Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Szemüveg

Kerékpáros szemüveg Önre tervezve

Válogasson folyamatosan bővülő biciklis szemüveg kínálatunkból, vigyen haza egyet még ma! A legtöbb általunk forgalmazott terméket 400-as UV-szűrő réteggel látták el, így biztosan látni fogja az Ön előtt elhelyezkedő akadályokat verőfényes napsütésben is. De jó társa lehet egy ilyen szemüveg akkor is, ha hóesés után kell nyeregbe pattannia.

A Koliken kerékpár márkát ismeri?


13termék 113
13termék 113

Miben különbözik a kerékpáros napszemüveg a hagyományostól? 

A sportoláshoz elsősorban nem divatozás céljából választunk szemüveget, bár ez nem azt jelenti, hogy nem lehetünk kerékpározás közben egyben divatosak is. 
A kerékpáros szemüveg elsődleges célja, hogy óvja a szemet és az arcot a tekerés közbeni fizikai behatásoktól. 
 
Hogy mi a különbség a hagyományos napszemüveg és a kerékpáros napszemüveg között? 
A biciklis szemüvegek a hagyományosnál jóval rugalmasabb kerettel rendelkeznek és anyaghasználatuk is sokkal masszívabb, mint a hagyományos szemüvegeké.
Hogy miért van erre szükség?
A bringázás során bármikor a szemüvegnek csapódhat egy (autó, vagy másik kerékpár által) felvert kavics, vagy akár egy faág is. Nem beszélve arról, hogy ha bármely okból felbukna a biciklivel, a szemüveg szilánkos törése nagyon komoly sérüléseket okozhat.  
A speciális szemüvegek kifejezetten úgy vannak tervezve, hogy a lehető legjobban bírják ez efféle sérüléseket, így ezek jellemzően erősebb ütés hatására is inkább csak eldeformálódnak, mint törnek. 
Kerékpározás közben nem elegendő, hogy a szemüveg megfelelő biztonságot nyújt, egyben kényelmesnek és praktikusnak is kell lennie, hiszen egy percenként lecsúszni készülő szemüveg nem csak rendkívül bosszantó, de balesetveszélyes is lehet.
A minőségibb sportszemüvegek gumírozása nem csak jól tart, de fel van készítve az izzadásra is, így nedvességre is (a szárakon és az orrnyergen egyaránt) jól tapadnak. 
A bringás darabok kialakításukban szintén eltérnek a hagyományos napszemüvegektől. Tervezésük során figyelembe vették a légáramlást és ennek megfelelően alakították ki a kerékpározáshoz ideális formát, mely a fej széleinél is védi a kerékpározót az UV sugárzástól és az idegen anyagok szembe kerülésétől. 
 
Tipp: ha rendszeresen jár hosszabb kerékpározásokra, válasszon állítható, személyre szabható funkciójú szemüveget, melyet saját adottságaihoz és igényeihez igazíthat magára. (Lásd: állítható szárvégek, és orrnyereg.)
Termékkínálatunkban megtalálja a legegyszerűbb modellektől kezdve a cserélhető lencsés darabokat egyaránt. 
 
kerékpáros szemüveg