Partnereink

KPC Bike kerékpár webáruház

Látogassa meg Capriolo kerékpár webshopunkat is!

KerékpárWebshop kerékpárbolt Budapest

Hírek

2021.03.25 14:08

Kedves Vásárlóink!

 

04.02-04.05 között csepeli üzleteink zárva tartanak!

 

04.02, 04.04, 04.05 kiskunlacházi üzletünk zárva tart!

04.03. szombaton kiskunlacházi üzletünk nyitva tart 11 és 19 óra között!

 

Webáruházunk zavartalanul üzemel, húsvét alatt is lehetséges rendelni.

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2021.03.05 16:47

Kedves Vásárlóink!

A legfrissebb rendelet szerint a kerékpár szervizek továbbra is üzemelhetnek, üzletünk zavartalanul üzemel a megfelelő védőtávolság és maszk használata mellett.

Várunk továbbra is mindenkit sok szeretettel.

2020.12.15 16:41

Tisztelt Vásárlók!

 

2020.12.19-01.11 között webáruházunk és üzletünk zárva tart.

Utolsó csomagfeladás: 2020.12.18. péntek.

Zárva tartásunk ideje alatt ügyfélszolgálatunk sem üzemel.

 

Megértésüket előre is köszönjük!

Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

 

Üdvözlettel: KerékpárCity csapata

edző nadrág, szabadidőruha

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog - érdekességek, információk, hírek

Káros a prosztatára a kerékpározás? Utána jártunk!

2021.08.26 18:36
Káros a prosztatára a kerékpározás? Utána jártunk!

A kerékpározás merevedésre és a prosztata egészségére gyakorolt hatása nagy médiafigyelemnek örvend. Az interneten böngészve számos kerékpározással kapcsolatos cikkben olvashatjuk az óvva intést, miszerint a nyeregben töltött hosszabb idő a férfiak számára komoly kockázatokkal járhat. 

A napjainkban ismert kutatások vajon alátámasztják, vagy cáfolják ezt? 
Utána jártunk!Amögött a feltételezés mögött, hogy a nyeregben töltött hosszú idő károsan hatna a férfiak egészségére, logikus következtetés áll: a kerékpározás során a nyereg tartósan nyomást gyakorol a gáti területekre. Azt azonban a mai napig nem bizonyítja validált kutatás, hogy ez valóban kockázatot jelentene a férfiakra nézve.

Hamar lelőttük a poént, de hogy egészen pontosak legyünk, nézzük meg, hogy hogy áll napjainkban a téma kutatása. 

 

A legfrissebb és egyben egyetlen validált, nagy mintán végzett kutatás 2018-ban készült, a kutatásból írt tanulmány a The Journal of Urology közölte. 

A tanulmány szerint a kerékpározás, legyen az bármilyen intenzív, jóval nagyobb egészségügyi előnnyel jár, mint amekkora kockázatot jelent a férfiak szexuális, vagy húgyúti egészségére nézve.

A kutatás eredményei cáfolják, hogy a hobbi, vagy sport célból végzett, intenzív kerékpározás bármilyen negatív hatással lenne a szexuális, vagy húgyuti funkciókra.

 

kerékpározás hatása a prosztatára

 

Részletesebben a kutatásról: 

A kutatásában három atlétikai csoport egészségi állapotát és a résztvevők magukon megfigyelt tüneteit vizsgálták. A kutatásban 2774 kerékpáros, 539 úszó és 789 futó vett részt. A kitöltött kérdőívek olyan orvosok által összeállított kérdéssorokat rejtettek, melyek hitelesítve alkalmasak a szexuális egészség, a prosztata tünetek, a húgyúti fertőzések és a húgycsőszűkület diagnosztizálására.

A kutatók ezen paramétereken túl vizsgálták azt is, hogy a kerékpározás intenzitása, a kerékpár beállításai, vagy az útviszonyok befolyásolják-e a szexuális és húgyúti funkciókat.

 

Az eredmények alapján általánosságban elmondható, hogy az úszókhóz és a futókhoz képest a kerékpárosok szexuális és húgyúti állapota nem maradt alul.
Érdekes eredmény, hogy a nagy intenzitású kerékpárosok összességében jobb eredményeket mutattak, mint az alacsony intenzitású kerékpárosok. (Ez talán betudható annak, hogy a rendszeresebben, sportszerűen bringázók nagyobb hangsúlyt fektetnek a megfelelően párnázott ülésre, a minőségi kerékpáros nadrág viselésére és a kerékpár beállításaiban is tudatosabbak.)

A kutatás eredményei alapján úgy tűnt, hogy sem a kerékpár, sem pedig az út jellemzői nem gyakorolnak negatív hatást a kerékpárosra. Azok körében azonban, akik a kerékpár tekerése alatt az idő 20%-át a nyeregből kiállva kerékpároztak, ritkábban tapasztaltak a nemi szervek környékén zsibbadást. Azokban az esetekben viszont, ahol a kerékpáros rendszeresen tekert a kormánynál magasabb nyeregpozícióban a zsibbadás gyakoribb volt.

A tapasztalt kerékpározás utáni zsibbadáson túl a többi sportágot űzővel szemben egyéb tünetek nem voltak jellemzőek. Az, hogy a zsibbadás előrejelzi-e a jövőbeli problémákat, sem igazolva, sem cáfolva nincs jelenleg. A terület további kutatásokat igényel. 


Ami azonban biztos: 

- A hosszabb tekerések során az idő 20%-át érdemes a nyeregből kiállva tekerni, ezzel a gát területén jelentkező zsibbadás megelőzhető. 

- A hosszabb, intenzívebb kerékpározásokra mindenképp érdemes speciális, párnázott kerékpáros nadrágot viselni. Ezzel csökkenthető a nyereg gáti területre gyakorolt nyomása.

- A kerékpározás jóval több, igazolt egészségügyi előnnyel jár, mint amennyi feltételezett veszéllyel, nők és férfiak  számára egyaránt ajánlott.  
Forrás:
https://www.elsevier.com/about/press-releases/research-and-journals/cycling-does-not-damage-mens-sexual-or-urinary-functions