelt kerékpár gyerekülés

 

A kerékpár csomagtartójára szerelt gyermekülésben 9 – 22 kg közötti gyermekek szállíthatók.
A hátsó gyerekülések között találhatsz közvetlenül a csomagtartóra szerelhetőt és vázra szerelhető, pálcás verziót is. Ezzel kapcsolatban azt érdemes tudnod, hogy a vázra szerelhető gyerekülés jobban rugózik, így komfortosabb utazást tesz lehetővé a gyermek számára.

A hátra szerelt gyerekülés KRESZ szerinti szabályozása révén háttámlával és a gyermek méretére beálíltható, általa ki nem kapcsolható, kibújást megakadályozó utasvisszatartó rendszerrel kell rendelkezzen.

 

Előnyök:

A pálcás, vázra szerelhető ülések nagyon kényelmesek, nem rázkódik bennük a gyermek.
Mivel a gyerkőc utazás során hozzá tud bújni a szülőhöz, át tudja ölelni, így ez az üléspozíció a kisebb, vagy félősebb gyermekek számára nagyobb biztonságérzetet nyújt. A hátul ülő gyermek védve van a széltől.

 

biciklis gyerekülés

 

Hátrányok:

A súlypont nagyobb gyermek esetén nagyon hátra kerül, így megszokást igényel az ezzel felszerelt bicikli hajtása. Ha a gyermek nagyon izgága az ülésben, könnyebben kizökkentheti a vezető egyensúlyát. 


 

A különböző biciklis gyermekülések előnyeit és hátrányait ismerve mérlegelj, hogy melyik lenne számotokre a legideálisabb. 

Ha bármely további kérdésed lenne a témában, fordulj bátran kollégáinkhoz!