Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek

2021.11.22 13:07
Már most készül a karácsonyra? Olcsón venne hasznos és értékes ajándékot? Otthona kényelméből, sorban állas nélkül vásárolna?
Akkor jó helyen jár: Black Week a https://www.kerekparcity.hu/ oldalon. Most egy héten át kedvezményes árainkon vásárolhat kerékpárokat és fitness eszközöket. 
Miért éri meg minket választani: Hatalmas kedvezmények ✅ Több fizetési mód közül választhat, akár SZÉP-kártyával is fizethet ✅ Rövid szállítási idő✅ több ezer kerékpár azonnal raktárról ✅ házhozszállítás vagy személyes átvétel is lehetséges✅
2021.03.25 14:08

Kedves Vásárlóink!

 

04.02-04.05 között csepeli üzleteink zárva tartanak!

 

04.02, 04.04, 04.05 kiskunlacházi üzletünk zárva tart!

04.03. szombaton kiskunlacházi üzletünk nyitva tart 11 és 19 óra között!

 

Webáruházunk zavartalanul üzemel, húsvét alatt is lehetséges rendelni.

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2021.03.05 16:47

Kedves Vásárlóink!

A legfrissebb rendelet szerint a kerékpár szervizek továbbra is üzemelhetnek, üzletünk zavartalanul üzemel a megfelelő védőtávolság és maszk használata mellett.

Várunk továbbra is mindenkit sok szeretettel.

Vélemények

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog - érdekességek, információk, hírek

Elektromos kerékpár – gyakran ismételt kérdések

2019.04.14 13:11
Elektromos kerékpár – gyakran ismételt kérdések

Az elektromos kerékpárok egyre nagyobb szerepet kapnak a közlekedésben. Népszerűségük kiváltképp az idősebb korosztály körében kiemelkedő. Használatuk ideális mindazoknak, akik különösebb erőfeszítés nélkül szeretnének a-ból eljutni b-pontba és fontos számukra, hogy közlekedésük környezettudatos és pénztárcabarát legyen.    Üzleteinket is egyre többen keresik fel elektromos bicikli vásárlásának szándékával, mivel azonban ilyen bicikli nincs minden háztartásban, vendégeinkben a vásárlás során megannyi kérdés merül fel.  Cikkünkben összegyűjtöttük és megválaszoltuk ezeket a kérdéseket, így ha neked is eszedbe jutott már, hogy szívesen beruháznál egy ilyen kerékpárra, ezt a bejegyzést neked ajánljuk! 

 

elektromos kerékpár gyakori kérdések

Hogyan működik az elektromos kerékpár?

 

Az elektromos kerékpárok többsége akkumulátorral működik, mely egyszerűen a lakásból, fali konnektorból feltölthető. A teljes töltési idő nagyjából 4-6 óra.  Nem csak huzamos használat után kell tölteni a bringa aksiját, hanem akkor is, ha 30 napnál hosszabb ideje nem használtad a járgányt. 
 

Hogyan kell használni a kerékpárt? 

 

Először is, indulás előtt gyújtásra kell kapcsolni a bringát, majd meg kell húzni a kormány jobb oldalán található gázkart. Egyéb téren éppen úgy működik a használata mint a hagyományos kerékpároké: irányváltoztatáshoz a kormányt kell használni, lassításhoz, megálláshoz pedig a fékkarokat. 
 

Milyen terepre ideális ez az eszköz?

 

Az elektromos kerékpár városi közlekedésre lett tervezve, ideális munkába járásra, hasznos segítséget nyújt a hétköznapi teendők intézése során. Túrázásra, országúti bringázásra, versenyzésre, extrém terepre, ugratásokra, mutatványokra ez a bicikli nem alkalmas. 
 
 

Nem okoz gondot ha a biciklit víz éri? 

 

A kerékpár elektromos rendszerét amennyire lehet ajánlatos óvni a nedvességtől. Az eső és a felfröccsenő víz nem tesz kárt az eszközben, de ne haladj át vele kisebb patakokon. Emellett a tisztítás során is kerüld a magasnyomású mosót. Nedves ronggyal töröld tisztára a kerékpárt, majd törölgesd szárazra az alkatrészeket. 
 
 

Hogyan kell tárolni?

