Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek

Elektromos roller - 2019 trendje

Elektromos roller - 2019 trendje

Elektromos roller

 

Rollerekről hallva mindig a gyerekjátékok jutnak eszedbe? Sokan vannak ezzel így. Mégsem olyan idegen már a látvány, mikor egy öltönyös fickó, aktatáskával a kezében rollerrel szeli az utat.

Az elektromos roller a városi közlekedés egyik legideálisabb eszköze: gyors, kényelmes, helytakarékos, költséghatékony és környezetbarát. Nem beszélve arról, hogy elsőre talán érthetetlen okokból, de valamiért rendkívül élvezetes vele a haladás.

Szuper eszköz munkába járáshoz, rövidebb utak megtételére, nyaraláshoz, illetve bármely egyéb úthoz, amihez nem szívesen állsz ki garázsból az autóval, de nem is szeretnéd az utat gyalog megtenni.

Cikkünk folytatásában arról olvashatsz, hogy milyen előnyökkel jár egy roller a háztartásban.

 

 

elektromos roller 2019-ben

 

 

A városi közlekedés szinte évről-évre egyre stresszesebb. A reggeli és a délutáni dugók állandósultak, a munkahelyi késések rendszeressé váltak, a dugóban ülő tehetetlenség és az ebből fakadó frusztráció kinyírja a hétköznapokat. Még csak épphogy elkezdődött a nap, mikor beérsz a munkahelyedre de már akkor eleged van az egész napból. Ismerős az érzés? Ebből a helyzetből jelenthet kiutat egy jó elektromos kerékpár, vagy annak egy kompaktabb alternatívája,  egy elektromos roller.

 

 

Roller vagy kerékpár?

 

A rollerek előnye a kerékpárokhoz képest, hogy kisebb helyen is kényelmesen elférnek. Így ha a környezettudatos közlekedés híve vagy, nincs a munkahelyen bicikli tároló és nem szeretnél összecsukható kerékpárt venni, akkor a roller lesz a számodra befutó alternatíva.

Az elektromos rollerek a hagyományos modellekhez képest kényelmesebb használatot tesznek lehetővé, hiszen ezeket az eszközöket már nem kell lábbal hajtani, egy erős kis akkumulátor végzi a munka ezen részét. Ennek köszönhetően anélkül juthatsz el a-ból b-be, hogy a legkevésbé is megizzadnál.

A rollerrel persze nem fogsz tudni világgá menni, de 1-30 km-t abszolút gond nélkül megtehetsz vele. Miközben nem csak hogy elkerülöd a dugót, de még az üzemanyag költségét is megspórolod.

 

elektromos rollerek felnőtteknek

 

Milyen költségekkel jár egy elektromos roller?

 

A rollernek egyetlen viszonylag nagyobb költsége a megvásárlása. Egy felnőtt (elektromos) roller ára nagyjából 60 000 Ft-nál kezdődik. Nem drágább igazából mint egy olcsó/alsó-középkategóriás városi kerékpár. Ahhoz, hogy a járgány megfelelően működjön, természetesen lesznek a használat során járulékos költségek, ám ezek egészen elenyészőek az üzemanyag árakhoz képest. Az akkumulátor töltésének költségét számolva gyakorlatilag kevesebb, mint 85Ft-ból tehetsz meg 100 km-t.

Az akkumulátor élettartama persze nem tart ki a végtelenségig, A legtöbb akkumulátor nagyjából 10 000 km-enként adja meg magát, cseréje pedig darabonként 13 000 Ft. Tegyük fel, hogy naponta megteszel átlagosan 20 km-t a rollerrel, ez esetben az aksi 500 napig bírja majd, tehát nagyjából másfél-két évente kell cserélned.

Az, hogy mindezeken felül milyen költségeid lesznek még a járgánnyal megjósolhatatlan. De az igazat megvallva kevés dolog tud meghibásodni a rolleren. (Nem kell például deffekttől tartanod.)

 

És a környezetkímélésről még nem is beszéltünk…

A reggeli dugóban ülve, biztosan feltűnt már neked is, hogy a legtöbb autóban egyetlen ember ül. Egyetlen ember miatt kell egy 1-2 tonnás autót hajtani, illetve annyi energiát felhasználni és annyi káros anyagot kibocsájtani ami annak az egyetlen autónak a mozgatásához kell, illetve azzal jár. Egy autó esetén persze ez elenyésző lenne, de a dugók igazolják, hogy nem kevés autóról beszélünk. Ha az autósoknak csak a negyede a környezetkímélő közlekedési eszközt használna, valószínűleg rövid időn belül jól érzékelhető lenne a pozitív változás, a levegő állapotát, és az emberek egészségét tekintve egyaránt.

 

Egy szó, mint száz, kevés olyan praktikus közlekedési alternatívát tudnánk megnevezni, mint az elektromos roller. Ha kedvet kaptál a közlekedés ezen formájához, rollereinket itt találod!