Kedves Vásárlóink! 2022.08.15-22. között az Erdősor utcai üzletünk zárva tart! Személyes átvételre Kiskunlacházán van lehetőség.

2022.08.15-28. között telefonos ügyfélszolgálatunk korlátozottan, csak keddi és csütörtöki napokon lesz elérhető. E-mail megkeresésre 1-3 napon belül válaszolunk. Megértésüket köszönjük!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2022.06.07 14:28

Visitor Terra – Az utak királya

Visitor Terra – Az utak királya

A Visitor Terra trekking modellcsalád évek óta a kínálatunk egyik sztárja.

Van belőle női és férfi vázas modell, illetve felszerelt trekking és crosstrekking kerékpár is, tehát egymagában ez a modellcsalád egész jól lefedi az ezen a vonalon előkerülő igények javát - mindezt elfogadható árakon és egyre jobb minőségben.
Ezt azért is érdemes megemlíteni, mert a Visitor kerékpár márka sok évvel ezelőtt inkább a pénztárcának igyekezett kedvezni, mára azonban annyit fejlesztettek a szerelési minőségen, hogy ebből a szempontból sikerült kategóriát ugraniuk – az árakat viszont továbbra is barátságos szinten tartják, ami elég nyerő kombináció lett.

Első blikkre is látszik, hogy a jó alapokkal akartak indulni: speciális hydroforming technológiával készült vázra épült bringák – ez már önmagában megér pár – vagy inkább több - szót, a váz leírásánál fogjuk taglalni.
Egyébiránt a Shimano váltórendszer, az erős kerekek, az első teleszkóp és a jól beállítható – egyébként is kényelmes – üléspozíció önmagában is bizalomgerjesztő. Az alkatrészek és a felszerelt változatnál használt kiegészítők (csomagtartó, sárvédő stb.) is jó minőségűek, érezhető az átgondoltság összhangja.
Ahogy mondani szoktuk, átjön, hogy valaki rászánta az időt, leült, átgondolta, megcsinálta és emiatt jól sikerült.

De vessünk is egy alaposabb pillantást a Visitor Terra kerékpárokra!

A VÁZ 

A Visitor Terra bicikli modellek lényegesen komolyabb vázra épültek, mint amit ebben a kategóriában megszokhattunk – ebből a szempontból toronymagasan az árszintje felett van. Az első vázháromszög speciális hydroformed alumínium csövekből készült, emiatt nem csupán tetszetős, de jóval merevebb, stabilabb szerkezetet kaptunk.

A lényege, hogy nem egyszerűen kerek, vagy ovális csövekből készült, hanem a korábban például a repülőgépgyártásnál is használt technológiával – hatalmas nyomással – úgy formálják az alumínium csöveket, hogy azok a terheléssel szemben a legellenállóbbak legyenek. Ez a beavatkozás jelen esetben az alsó és a felső csövet érintette. A felső cső ezáltal egy nagyon látványos, ellapított háromszög formát vett fel, az alsó cső pedig egy háromszögből oválisba torkolló formát adott ki, amely nagy felületen csatlakozik a fejcsőhöz. Bitang jól mutat élőben.

 

Ezt a megoldást már tizenéve használják kerékpár gyártás során is – mert tényleg jó -, de főleg a drágább bringáknál, hiszen ez a technológia enyhén szólva nincs ingyen.

 

Látványos és praktikus megoldás az is, hogy a láncvilla nem egy sima villapapucsba fut, hanem egy bő 10 centis alublokk foglalja magába a hátsó kerék befogatását – is. Merthogy a hangsúly inkább azon lehet jelen esetben, hogy a váz egy tárcsafékes használatra is alkalmas, és akár erősebb tárcsafékeknek is stabil alapot képes biztosítani az előbb említett bivalyerős konzolok révén. Ha alpesi túrázásra szeretnénk használni komoly csomagteherrel, a későbbiekben ott a fejlesztés lehetősége.

