Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek

2021.03.25 14:08

Kedves Vásárlóink!

 

04.02-04.05 között csepeli üzleteink zárva tartanak!

 

04.02, 04.04, 04.05 kiskunlacházi üzletünk zárva tart!

04.03. szombaton kiskunlacházi üzletünk nyitva tart 11 és 19 óra között!

 

Webáruházunk zavartalanul üzemel, húsvét alatt is lehetséges rendelni.

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2021.03.05 16:47

Kedves Vásárlóink!

A legfrissebb rendelet szerint a kerékpár szervizek továbbra is üzemelhetnek, üzletünk zavartalanul üzemel a megfelelő védőtávolság és maszk használata mellett.

Várunk továbbra is mindenkit sok szeretettel.

2020.12.15 16:41

Tisztelt Vásárlók!

 

2020.12.19-01.11 között webáruházunk és üzletünk zárva tart.

Utolsó csomagfeladás: 2020.12.18. péntek.

Zárva tartásunk ideje alatt ügyfélszolgálatunk sem üzemel.

 

Megértésüket előre is köszönjük!

Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

 

Üdvözlettel: KerékpárCity csapata

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog - érdekességek, információk, hírek

Az alattomos királydinnye

2017.09.15 10:00
Az alattomos királydinnye

Legutóbbi cikkünkben a defektjavítás rejtelmeibe vezettük be Önöket. Ebben a cikkben bemutatjuk a kerékpárosok egyik legnagyobb 'ellenségét', a királydinnyét és a királydinnye elleni védekezési lehetőséget. Ha még nem sajátította el a defektjavítást, kattintson ide, ha már a mesterévé vált, de védekezne ellene.

 

Királydinnye, defektjavítás

 

A királydinnye a Wikipédia szerint "Főként az északi féltekén fordul elő, a száraz meleg klíma és a homokos talaj kedvelője, Magyarországon főként az Alföld egyes részein tekinthető gyakorinak." Ez részben igaz, de kiegészíteném azzal, hogy az őszi időszakban a királydinnye termése MINDEN kerékpárúton ott van kivétel nélkül. Nem tudni, hogy kerül oda az alföldről, de a defektek 90%-át ez okozza, mivel az alakjából kifolyólag legalább egy tüske mindig felfelé áll.

Próbálják a jótékony hatásainak propagálásával kompenzálni a termés miatti bosszúságokat, (kedvező hatás a szív- és érrendszerre), de nekem kizárólag a vérnyomásom megy fel, ha munkába menet összeszedek 3-7 darabot.

 

királydinnye, defekt, defektvédelem

A királydinnye elleni védekezésnél mi sem egyszerűbb. Több lehetőség is van. Az egyik, ami szvsz. a leghatékonyabb, az a defektvédett külső. A defektvédett külső jellemzően a szövet és a futófelület között elhelyezett vastag (3-5mm) erősített gumival van ellátva és/vagy kevlár betéttel, ami inkább a vágásos defektek ellen védhet. Ezen a a vastag, erősített rétegen egyszerűen vagy nem tud átmenni a királydinnye tüskéje vagy ha meg is szúrja, nem jut el a belsőig. Különböző gyártók többféleképpen oldották meg a defektvédelmet. Valahol a szövetsűrűséggel operálnak, valahol a plusz kevlár vagy gumiréteg a mérvadó, de mindenhol ugyanaz a lényeg.

királydinnye, defektjavító, defekttűrő, defektmentes

A másik okos megoldás a defektvédő folyadékkal töltött tömlő vagy a defektvédő folyadék megvásárlása és utólag a tömlő feltöltése. Mindkettő megoldás ugyanazon az elven működik. A egyik legismertebb folyadék a Slime, ami tömlős és tömlő nélküli kerekekhez is kiváló. A folyadék nem szilárdul és nem szárad meg. A centrifugális erő hatására a tömlő vagy a tömlő nélküli gumik esetén a köpeny egész belső felületén elterül és azonnal eltömíti a megszúrt részt és tömítve tartja a 'kezelt' részeket. A folyadék sajnos nem alkalmas a szélesebb vágások, a felni vagy a gumiperem hibáinak és a szelep hibájának kiküszöbölésére.

Tehát ha nem akar magának bosszúságot a túrákon vagy a munkába jövet-menet, valamelyik megoldást mindenképpen eszközölje. Vagy akár a kettőt egyszerre, ami a legnagyobb védelmet nyújthatja!

Tetszett a cikk? Ossza meg barátaival a Facebookon! Ne maradjon le kerékpár webáruházunk következő bejegyzéséről sem!