2024.07.16-20-ig az CSEPEL ERDŐSOR utcai üzletünk ZÁRVA tart!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/720-8520

Tandem kerékpárok

Tandem kerékpár - Párban minden jobb!

Szeretne társával együtt kerékpározni, azonban nem egyenlő szinten van erőnlétük? A tandem kerékpároknak hála az nem jelent akadályt! Ezeket a bicikliket kifejezetten közös kerékpározásokhoz alakították ki. 

 

A tandem kerékpár használata során kiegyenlíti a tekerők közötti erőnléti különbségeket, ennek hála kevésbé sportosabb partnerével, vagy gyermekével is gondtalanul, együtt haladva tudja élvezni a kerékpározás örömeit.

 

Ezekkel a biciklikkel tetszőleges tempóban, akár nagyobb távolságokat is kényelmesen tehetnek meg közösen.

Válasszon biciklijeink közül és élvezze Ön is a tandemezést!

 


1termék 11
1termék 11

Tandem bicikli - egy újfajta élményért

Ahogyan mondani szokták: "párban szép az élet" ezalól a biciklizés sem kivétel. A Tandem kerékpár egészen újfajta kerékpározási élménnyel kecsegtetnek tekerőik számára. Olyan élménnyel, melyet az életben legalább egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia!

 

Ezek a különleges biciklik szinte párhuzamosan jelentek meg a hagyományos kerékpárokkal. Sikerüket a népszerű tandem kerékpárversenyek is tükrözik. Bizony, versenyek, ezek a biciklik ugyanis szuper sebességeket és távolságokat képesek megtenni.

 

Ezeket a bicikliket hajtva a hajtási erő megtöbbszörődik, miközben a légellenállás alig növekszik, így eszeveszett sebességre lehet szert tenni. Emellett a nagyobb teljesítményű tandem bringák súlya jellemzően kisebb, mint két hagyományos kerékpáré együtt, így a teljesítmény-súly arány jobb, mint egy egyszemélyes, hagyományos kerékpáros esetében.

tandem kerékpár


Partnerével együtt, közös energiabefektetéssel hajthatják ezeket a kerékpárokat, 

akár hosszabb távokon is.

 

Tudta, hogy nem csak 2 személyes bringa létezik, hanem már 4 személyes tandem bicikli is?

 

 

 

 

A tandemezés új távlatokat nyit a kerékpározás terén

A tandem kerékpár működését az első kerékpáros irányítja, ő a kapitány, a vezető, a hátsó kerékpáros csak a hátsó pedálokat kezeli, hagyományos elnevezése szerint ő a navigátor.

A tandemezés egyik nagy előnye, hogy segít kiegyenlíteni az erőnléti különbségeket. Ennek köszönhetően abban az esetben is van lehetőség közös biciklizésre, ha partnerünk máskülönben nem bírná egyedül a tekerést. A tandemnek köszönhetően ilyen esetben is lehetővé válik a közös haladás, a közös kerékpározás, a közös élményszerzés.

 

Tandemezés közben lehetőség van a beszélgetésre is (ami 2 külön hagyományos kerékpárt hajtva nehézkesen oldható meg). Sőt a biciklisek közötti kommunikációnak fontos szerepe van az induláskor, a gyorsításkor, a fékezéskor, leálláskor, igazi csapatmunka ez, így nyújt igazi közös élményt.

Az érdemi irányítás az első kerékpáros kezében van. Mikor kevésbé forgalmas úton halad a páros, a hátsó tekerő szabadon nézelődhet, vagy fotózhat. tandem kerékpár

Ezek a biciklik elsősorban országúti kerékpározásra lettek tervezve, a forgalomtól megszabadulva, kerékpározás során közösen élvezhetik a táj látványát. 

Válasszon egyet olcsó tandem bicikli kínálatunk közül és garantáltan olyan élményekben lesz része, melyekre nem is számított. Ezeknek a bicikliknek köszönhetően a közös kerékpározás új dimenzióját élhetik át!

 

Neuzer kerékpár felhozatalunk mellett se menjen el!