 

Az, hogy a csomagtartó használatához mennyire masszív alapokat biztosít, nem is kérdés – bírja. Emellett természetesen el van látva rögzítésekkel a sárvédő és a kitámasztó részére is, ezek is teljesen rendben vannak.

 

VILLA 


Egy egyszerű, de masszív teleszkóp figyel a bivalyerős vázban. Stabil, nem csavarodik, mentes a csiribiri állítási és blokkolási lehetőségektől, cserében egy egyszerű, de jól működő tekercsrugós rendszert kapunk, ami még erősebb V-fékeknek is képes stabil alapot biztosítani. Nem nagyon mehet rajta tönkre semmi, rendszeres használat mellett időnként illik szétkapni, kitakarítani és újrazsírozni – de ennyi.

 

ALKATRÉSZEK, KIEGÉSZÍTŐK 


A felszerelt verzióknál a csomagtartó a váz masszivitásához passzolóan erős kiképzésű, a felső részén a jól bevált rugós leszorítóval tudunk kisebb motyókat rögzíteni. Igényesek a műanyag sárvédők, jó stabil a rögzítésük, így rosszabb úton sem zörögtek. A csomagtartón és az első villán a gyári rögzítési pontokra elemes lámpák kerültek, amik a megszokott módon még prizmásak is, így ha épp lemerülne az elem, akkor is ad némi biztonságot a szürkület után.
Hasznos megoldás az állítható kormányfej, ami sokat segít az üléspozíció finomhangolásában, illetve a viszonylag szélesebb kormány végein ergonomikus kormányvégek biztosítanak rendkívül kényelmes fogást a hosszabb szakaszokon.

VÁLTÁS, HAJTÁSLÁNC 


Ebben a kategóriában leginkább a megbízhatóságot és az egyszerűséget becsüljük – ebből a szempontból a Visitor Terra család hibátlan. Shimano első/hátsó váltó és váltókarok, Shimano fogaskoszorú – ez a nagy nevű gyártó azért szimpatikus, mert még az egyszerűbb modelljei is stabilan hozzák a megszokott megbízhatóságot.

 

KEREKEK


Strapálásra tervezett, masszívabb darabok közepesen aero profilú felnikkel, alumínium agyakkal, 36 küllővel. Az agyakból először hiányoltuk a gyorszárakat, hiszen a hagyományos csavaranyás rögzítésűek, de ha nem kell rendszeresen kivenni a kerekeket, akkor végülis ez nem annyira releváns kérdés. A felnik fékfelülete esztergált, ami igencsak jót tesz a fékhatásnak, a gumik pedig fényvisszaverő csíkokkal lettek ellátva, úgyhogy menetbiztonsági szempontból jár a pluszpont.

 

MENET KÖZBEN 


Ebben a bringában az a nagyszerű, hogy egy kiváló hibrid: nagyon kényelmes, de a sportosság sem áll távol tőle: afféle grand tourismo. A kényelmet szolgáló extrákból a jobbakat kapta, hiszen a gumibakos rezgéselnyelőkkel ellátott komfort nyereg, a kényelmes markolatok, és a zseniálisan kényelmes kormányvégek hosszú távon is élhetővé teszik a bringán töltött időt, ugyanakkor a szélesebb kormány, a kissé sportosabb, nyújtottabb testhelyzet hajlamos a tempózásra csábítani. Nyilván az állítható kormányfej választási lehetőséget kínál a sportosabb és a felegyenesedett üléshelyzet között, így belátásunk és igényeink szerint állíthatjuk egy imbuszkulcs segítségével.

 

Összegezve 

Talán a grand tourismo a legjobb jelző a Visitor Terra családra. A kategória fölé mutató alapokkal, jó szereltséggel, széles választékkal (női, vagy férfi, felszerelt vagy crosstrekking, illetve még színben is vannak opciók) indul a piacon, így aki ebben, vagy hasonló kategóriában nézelődik, érdemes fontolóra venni a család valamelyik tagját.