2024.07.16-20-ig az CSEPEL ERDŐSOR utcai üzletünk ZÁRVA tart!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Nyereg

Kerékpár nyereg gyerekeknek, nőknek és férfiaknak

 

Minden nemnek és kerékpáros stílusnak találhat megfelelő nyerget kínálatunkban. Ha régi nyereg tör, nyom, kényelmetlen akkor válasszon nálunk másik modellt. Egy jó nyereg sokat tehet azért, hogy jól érezze magát a kerékpáron. 

A kategóriában lévő "Típus" szűrő segít leszűkíteni a weboldalunkon található több száz nyerget. 

A "Sport" kategóriában a kifejezetten versenyzésre szánt keskeny, kemény, könnyű, nyergek találhatók.

A "Komfort"  kategóriában a puha, széles, felegyenesedett pozícióhoz ajánlott nyergek vannak.

 A "Túra" kategóriában pedig az általános használatra, vagy akár hosszabb távú bringázásra tervezett nyergek találhatók.

Kerékpár SZÉP kártya – nálunk így is vásárolhat!


239termék 124
22
Nincs raktáron
Fajta:
Unisex
Típus:
MTB
Géles:
Nem
Rugós:
Nem
2 100 Ft
2 705 Ft 
25
Nincs raktáron
Fajta:
Női
Típus:
Komfort
Géles:
Nem
Rugós:
Nem
2 990 Ft
3 990 Ft 
239termék 124

A legideálisabb bicikli nyereg, bicikli ülés kiválasztásaBár a gyártók többsége kiemelt figyelmet szentel arra, hogy kerékpárjait már eleve kényelmes bicikli ülés felszerelésével engedje piacra, gyakorlatilag kivitelezhetetlen, hogy egy kerékpár nyereg mindenki számára egyformán kényelmes legyen. Szerencsére azonban, ha a bicikli nyereg kényelmetlennek bizonyul (vagy esetleg elkopik, elhasználódik) néhány mozdulattal, könnyedén lecserélhető.


A megfelelő kerékpár nyereg kiválasztása nem elhanyagolható szempont kerékpár vásárlás, kerékpár alkatrész vásárlás során.

A bicikli nyereg azon kevés kerékpár alkatrészek közé tartozik, mellyel tekerés során közvetlenül érintkezünk, így meghatározó szerepe van a bicikli komfortjának biztosításában. Emellett a kerékpárnak ez a pontja nyújt támasztékot törzsünknek így egészségügyi szempontból is fontos, hogy megfelelő minőségű, kialakítású terméket válasszunk.

A bicikli nyereg kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy milyen stílusú, típusú kerékpárunk van: mtb, cruiser, országúti, esetleg városi kerékpár. Az eltérő típusú kerékpárok más-más testtartást igényelnek használat során, így mindegyiken máshogy oszlik el a testsúly, más típusú kerékpár ülés bizonyul majd kényelmesnek rajtuk. A városi kerékpárokon például az üléshez képest jellemzően magasan helyezkedik el a kormány, így nagyobb testsúly nehezedik a fenékre, mint egy tekerés során erős ráhajlást kívánó országúti kerékpár esetén. Ezért a városi kerékpárok esetében a szélesebb, párnázottabb nyergek bizonyulnak majd kényelmesebbnek, szemben az országúti bringáknál, ahol a széles nyereg kidörzsölné a belső combot.

Továbbá érdemes átgondolni, hogy milyen távokat fogunk megtenni a nyeregben és hogy milyen rendszerességgel fogjuk használni a biciklit.

Ha szinte napi rendszerességgel használjuk, a kerékpár nyereg hamar be fog törni alattunk, ha azonban csak alkalmanként tekerünk vele, akár hosszabb távon is, érdemesebb lehet zselés, már a vásárlás pillanatában kényelmesebb nyerget választani.

 

Egy igazán jó minőségű bicikli ülés még a hosszabb túrázások során is kényelmes és biztos támasztékul szolgál a törzsnek. Az ülőcsontoknál keményebb, így véve át a test terhelését. Fontos, hogy a combot ne dörzsölje, különben hamar elveheti az ember kedvét a hosszabb tekerésektől.

Hogy melyik a legkényelmesebb kerékpár nyereg azt nagyon nehéz lenne megmondani, ugyanis felépítésünk, kerékpározási szokásaink, testtartásunk és sokszor kerékpárjaink is nagyon eltérőek. Általánosságban azért elmondható, hogy a hölgyek számára (anatómiai felépítésük miatt) nagyobb kényelmet nyújtanak a rövidebb, szélesebb ülések. Mivel a női és férfi anatómia jelentősen eltér, ezért azt javasoljuk, hogy mindig a megfelelő nem szerint válassz nyerget. Az unisex nyergeknek egyedül akkor van létjogosultságuk, ha előreláthatóan a családban többen fogjátok használni ugyanazt a kerékpárt.

 

A biztonságos és kényelmes utazáshoz nem csak megfelelő nyeregre, de egy megbízható pumpára is szüksége lehet majd.

Biciklipumpa kínálatunkat látta már?