Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2018.02.03 13:37

A felkészült kerékpáros

A felkészült kerékpáros

A kerékpártúrák vagy akár csak a városi közlekedés során a kerékpáros legrosszabb rémálma a meghibásodás, legyen az akár csak egy lánc leesés vagy egy defekt, de benne van egy esetleges bowden szakadás is. Ha a kocakerékpáros nem is, de a tapasztaltabb bringások akár összetettebb szereléseket is meg tudnak csinálni az út szélén. Lényeg, hogy legyünk felkészülve, amire "kerékpárszerelői" tudásunkkal képesek vagyunk. Összeállítottunk 3 'csomagot', ami segítségére lehet a kezdő, haladó vagy a  profi bringásoknak. 

 

 

A Felkészült kerékpáros

 

Kezdő csomag

Kesztyű - Ez kivételesen nem a biciklis kesztyű, hanem valamilyen szerelő kesztyű, hogy tisztán tartsuk a kezünket a szerelés utáni útra.

Belső - Egyértelmű, ha az ember defektet kap, a legegyszerűbb megoldás, ha kicseréli a belsőt. Viszont a köpeny belső részét tapogassuk át, nehogy a csere után meglepetés érjen minket. Ha belsőre van szüksége, kattintson ide --> Belső, tömlő

Villáskulcs - Ha nem gyorszáras a kerekünk, mindenképpen szükség lesz egy villáskulcsra, hogy ki tudjuk venni a kereket.

Gumileszedő - Ahhoz, hogy ki tudjuk cserélni a belsőt fontos, hogy tudjuk használni ezt a szerszámot. Egy kis gyakorlással könnyen elsajátítható a használata.

Pumpa - Remélem ezt senkinek nem kell bemutatni és a fontosságát firtatni. Pumpáinkat itt találja --> Pumpa

Zsebszerszám készlet - Egy ilyen készleten megtalálhatók a kerékpár szereléséhez szükséges legfontosabb szerszámok.

 

Kezdő csomag - Kesztyű, belső, villáskulcs, gumileszedő, pumpa, zsebszerszám készlet

 

Haladó csomag

A haladó csomag tartalma a kezdő csomag plusz:

Szigetelőszalag - Egy jó tipp a felhasználásra, ha a defekt nem az út felől érkezik, hanem a rossz felniszalag miatt, a felnit szigetelőszalaggal kétszer-háromszor körbetekerve folytathatjuk az utunkat.

Gyorskötöző - Ez az ami a wd40 mellett mindig jól jöhet

Defektjavító készlet - A bringán lévő defektes belső vagy a már lecserélt belső javítására. Defektjavító készletet vásárolna? Kattintson ide --> Defektvédelem Ha még nem tud defektet javítani, ebből a cikkünkből megtanulhatja --> Hogyan javítsunk defektet?

Bowdenek - A fentebb említett esetleges bowdenszakadás megoldása miatt érdemes egy fék- és váltóbowdent is magunkkal vinnünk.

 

Haladó csomag - Szigetelőszalag, gyorskötöző, defektjavító készlet, bowdenek

 

Pro csomag

Professzionális csomag a SZINTE MINDEN ESHETŐSÉGRE felkészülő kerékpárosoknak. Tartalma a  kezdő és a haladó csomag, plusz:

Centírkulcs - Nyilván nem fog senki kereket fűzni az út szélén, de rázósabb szakasz után a maximalisták nekiállhatnak igazítani

Patentszem, láncbontó - Lánc szakadásnál nagyon nagy segítségünkre lehet

 

Pro csomag - Centírkulcs, patentszem, láncbontó

 

 

Ha hosszabb távra indulunk, akkor legyen nálunk néhány szelet csoki vagy müzliszelet eléhezés esetére. Ha van némi esély arra, hogy esőt jeleznek, mindenképp legyen nálunk egy kicsire összehajtogatható esőkabát

A félreértés elkerülése végett a leírtak egyénenként változhatnak. Lehet valaki profi kerékpáros releváns szerelői tudás és tapasztalat nélkül.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel a Facebookon! Ne maradjon le kerékpár webáruházunk következő bejegyzéséről sem.