2024.07.16-20-ig az CSEPEL ERDŐSOR utcai üzletünk ZÁRVA tart!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Fékfolyadék

Hidraulikus kerékpár fékfolyadék

Ásványi és DOT-os fékolajokat többféle kiszerelésben vásárolhat tőlünk!

A Shimano, Tektro és a Magura fékek ásványi olajat használnak.

 

Figyelem: A féket csak a gyárilag előírt típusú olajjal lehet felölteni.


1termék 11
1termék 11

A kerékpár fékfolyadékok kritikus szerepet játszanak a hidraulikus fékrendszerek hatékony működésében. Ezek a speciális folyadékok biztosítják a fékerő megfelelő továbbítását a fékkaroktól a féknyergekig, garantálva ezzel a biztonságos és megbízható fékezést minden helyzetben.

Főbb típusok és jellemzők:

  • Ásványi fékfolyadékok: Ezeket a folyadékokat gyakran használják olyan márkák, mint a Shimano, Magura, és Tektro. Az ásványi olaj előnye, hogy nem mérgező, környezetbarát és nem támadja meg a fékrendszer gumitömítéseit vagy fém alkatrészeit. Ezen tulajdonságai miatt ideális választás a kerékpárok hidraulikus fékrendszereihez.
  • DOT fékfolyadékok: A DOT 4 és DOT 5.1 szabványú fékfolyadékokat gyakran használják magasabb hőmérsékleten működő rendszerekben. Ezek a folyadékok erős nedvszívó képességgel rendelkeznek, ami a fékrendszerben lévő vízmegkötés révén csökkentheti a forráspontjukat és ronthatja a fékteljesítményt. A DOT folyadékok különleges kezelést igényelnek, mivel potenciálisan mérgezőek lehetnek és károsíthatják a fékrendszert, ha nem megfelelően használják.

 

A minőségi kerékpár fékfolyadék használatának előnyei:

  • Hatékony fékerő átadás: A megfelelő fékfolyadék kiválasztásával biztosítható a fékrendszer hatékony működése, amely kritikus a biztonságos kerékpározáshoz.
  • Hosszú élettartam: A rendszeres karbantartás és a megfelelő fékfolyadék használata meghosszabbíthatja a fékrendszer élettartamát, mivel csökkenti a kopást és a korróziót.
  • Könnyű karbantartás: A fékfolyadékok különböző kiszerelésekben kaphatók, hogy megfeleljenek az egyéni igényeknek és a rendszeres karbantartási rutinoknak.