 

Az elektromos bringa tárolására a legtöbb szempontból ugyanazok a szabályok, javaslatok vonatkoznak, mint hagyományos társaik tárolására. Érdemes fedett, száraz helyen tárolni a bringát. Olyan időszakokban, mikor tudjuk, hogy huzamosabb ideig nem fogjuk használni, érdemes lefedni. 
Ha télen hűvös helyen tároljuk a bringát, 0 fok alatti hőmérséklet esetén vegyük ki az akkumulátort és vigyük be a lakásba. Ha kint marad az akku azzal kockáztatjuk a mélykisülést, ami teljesen tönkreteheti az aksit. 
 
 
 

Mennyi egy ilyen kerékpár fogyasztása? 

 

A fogyasztás, ahogyan az autók esetében, úgy a bringáknál is eltérő lehet, de átlagosan 600-800 Ft / 100 Km egy elektromos kerékpár fogyasztása. A pedelec kerékpároké pedig nagyjából fele ennyi, azaz 400 Ft / 100 Km. 
Így a gyakorlatban, egy átlagos fogyasztású benzines autóhoz képest ötöd áron tudod használni az elektromos bringát és tizedannyiért a pedelec modelleket. 
 
 

Mekkora távot tudok megtenni vele egy feltöltéssel? 

 

Erre a kérdésre nagyon nehéz pontos választ adni. 
Hogy milyen távolságig bírja biztosan az akkumulátor az temérdek dolog együttes függvénye. 
Nagyban meghatározza például a tekerő testsúlya, pedelec kerékpár esetén a rásegítés mértéke, az út során megtett emelkedők meredeksége, hossza és száma, a használt akkumulátor teljesítménye stb. 
 
 

Télen is lehet használni ezeket a bicikliket? 

 

Persze, sőt! Mivel az elektromos kerékpár használata során nem izzad meg, így bátran vehet fel mellé meleg öltözetet, nem kell a bringázást fázósan indítania, míg a tekerés során fokozatosan be nem melegszik.
 

Milyen gondozást igényel ez a bicikli? 

 

Ezek a kerékpárok az elektromos motoron, vezérlőegységen és az akkumulátoron kívül semmi egyébben nem térnek el hagyományosabb társaiktól. Így nagyjából ugyanolyan odafigyelést, ugyanazt a fajta gondoskodást igényli, mint bármely másik kerékpár. Egyedül az akkumulátorra és a motorra kell némi plusz figyelmet szentelni. 
 

Jójó, de ez a gyakorlatban mit jelent? 

 

Mint fentebb már írtuk, erős vízsugárral például nem szabad tisztítani a kerékpárt.
0 fok alatti hőmérsékleten a tárolás során be kell vinni az akkumulátort a lakásba. (Használni lehet ilyenkor is, használat surán ugyanis melegszik a készülék, a fagypont alatti tárolás azonban kárt tehet benne.) 
Az akkumulátort legalább havonta 1x érdemes feltölteni, még akkor is ha nincs használatban. (Erre télen is érdemes ügyelni, ha nem szeretnénk a bicikli szezon kezdetén új akkumulátort vásárolni.)
 
 
 

Milyen KRESZ szabályok érvényesek rá? 

 
Kerékpárnak a szó szoros és törvényi értelmében azt a kétkerekű járművet nevezhetjük, amelynek helyváltoztatásához emberi erő-kifejtés szükséges, melyet legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíthet. Tehát a törvényi szabályozás értelmében onnantól kezdve, hogy a járművet 300 W-nál erősebb motor hajtja és/vagy kizárólag a motor hajtja a járművet, emberi rásegítés nélkül, úgy az eszköz nem minősíthető kerékpárnak
Besorolása más kategóriába a segédmotoros kerékpárok, vagy motorkerékpárok közé tartozik. Ilyen esetben már egészen más közlekedési szabályok vonatkoznak a jármű használatára, például kizárólag érvényes kötelező gépjárműbiztosítással, vezetői engedéllyel és bukósisakkal alkalmazható a közúti közlekedésben. 
Ennek értelmében a pedelecek még a kerékpárok alá tartoznak, az e-bike-ok pedig, amennyiben azok 300 W-nál erpsebb motorral bírnak, már segédmotoros kerékpárok.

Mennyibe kerül egy ilyen bicikli? 

 

Az ár modellenként és a teljesítmény függvényében nagyon eltérő lehet. A már jó minőségű modellek ára nagyjából 200 000 Ft-nál kezdődik és a 400 000 forintot is elérheti. A 400 000 Ft feletti modellek már kiemelkedő teljesítményt és minőséget biztosítanak. Az elektromos biciklik áráról bővebben ebben a cikkben írtunk. 
Reméljük, hogy te is választ kaptál néhány kérdésedre. Ha esetleg még sem így lenne, fordulj bizalommal munkatársainkhoz!