Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

27,5 MTB kerékpárok

27,5 kerékpár - Nagyobb kerékméret, jobb irányíthatóság

A 27,5 -ös kerékátmérővel rendelkező kerékpárjainkat azoknak ajánljuk, akik kisebb erőfeszítéssel szeretnének nagyobb távokat megtenni. Ha Ön is sokat teker a városban, vagy akár egyenetlenebb terepeken, akkor a legjobb helyen keresgél! A nagy átmérőnek köszönhetően ezek a kerékpárok jól bírják a gyűrődést, lendületesek, és jobb tapadást biztosítanak az utakon, mint 26-os társaik.

Nézze meg, milyen további termékek szerepelnek a kerékpár outlet oldalán!

Milyen előnyei vannak ennek a kerékméretnek?

A 27,5” -os biciklik átmenetet képeznek a hagyományos 26”-os és a 29”-os kerekűek között.

Mivel kerékméretüket tekintve a két szélsőségesebb típus között helyezkednek el, így a legtöbb területen ezek funkcionálnak, teljesítenek a legoptimálisabban.

A 27-5”-os kerékmérettel rendelkező gumik a hagyományos 26”-osokhoz képest használat során nagyobb felületen érintkeznek a talajjal, ennek köszönhetően jobb tapadást biztosítanak. Városi kerékpározás és túrázás során egyaránt ideálisabbak lehetnek ezek a bringák. A jobb tapadással függ össze az is, hogy a 27,5”-os biciklik jobban irányíthatóak, és a fékezés is biztosabban történik.

A 29”-os bringákkal összehasonlítva a 27,5 kerékpár előnye, hogy súlya könnyebb így jobban lehet vele gyorsulni, rövidebb idő alatt és kisebb energiabefektetéssel lehet vele elérni ugyanazt, vagy nagyobb sebességet.  27,5

Jól látható, hogy a 27,5”-os bringák mintegy arany középutat képviselnek a két másik típus között. Természetesen a biciklik előnye mindig a felhasználási igényen múlik. Egyik kerékméret sem jobb vagy rosszabb, egyszerűen csak más tulajdonságokban erősebbek mint társaik.

A 27,5 kerékpár méret mindazonáltal egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gyártóknál. Olyannyira, hogy egyes helyeken fokozatosan kezdik kiszorítani a 26-os méretet.