Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek

2021.03.25 14:08

Kedves Vásárlóink!

 

04.02-04.05 között csepeli üzleteink zárva tartanak!

 

04.02, 04.04, 04.05 kiskunlacházi üzletünk zárva tart!

04.03. szombaton kiskunlacházi üzletünk nyitva tart 11 és 19 óra között!

 

Webáruházunk zavartalanul üzemel, húsvét alatt is lehetséges rendelni.

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2021.03.05 16:47

Kedves Vásárlóink!

A legfrissebb rendelet szerint a kerékpár szervizek továbbra is üzemelhetnek, üzletünk zavartalanul üzemel a megfelelő védőtávolság és maszk használata mellett.

Várunk továbbra is mindenkit sok szeretettel.

2020.12.15 16:41

Tisztelt Vásárlók!

 

2020.12.19-01.11 között webáruházunk és üzletünk zárva tart.

Utolsó csomagfeladás: 2020.12.18. péntek.

Zárva tartásunk ideje alatt ügyfélszolgálatunk sem üzemel.

 

Megértésüket előre is köszönjük!

Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

 

Üdvözlettel: KerékpárCity csapata

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog - érdekességek, információk, hírek

Hogyan javítsunk defektet?

2017.09.05 13:42
Hogyan javítsunk defektet?

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy út közben a bringások egyik rémálmával szembesült, a defekttel. Ha tapasztalt kerékpáros, akkor biztos fel van készülve a dologra és 5 percnél nem vesz több időt igénybe egy belső cseréje vagy a defekt javítása. Amennyiben magára ismert, ez a cikk nem Önnek szól :) de ha még csak most ismerkedik a kerékpár szerelés fortélyaival.

Hogyan javítsunk defektet?

19 egyszerű pontban összeszedtük, hogy hogyan javítsa meg a kilyukadt belsőt.

A pontok képekkel is illusztrálva vannak, hogy minél könnyebben el tudjon igazodni. 

1. Vegye elő a "javító készletet" A készlet tartalma; - Gumileszedő - Foltkészlet - Pumpa

 

2. Vegye ki a kereket Fordítsa el és lazítsa meg a gyorszárat az óramutató járásával ellentétesen. Nem gyorszáras? Akkor lazítsa meg egy villáskulccsal. (Általában 15-ös) V-fékkel szerelt kerékpár esetén ki kell akasztani a féket, hogy ki tudja venni és vissza tudja rakni a kereket. Szerszámkészleteink segítségével több feladatra egy szerszámmal találhat megoldást.

 

3. Engedje ki a maradék levegőt a belsőből Ha autószelepes a belső, nyomja be szeleptűt, hogy a levegő kijöjjön. Ha a Presta szelepes a belső, csavarja ki a felső részt, majd nyomja le, hogy a levegő kijöjjön.

Hogyan javítsunk defektet

4. A 4. képen a kerék keresztmetszetét láthatja

 

5. Tegye a gumileszedő szerszámot a a felni és a gumi pereme közé és akassza be a gumi peremébe, közben vigyázzon, hogy ne csípje ki a tömlőt.

 

6. Feszítse le a gumileszedő szerszámot Bizonyos esetekben ez a művelet komolyabb erőkifejtést igényel, mert a gumiköpeny ráfeszülhet a felnire.

 

7. Akassza be a gumileszedő szerszámot a legközelebbi küllőbe, majd ismételjes meg az 5-ös és a 6-os pontban leírtakat.

 

8. Nyomja el egymástól a két szerszámot addig, ameddig a köpeny egyik része teljesen le nem válik a felniről.

 

9. Vegye ki a tömlőt, de vigyázzon, hogy ne szakítsa le a szelepet.

 

10. Fújja fel a belsőt Nyomja a pumpa végét a szelepre, majd fordítsa fel a kart, hogy a pumpa rögzítve legyen. Ha a pumpán két lyuk van, a nagyobbik az autó szelepes, a kisebbik a presta szelepes vagy a hagyományos kerékpár szelepes tömlőhöz való.

 

11. Keresse meg a lyukat Forgassa körbe a tömlőt és halgassa vagy tapogassa ki, hogy honnan jöhet a levegő. Nem árt ha magánál tart legalább egy pót tömlőt, mert ha a olyan mértékben roncsolólódik, (durran, szakad) akkor a csere az egyetlen megoldás.

Hogyan javítsunk defektet?

12. Dörzsöljön és ragasztózzon Dörzsölje át a lyuk körüli területet. Vékony rétegben vigye fel a ragasztót, nagyobb felületen, mint a folt mérete és hagyja teljesen megszáradni.

13. Használja a foltot Amíg várja, hogy a ragasztó megszárad, nézze át a köpenyt. Ha talál valami nem odaillőt, ami feltételezhetően a defektet okozta, (üvegszilánk, szög, tüske stb.) távolítsa el.

 

14. Rakja a szelepet a felnin található szelep lyukba Megkönnyíti a dolgát, ha a tömlő behelyezése előtt egy kevés levegőt fúj bele. A szelep a felnivel 90 fokos szöget zárjon be.

 

15. Tegye a tömlőt a köpenybe Óvatosan helyezze a belsőt a külsőbe. Nézzen ki úgy, mielőtt kivette.

 

16. Nyomja vissza a köpenyt a felnire Körkörösen nyomja vissza a köpenyt a felnire lehetőleg kézi erővel. Ha gumileszedőt használ kifejezetten ügyeljen mozdulataira, mert ezen a ponton a legkönnyebb elcsípni a belsőt így feleslegessé téve eddigi munkánkat.

 

17. Ellenőrizze, hogy a tömlő ne jöjjön ki a köpenyből Mielőtt a köpenyen feltüntetett ajánlott nyomásra felfújná a kereket, ellenőrizze, hogy a tömlő megfelelően helyezkedjen el a köpeny egész területén. A rosszul behelyezett belső újabb defekthet és akár balesethez is vezethet.

 

18. Fújja fel a kereket A köpenyen feltüntetett maximális nyomást ne lépje át, mert a gumi egyenletlen kopásához vezet és rövidebb lehet az élettartama.

 

19. Távozzon a tett helyszínéről diadalomittasan :)

Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz? Most már bátran nekivághat a legkülönbözőbb túráknak :) Ha a javítást mégis inkább szakemberre bízná, látogasson el budapesti üzleteink valamelyikébe Csepelen vagy Soroksáron.

Forrás