Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2018.01.29 10:10

Jön a tavasz!

Jön a tavasz!

Felkészítette már a kerékpárját?

Az a gyönyörű tavasz... amikor a napsütéses órák egyre hosszabbak - és ami még fontosabb, hogy a növekvő hőmérséklet miatt kezdetét veszi a kerékpáros szezon. Sok bringás ilyenkor veszi elő újra a kerékpárját. Mielőtt belevágna a bringázásba nem árthat, ha átnézi vagy átnézeti. Ha egész télen pihent a bringa vagy ha éppen folyamatosan használatban volt, a tavaszi karbantartást mindenképpen meghálálja. Kövesse útmutatónkat és élvezze a tekerést. 5 gyors karbantartási feladat, amit tanácsos elvégezni, mielőtt kimegy az utakra.

Jön a tavasz!

A tiszta kerékpár boldog kerékpár

Tisztítószeres meleg vízzel mossa át egész kerékpárt. Egy tiszta bringával szívesebben közlekedik illetve jelenik meg az ember. Az alkatrészek élettartamát is megnövelheti a rájuk ragadt szennyeződések eltávolításával. Kifejezetten ilyen célra ajánlott tisztítószereket használjon, vagy ismeretlen anyag esetén végezzen próbát, mert pl.: a hideg zsíroldó megmarhatja a fém alkatrészeket. Ezután kenje meg mozgó alkatrészeket, különösen a láncot. Kenőanyag, olaj, zsír <-- kattintson ide!

Kerékpár tisztítás

 

Ellenőrizze a gumikat

Vegye szemügyre alaposan a gumiköpenyeket. Ha elkoptak vagy repedezettek  akkor cserélje le őket. A keréknyomás ellenőrzéséről se feledkezzen meg. Kerékpár köpenyeinket ide kattintva találja egy hasznos segédlettel a méret kiválasztásához.

 

Cserélje ki a régi bowdeneket és a bowdenházat

Ellenőrizze a bowdeneket: ha nehezen járnak a bowdenházban vagy kirojtosodtak érdemes lecserélni őket. Ha a bowdeneknél jár, vessen egy pillantást a fékbetétek állapotára is. Esetenként a bowdenekre vagy a bowdenházba cseppentett olaj is csodát tud tenni. Ügyeljen arra, hogy a felni fékfelületére vagy a féktárcsára ne kerüljön az olajból!

Kerékpár beállítás

 


Finomhangolás

Nagyban megnövelheti kerékpárja komfortját ha megfelelő kormány illetve nyereg pozíciója. Megfelelő beállításokkal többet tud a nyeregben tölteni fáradtság nélkül. Üzletünkben szívesen segítünk Önnek a megfelelő beállítás megtalálásában. Ha úgy érzi, hogy hogy pontatlan a váltó vagy a fék nem fog megfelelően abban is tudunk segíteni. Ne feledje, hogy a tavasz az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben. Ennek ellenére üzleteinkben egy napos határidővel szoktunk dolgozni.

 

Ellenőrizze a nyeregtáska tartalmát

Mindig legyen Önnél egy defektjavítókészlet vagy legalább egy megfelelő belső gumi. Ellenőrizze a defektjavító készletét hogy van-e elég folt és nem száradt-e be  a ragasztó. Ezen felül szüksége lehet gumileszedőre, minipumpára és a legfontosabb kulcsokat tartalmazó zsebszerszámra! A defekt javításáról ebben a bejegyzésünkben írtunk.

Ha további kérdései vannak, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén. Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel a Facebookon! Ne maradjon le kerékpár webáruházunk következő bejegyzéséről sem.