024. június 14-én Kiskunlacházi üzletünk zárva tart és telefonos ügyfélszolgálatunk sem elérhető! Kérdéseiket emailben tudják feltenni, amire a lehető leghamarabb válaszolunk!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Kenőzsír

Kerékpár kenőzsír

Csapágyak, mozgó alkatrészek karbantartásához szükséges a jó minőségű csapágyzsír.

Kínálatunkban többféle kiszerlésben, és árkategóriában megtalálhatók.

Karbonvázas kerékpárok esetén pedig (pl.: a nyeregcsőnél) jó szolgálatot tehet a karbonzsír.


10termék 110
10termék 110

A kerékpár kenőzsírok alapvető fontosságúak minden kerékpáros számára, aki szeretné biztosítani biciklije sima és hatékony működését. Ezek a speciális kenőanyagok segítenek megóvni a kerékpár különböző alkatrészeit a kopástól és a korróziótól, meghosszabbítva ezzel az élettartamukat.

 

Főbb típusok és jellemzők

  • Általános kenőzsírok: Ezek a zsírok széles körben alkalmazhatók, különösen a csapágyak és mozgó alkatrészek karbantartásához. Megfelelő védelmet nyújtanak a mindennapos használat során jelentkező kopás ellen.
  • Speciális kenőzsírok: Ide tartoznak a hőálló és víztaszító kenőzsírok, amelyek különösen hasznosak extrém körülmények között. Emellett kaphatók olyan zsírok is, amelyek kifejezetten karbon alkatrészekhez vagy teleszkópokhoz készültek.
  • Lánczsírok: Különleges összetételük révén ezek a zsírok a lánc kenésére szolgálnak, csökkentve a súrlódást és növelve a hajtás hatékonyságát.

 

Miért érdemes minőségi kenőzsírt alkalmazni a kerékpáron?

  • Hosszabb élettartam: A megfelelő kenőzsírok használatával megóvhatók a kerékpár alkatrészei a kopástól és a korróziótól, ezáltal meghosszabbítva azok élettartamát.
  • Sima működés: A kenőanyagok csökkentik a súrlódást a mozgó alkatrészek között, biztosítva a kerékpár sima és hatékony működését.
  • Könnyű karbantartás: A különböző típusú kenőzsírok segítenek a rendszeres karbantartásban, megkönnyítve a szerelési folyamatokat és javításokat.