Kategóriák
Szűrés
Fajta
(78)
(17)
(44)
(146)
Típus
(1)
(6)
(21)
(20)
(63)
(21)
(62)
(112)
Géles
(55)
(238)
Szín
(22)
(19)
(4)
(2)
(6)
(1)
(191)
(9)
(1)
(4)
(4)
(1)
(1)
(1)
(3)
(1)
(2)
(1)
(1)
(2)
(1)
(1)
(2)
Gyártó
(1)
(8)
(26)
(1)
(21)
(29)
(1)
(38)
(6)
(1)
(14)
(22)
(67)
(8)
(9)
(12)
(20)
(1)
(1)
(22)
Rugós
(64)
(216)
Ár
790 Ft - 75 790 Ft

Kerékpárwebshop.eu - eladó kerékpárok

Adria Kerékpár

KPC Bike kerékpár webáruház

Hírek
2019.07.23 15:42
Balesetbiztosítás

Bővebb információért
kattintson a képre!

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Hírlevél

Nyereg


Kerékpár nyereg gyerekeknek, nőknek és férfiaknak

 

Minden nemnek és kerékpáros stílusnak találhat megfelelő nyerget kínálatunkban. Ha régi nyereg tör, nyom, kényelmetlen akkor válasszon nálunk másik modellt. Egy jó nyereg sokat tehet azért, hogy jól érezze magát a kerékpáron. 

A kategóriában lévő "Típus" szűrő segít leszűkíteni a weboldalunkon található több száz nyerget. 

A "Sport" kategóriában a kifejezetten versenyzésre szánt keskeny, kemény, könnyű, nyergek találhatók.

A "Komfort"  kategóriában a puha, széles, felegyenesedett pozícióhoz ajánlott nyergek vannak.

 A "Túra" kategóriában pedig az általános használatra, vagy akár hosszabb távú bringázásra tervezett nyergek találhatók.

Kerékpár SZÉP kártya – nálunk így is vásárolhat!


Sorrend:

Ez a termék rendelésre érkezik, beszerzésének határidejéről érdeklődjön elérhetőségeinken.
KerékpárCity munkatársainak ajánlásával.
KerékpárCity munkatársainak ajánlásával.
Ez a termék rendelésre érkezik, beszerzésének határidejéről érdeklődjön elérhetőségeinken.

Sorrend:

A legideálisabb bicikli nyereg kiválasztásaBár a gyártók többsége kiemelt figyelmet szentel arra, hogy kerékpárjait már eleve kényelmes nyereggel engedje piacra, gyakorlatilag kivitelezhetetlen, hogy egy nyereg mindenki számára egyformán kényelmesnek bizonyuljon. Szerencsére azonban, ha a nyereg kényelmetlennek bizonyul (vagy esetleg elkopik, elhasználódik) néhány mozdulattal, könnyedén lecserélhető.

A megfelelő kerékpár nyereg kiválasztása nem elhanyagolható szempont kerékpár vásárlás, kerékpár alkatrész vásárlás során.

A bicikli nyereg azon kevés kerékpár alkatrészek közé tartozik, mellyel tekerés során közvetlenül érintkezünk, így meghatározó szerepe van a bicikli komfortjának biztosításában. Emellett a kerékpárnak ez a pontja nyújt támasztékot törzsünknek így egészségügyi szempontból is fontos, hogy megfelelő minőségű, kialakítású terméket válasszunk.

A bicikli nyereg kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy milyen stílusú, típusú kerékpárunk van: mtb, cruiser, országúti, esetleg városi kerékpár. Az eltérő típusú kerékpárok más-más testtartást igényelnek használat során, így mindegyiken máshogy oszlik el a testsúly, más típusú nyereg bizonyul majd kényelmesnek rajtuk. A városi kerékpárokon például az üléshez képest jellemzően magasan helyezkedik el a kormány, így nagyobb testsúly nehezedik a fenékre, mint egy tekerés során erős ráhajlást kívánó országúti kerékpár esetén. Ezért a városi kerékpárok esetében a szélesebb, párnázottabb nyergek bizonyulnak majd kényelmesebbnek, szemben az országúti bringáknál, ahol a széles nyereg kidörzsölné a belső combot.

Továbbá érdemes átgondolni, hogy milyen távokat fogunk megtenni a nyeregben és hogy milyen rendszerességgel fogjuk használni a biciklit.

Ha szinte napi rendszerességgel használjuk, a kerékpár nyereg hamar be fog törni alattunk, ha azonban csak alkalmanként tekerünk vele, akár hosszabb távon is, érdemesebb lehet zselés, már a vásárlás pillanatában kényelmesebb nyerget választani.

Egy igazán jó minőségű nyereg még a hosszabb túrázások során is kényelmes és biztos támasztékul szolgál a törzsnek. Az ülőcsontoknál keményebb, így véve át a test terhelését. Fontos, hogy a combot ne dörzsölje, különben hamar elveheti az ember kedvét a hosszabb tekerésektől.

Hogy melyik a legkényelmesebb kerékpár nyereg azt nagyon nehéz lenne megmondani, ugyanis felépítésünk, kerékpározási szokásaink, testtartásunk és sokszor kerékpárjaink is nagyon eltérőek. Általánosságban azért elmondható, hogy a hölgyek számára (anatómiai felépítésük miatt) nagyobb kényelmet nyújtanak a rövidebb, szélesebb ülések. Mivel a női és férfi anatómia jelentősen eltér, ezért azt javasoljuk, hogy mindig a megfelelő nem szerint válassz nyerget. Az unisex nyergeknek egyedül akkor van létjogosultságuk, ha előreláthatóan a családban többen fogjátok használni ugyanazt a kerékpárt.