2024.07.12-13-ig Soroksári üzletünk ZÁRVA tart!!

Megértésüket köszönjük!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Lámpa

Kerékpár lámpa - Látni és látszani

A jó minőségű, optimális fényerejű kerékpár lámpa elengedhetetlen ön és közúti társai biztonságos közlekedéséhez. 

Ebben a kategóriában mindenki megtalálhatja a neki való, igényeihez leginkább megfelelő lámpát.

Lámpáink közül a "Fényerő" szűrővel leszűkítheti a termékek körét.

A kis fényerejű lámpáknál a helyzetjelző villogókat találja, míg a közepes fényerejű lámpákat általános közlekedéshez ajánljuk.

A nagy fényerejű kerékpár lámpa pedig a közvilágítás nélküli, akár éjszakai erdei bringázásokhoz készültek.

Bicikli lámpa kínálatunk rendkívül széleskörű, megtalálja közöttük az egészen olcsó és a prémium minőségű darabokat egyaránt. Termékválasztás során vegye figyelembe, hogy jellemzően milyen terepen lesz használva a kerékpár világítás: jó közvilágítással bíró városban, vagy esetleg két település között, szinte vaksötétben? 

A lámpa a kerékpár egyik kötelező eleme, melyre különösen az őszi, téli időszakban, még napközben is szüksége lesz. Válasszon hát minőségi termékeink közül és segítse saját maga és mások biztonságos közlekedését.

Bicikli webshop – hozzánk jár az összes bringás!


153termék 124
10
Lámpa helyzete:
Lámpaszett
Fényerő:
Kis fényerejű
Energiaforrás:
Elemes
Rögzítés:
Nyeregcsőre
441 Ft
490 Ft 
Azonnal raktárról 
Lámpa helyzete:
Első lámpa
Fényerő:
Kis fényerejű
Energiaforrás:
Elemes
Rögzítés:
Kormányra
700 Ft
Lámpa helyzete:
Első lámpa
Fényerő:
Közepes fényerejű
Energiaforrás:
Elemes
Rögzítés:
Kormányra
789 Ft
Lámpa helyzete:
Első lámpa
Fényerő:
Közepes fényerejű
Energiaforrás:
Elemes
Rögzítés:
Kormányra
880 Ft
153termék 124

Az ideális bicikli lámpa kiválasztása

 

Ha éppen bicikli lámpa vásárlás előtt áll, bizony nem lesz könnyű dolga a választás során. A bicikli lámpák piaca hatalmas, megannyi típus, megannyi márka, forma, méret és árkategória nehezítheti meg a döntést…

Termékeink között választania Önnek kell majd, abban viszont igyekszünk egy kis támpontot nyújtani, hogy mégis milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie a választás során.

 

A bicikli lámpa kötelező kerékpár kiegészítő, így, hogy van-e, vagy hogy kell-e, nem kérdés.
Ami viszont már az, hogy mégis melyik, milyen típusú lámpát kell, illetve érdemes választania?

 

A kerékpár lámpa milyenségét a kresz minimális mértékben szabályozza. Az előírás szerint a kerékpár elejére mindenképp fehér vagy kadmiumsárga lámpát kell kihelyezni. A bringa hátuljára pedig piros színű folyamatosan égő, vagy villogó lámpa szükséges. A kerékpár világítás fényének minimum 150 méterről jól láthatónak kell lennie tiszta időben. A szabályozás ennyiben ki is merül, a kerékpár lámpa többi paraméteréről a kerékpáros szabadon határozhat.

 

Ahogyan a kerékpárt és a kerékpár valamennyi kiegészítőjét, úgy a lámpát is a felhasználási cél szerint érdemes kiválasztani. Nem mindegy például, hogy a jól kivilágított város utcáin közlekedik, vagy pedig este teker lefelé valamelyik erdei hegyútról. A környezet, a körülmények nagyban meghatározzák, hogy milyen világításra lesz szüksége a megfelelő, biztonságos látás és a láthatóság biztosításához. Ennek megfelelően a bringás lámpák között találhat úgynevezett univerzális lámpákat, melyek szinte valamennyi helyzetben, környezetben jól használhatók és speciálisabb darabokat, melyek egy-egy konkrét felhasználási területre lettek tökélyre fejlesztve.

 

Tanácsaink a termékválasztáshoz:kerékpár lámpa

  • Ha nagyobb költségvetéssel szeretne lámpát vásárolni, válasszon könnyen leszerelhető darabot, hogy ha ott kell hagynia valahol a járgányt, ne csábítsa el a lámpa az irigyeket.
  • Ha gyakran használja a bringát, időjárástól függetlenül, akkor mindenképp vízálló darabot válasszon.
  • Ha nem, vagy nem csak városban használja a bringát, olyan lámpát válasszon, aminek fénye fókuszált, az erősen szórt fényű lámpák bár jól láthatók, használójuk számára kevés fényt adnak.
  • Ha nagy távokat tesz meg a kerékpárral, vagy egyszerűen csak gyakran használja az éjszakai órákban (avagy télen), praktikusabb lehet egy akkumulátoros darab, ami hosszabb üzemidőt biztosít.

 

Ha bármely további kérdése merülne fel az ideális kerékpár lámpa, kerékpár világítás kiválasztása során, forduljon bátran kollégáinkhoz!