Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Kormányszarv

Plusz fogás a kormányon

Túrázás vagy MTB használat közben jól jöhet ha van egy plusz fogás a kormányon.

Kínálatunkban többféle formájú és anyagú kormányszárból lehet válogatni.

Az Ön kerékpárjához melyik illene?

 


13termék 113
13termék 113

Mi is az a kormányszarv?

A kormányszarv olyan kiegészítő a kerékpáron, amely az egyenes vagy emeléssel rendelkező kormányokhoz csatlakozik, és extra fogási lehetőségeket biztosít a kerékpáros számára. Különösen hasznos "mászáskor", mert előre helyezi a súlypontot, ezzel segítve a hatékonyabb tekerést meredek terepen.

 

A kormányszarv használatának előnyei

A kormányszarv lehetővé teszi a kormány két szélén való fogást, ami több kézpozíciót és jobb súlyelosztást eredményez. Ez különösen előnyös a hegyikerékpározásnál és a túrázásnál. Az extra fogási lehetőség segít a kényelem növelésében és az irányíthatóság javításában.

 

Anyagok és kialakítás

A kormányszarvak főleg alumíniumból készülnek, de elérhetők karbon kompozitból és gumírozott műanyagból is. Az alumínium könnyű és tartós, a karbon pedig súlycsökkentést céloz. A gumírozott műanyag kényelmesebb fogást biztosít.

Mikor jöhet jól? 

A kormányszarvak különösen népszerűek a túra- és trekking kerékpárokon, ahol a kényelem és a több kézpozíció előnyei elsődlegesek. Hegyikerékpárok esetében a szélesebb kormányok és a modern kialakítások miatt ritkábban használják őket.


Webáruházunk kínálatában széles választékban találhatók különböző kialakítású és anyagú kormányszarvak. Ha úgy érzi, tanácstalan a termékválasztás során, forduljon hozzánk bizalommal! Munkatársaink sok éves szakmai és gyakorlati tapasztalattal készséggel állnak a rendelkezésére!