Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Blog - érdekességek, információk, hírek
2017.08.29 11:31

6 dolog amire minden kerékpárosnak szüksége van.

6 dolog amire minden kerékpárosnak szüksége van.

A kerékpárosok számára nagyon sok féle kütyü, tartozék és kiegészítő létezik, melyek nagy része csak a megszállott kerékpárosok számára lehet szükséges, ellenben ez a 6 dolog minden bringásnak erősen javasolt. Olvasson tovább, hogy megtudja mik ezek a tartozékok!

 

Kerékpár kiegészítők

 

Kattintson a kis képek valamelyikére, hogy egyből az adott kategóriához jusson!

Kerékpáros bukósisak Kerékpár lakat Kerékpár pumpa Kerékpár lámpa Kerékpár táska, nyeregtáska Kerékpáros szemüveg

Sisak

Függetlenül attól, hogy családjával megy tekerni, munkába járáshoz használja vagy teljesítmény túrákon vesz részt, egy sisak legtöbbször akár életet is menthet. Ha a sisak mozog a fején, esetleg nagyon szorít, nem látja el megfelelően a funkcióját. A laza sisak könnyen az ember szemébe csúszhat és egy esésnél sem nyújt megfelelő védelmet. Ha pedig szorít, akkor a kerékpározás élményét csökkenti minimálisra. A fejek mind különböző formájúak és méretűek, ezért egy kis időbe beletelhet mire megtalálja az Önnek megfelelőt. Ide kattintva megtekintheti kínálatunkat, üzletünkben pedig szakértő eladóinktól kaphat segítséget, felvilágosítást.

Lakat

A megfelelő lakat kiválasztása kerékpárja biztonságának megőrzése érdekében nem mindig könnyű. De ha nem egy zárt garázsban hagyja felügyelet nélkül, feltétlenül szüksége lesz rá. Függetlenül attól, hogy U-, sodrony-, spirál- vagy láncos lakatot használ bizonyosodjon meg, hogy megfelelőlen zárta le a kerékpárt. Egyszerűbb lakattal na hagyja őrizetlenül hosszabb időre eldugott helyeken. Ha biztonságban akarja tudni minden esetben, zárja le masszív bicikli zárral egy forgalmasabb helyen.

Pumpa

Egy kerékpárhoz rögzíthető pumpa olcsó és nagyon hasznos. Akár meg is feledkezhet róla még akkor is, ha a kerékpáros mez hátsó zsebébe teszi. Persze akkor a leghatékonyabb, ha előtte elsajátítja a defektjavítás művészetét :)

Világítás

Ha racionálisan gondolkodunk, akkor nem csak a látni és látszani elv miatt használunk lámpát, hanem mert kötelező KRESZ tartozék is a kerékpáron. Az usb-s lámpák amellett, hogy hosszú élettartamúak, könnyen tölthetőek, erős fénnyel is rendelkeznek és elem cserét sem igényelnek. Praktikus megoldás lehet egy szilikonos, ledes lámpa is.

Táska

A nyeregtáska tökéletes kiegészítője lehet még egy letisztult országúti kerékpárnak is, mert egyrészt nem ront az összképen, másrészt elfér benne egy-két tartalék belső és szerszám is ha netán valami gond adódna az utakon. Táska kínálatunkért kattintson ide.

Szemüveg

Ha nem látunk megfelelően, nem vagyunk biztonságban a kerékpáron. Egy jó szemüveg javítja a kontrasztokat és védi a szemet az egyéb környezeti behatásoktól. (por, apró kavicsok, bogarak, eső) A kerékpáros szemüveg kiválasztásánál a fő szempont, hogy 100% UV-szűrős szemüveget vásároljon, mert a szemüveg viselésekor a pupillánk kitágul (hiszen a fényintenzitást gyengébbnek érzékeljük), így viszont szemünk több káros UV-fényt fogad be.

 

Ha esetleg kedvet kapott valamelyik kerékpáros kiegészítő megvásárlásához, webáruházunkban bátran rendelhet, bennünk nem fog csalódni.

Ha tetszett a cikkünk kérjük, ossza meg barátaival is a Facebookon!  Hamarosan újabb bejegyzéssel érkezünk!